چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
اصولگرایان و آغاز یک سال پرکار
![اصولگرایان و آغاز یک سال پرکار](/mag/i/2/kw0d9.jpg)
مقام معظم رهبری امسال را سال نوآوری و شکوفایی نامیده اند و از دولت و مجلس تازه نفس خواسته اند ضمن نوآوری در مدیریت کشور طرحها و کارهای بزرگی را که ظرف چند سال گذشته آغاز شده اند به شکوفایی برسانند و طعم شیرین خدمت رسانی صادقانه را به کام ملت قهرمان و فهیم ایران بنشانند . این انتظار رهبر معظم انقلاب مسئولیت اصولگرایان را دو چندان می کند و نیازمند کار و تلاش شبانه روزی است . تشکیل یک مجلس مقتدر و همراه با دولت همه چیز را مهیای خدمت رسانی ملموس کرده است و در پایان سال ۱۳۸۷ هیچ عذر و تقصیری از جانب دولت و مجلس اصولگرا پذیرفته نیست . رییسجمهور در پیامی نوروزی خود با اشاره به تلاشها و دستاورهای دولت نهم، خبر آمادهسازی طرحی بزرگ برای تحول در اقتصاد کشور را اعلام نمود . همچنین احمدی نژاد به شکوفایی در عرصه عمرانی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: امسال اتفاقاتی خوب و شیرین در این زمینه خواهد افتاد و تلاشهای وسیعی که شده است ثمر خواهد داد و مردم هم آنها را خواهند دید.
دولت نهم با این رویکرد بر سر کارآمد که سیاسی کاری به معنای مذموم آن را به حداقل برساند. عمده فعالیتها و اقدامات دولت به حوزههای مختلف اقتصادی معطوف گشت و عدالت محوری جایگزین شعارهای سیاسی دولت سابق شد.مجلس هفتم نیز همگام با دولت در راستای رفع دغدغههای مقام معظم رهبری در مورد معضلات و مشکلات اقتصادی مردم به بازیهای سیاسی و حواشیهای کاذب چندان میدان نداد و توانست تا حد ممکن خود را از سیاستزدگی برهاند.در واقع امروز برای مردم، اصولگرایان بیشتر وجهه اقتصادی و اجتماعی دارند تا سیاسی. البته این پدیده بیشتر به معنای درک اولویتهای کشور توسط اصولگرایان است که شاید رمز پیروزی آنها در این دور از انتخابات هم باشد.عمده نظرسنجیها حکایت از آن دارد که اصولگرایان با به دست گرفتن دولت و مجلس نه تنها پایگاه اجتماعی خود را تنزل ندادهاند بلکه کرسیهای سیاسی توانسته این پایگاه اجتماعی را نیز تقویت کند.
احمدینژاد بیش از آنکه رئیس جمهوری فیلسوف و یا سیاستمدار باشد یک مدیر اجرایی قوی است که در راس قوه مجریه تمام هم و غم خویش را صرف حل مشکلات جاری مردم کرده است. مردم به شدت نسبت به حواشی کاذب سیاسی حساس هستند و به سرعت اعتماد خود را نسبت به بازیگران این بازیهای سیاسی از دست میدهند. دولت نهم به خوبی توانست با ترسیم یک ثبات سیاسی نسبی در کشور خود را از بحرانهای مصنوعی که دولت خاتمی هر روز با آنها درگیر بود، برهاند.
امروز اصولگرایان تنها یک گروه نیستند. اصولگرایی امروز یک گفتمان است که گروه سابق تنها میتواند ادعا کند که جزو اقشار آوانگارد این گفتمان اجتماعی محسوب میشود. انتخابات هیچ وقت بازی صفر یا صد جناحهای سیاسی کشور نبوده است. معادله کلان انتخابات همیشه برنده- برنده است. گفتمان اصولگرایی به حسب حاق حقیق موزع نوعی همگرایی سیاسی در سطوح آوانگارد جامعه است. این همگرایی به معنای نفی تنوع علایق و سلایق فکری نیست، بلکه متضمن ابتناء و اتکا بر ایستارهای پذیرفته شده در یک جامعه دینی است. با این وصف همگرایی نیروهای معتقد به انقلاب با علایق و سلایق مختلف کارآمدی نظام جمهوری اسلامی را افزایش میدهد ومانع از دخالت دشمن در امور داخلی کشورخواهد شد.
با پیروزی قاطع اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم اتحاد استراتژیک مجموعه نیروهای معتقد به انقلاب میتواند توطئه خطرناک دشمن را با شکست مواجه کند .
بحمد الله ایستگاه هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی قطار اصولگرایی را متوقف نکرد و بر شتاب آن افزود . در شرایط کنونی کسی حق ندارد از داخل کوپه ها ترمز این قطار را بکشد .
پیروزی قاطع جبهه متحد اصولگرایان در تهران و سایر شهرهای کشور ثمره همگرایی ضابطهمند وصادقانه سه بلوک شناسنامهدار اصولگراست که اغلب جریانات و گروههای اصولگرا را در برمیگیرند. جبهه پیروان خط امام و رهبری متشکل از ۱۴ گروه و حزب ریشهدار سیاسی ،جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی یااصولگرایان تحول خواه و رایحه خوش خدمت - عموم جریاناتی است که دولت نهم را پدید آوردند- سه طیف بزرگ و شناسنامهداری هستندکه عقبه جبهه متحد را تشکیل میدهند.
در هفتههای منتهی به انتخابات لیستهای موازی وحتی قلابی فراوانی به نام اصولگرایی در کشور منتشر شد. لیستهای بدون شناسنامهای که با سوءاستفاده ازنام اصولگرایی سعی کردند افکار عمومی را منحرف سازند. اعضای جبهه متحد هیچگاه سعی نکردند عنوان اصولگرایی رامصادره کنند اما حرکتهای فصلی و بدون عقبه که بعضا در هویت سیاسی آنها تردیدهای بسیاری است و برخی روزنامههای دوم خردادی که تحت عناوین اصولگرایانه منتشر میشوند مروج و مبلغ آنها هستند سعی نمودند در انتخابات ۲۴ اسفند موج سواری کنند. نتایج انتخابات ۲۴ اسفند نشان داد که افکار عمومی تنها به هویتهای سیاسی مشخص و تابلودار توجه میکند.
هر چند امروز این جریانات بدلی شکست خود را در حضور محتاطانه و غیر تمام عیار توجیه می کنند اما واقعیت این است که برخی گروههای بی هویت تمام تلاش خود را کردند تا با سوء استفاده از نام اصولگرایان کرسی های مجلس را به هر قیمتی به دست آورند غافل از آنکه اینگونه تحرکات منحرف کننده توهین به شعور سیاسی رای دهندگان است .
نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با آغاز دهه چهارم عمر با برکت خود در پی اثبات کارآمدی و قدرت اسلام در اداره جامعه است . دو شاخص مهم در این دهه پیشرفت و عدالت است . برای پیشرفت و رسیدن به قلل علمی ، فناوری و توسعه اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی باید در پی راههای میانبر و ابتکاری بود . اما در نسخه پیشرفت اسلامی - ایرانی عدالت یک فاکتور اساسی است . پیشرفت بدون عدالت موجب بیشتر شدن فاصله های طبقاتی می شود و عدالت بدون پیشرفت توزیع فقر است.
یک گزاره بینالمللی مدیریت میگوید: «امروز مهمترین کار ما این است که مهمترین کارها را بشناسیم.»
اولویت سنجی فرآیندی است که موجبات تسریع پیشرفت و تعالی یک کشور را فراهم میسازد. درک تقدم و تاخر امور از اقتضائات غیرقابل انکار مدیریت اجتماعی است. اینکه کدام موضوع در اولویت مسائل یک کشور قرار دارد، میتواند برنامهریزان جامعه را در مسیری درست رهنمون سازد.
در کشور ما اولویتسنجی به علل مختلف، در اکثر اوقات توسط مدیران اجرایی مورد غفلت واقع شده و همین امر موجب کندی فرآیند توسعه جامعه ایرانی گشته است. پاتولوژی و آسیبشناسی تاریخی این موضوع علیالخصوص پس از انقلاب مجالی وسیع میطلبد و از حوصله این نوشتار خارج است.
اما به نظر میرسد امروز که اصولگرایان برای بار دیگر با اقبال عمومی گسترده روبهرو شدهاند، باید برای فهم اولویتها و نیازهای فوری جامعه اهمیت ویژهای قائل شوند و در طول نگاه کلان و درازمدت این ضرورتها را نیز دریابند.
نباید فراموش کرد که نقطه عزیمت پیروزیهای اصولگرایان تنفس در فضای گفتمانی خدمتگزاری و پیشرفت بود و برگ برنده اصولگرایان «خدمت صادقانه» است. این پیروزیهای پیدرپی، متعلق به کل جریان اصولگراست و ترجیح گروهی بر گروه دیگر بلامرجح بوده و با درک ضرورتها و نیازهای فوری کشور به طور جدی منافات دارد.
در نهایت باید یادآور شد ضرورت همگرایی مجموعه نیروهای متعهد به انقلاب با پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم بیش از پیش احساس می شود . نظام اسلامی درآستانه ورود به دهه چهارم عمر پر برکت خود قرار دارد و نیاز فوری کشور پیشرفت ، عدالت و کارآمدی است . اصولگرایان باید دست به دست هم زمینه آبادانی مملکت و خدمت رسانی به مردم را فراهم کنند و دولت و مجلس دوشادوش یکدیگر ضمن نوآوری و هنجار سازی در مدیریت کشور زمینه شکوفایی طرحها و کارهای بزرگی که در چندسال گذشته بنای آنها گذاشته شده است را فراهم کنند .
امیر علی اسکندری
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست