دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
شورای عالی جامعه حسابداران رسمی در دوره سوم
اقتصاد به عنوان مهمترین نیروی محركه و جهت دهنده روابط بینالمللی است و حسابداری و شاخههای مختلف آن ابزاری بسیار مهم در ایجاد درك صحیح از فعالیتهای اقتصادی و ارزیابی آنها در سطح داخلی و بینالمللی به شمار میرود، از اینرو است كه جامعه حسابداران رسمی ایران به عنوان مجموعهای از فعالان و متخصصان امین و كارآمد حرفه حسابداری و حسابرسی، نقشی اساسی در جلب مشاركت و سرمایهگذاری مردم و بنگاهها در فعالیتهای اقتصادی و فرآیند بازار پول و سرمایه و همچنین حركت بنگاههای اقتصادی كشور به سمت جهانی شدن و محاوره اقتصادی شفاف، قابل درك و صحیح دارند.
در این بین شورای عالی جامعه حسابداران رسمی به عنوان اصلیترین ركن جامعه از جایگاه حساس و ویژهای برخوردار است و به همین مناسبت در شرایط كنونی، لازم است، افرادی كه عهدهدار این مسوولیت میشوند، ضمن هدف قرار دادن اعتلای حرفه حسابداری و حسابرسی از ویژگیهای ذیل نیز برخوردار باشند:
۱) اعضای شورا باید تثبیت موقعیت و جایگاه قانونی و حرفهای جامعه را بر خود فرض دانسته و در این راه كوشا باشند.
۲) از توانایی و قابلیتهای لازم برای ایجاد تعامل سازنده و موثر با مراجع و نهادهای تصمیمگیر در دولت برخوردار باشند.
۳) آشنایی با موقعیت و جایگاه نهادهای حرفهای حسابداری و حسابرسی معتبر در كشورهای توسعهیافته و نهادهای بینالمللی حرفهای و برقراری ارتباط با این نهادها.
۴) هدف قرار دادن اعتلای موقعیت و جایگاه جامعه حسابداران رسمی ایران نه تنها به عنوان یك نهاد حرفهای قابلاعتماد در كشور بلكه به عنوان یك نهاد حرفهای معتبر در مراجع و نهادهای حقوقی و بینالمللی.
۵) اولویت دادن منافع عمومی جامعه به منافع فردی و گروهی.
۶) اعضای شورا باید خو را موظف به پاسخگویی در مقابل جامعه بدانند- لازم است شورای عالی جامعه در طول دوره تصدی خود و در پایان هر یك سال، گزارشی از عملكرد و برنامههای خود را به اطلاع كلیه اعضای جامعه برسانند و در پایان دوره تصدی نیز، گزارش كاملی از عملكرد سه ساله خود را در مجمع عمومی و قبل از برگزاری انتخابات، اعضای جدید ارائه كند. در این مجمع لازم است، قبل از برگزاری انتخابات گزارش و برنامههای پیشنهادی آن برای آینده به مجمع ارائه و به سوالات اعضا پاسخ داده شود.
از اهم برنامههای شورای عالی میتوان به موارد زیر اشاره كرد:
۱) جلب مشاركت كلیه اعضای جامعه در تصمیمسازیهای شورا و ایجاد امكان بهرهگیری از نظرات آنان به گونهای كه امكان ارتباط مستمر با نهاد جامعه و به خصوص با كمیتههای تخصصی فراهم شود.
۲) برنامهریزی برای اطلاعرسانی به عموم مردم به منظور ارتقای آگاهی و شناخت عمومی جامعه از حرفه حسابداری و حسابرسی و نقش و اهمیت كار حسابداران رسمی تا جایی كه ضرورت مراجعه به حسابداران رسمی به صورت یك فرهنگ عمومی درآید. این امر باید به عنوان یك اقدام مستمر و به شیوههای مناسب و با استفاده از ابزار و تكنولوژی روز به مورد اجرا گذارده شود.
۳) برقراری ارتباط و تعامل سازنده و موثر با مراجع و نهادهای تصمیمگیر دولت به منظور اعتلا و تثبیت موقعیت و جایگاه قانونی و ایجاد امكان حضور فعال جامعه حسابداران رسمی در عرصههای گوناگون تصمیمگیری و اجرای برنامههای اقتصادی دولت، از جمله:
▪ در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری فعالیتها و بنگاههای اقتصادی دولت به بخش غیردولتی به عنوان عنصر كارشناسی و معتمد مردم كه به گزارشهای مالی واحدها اعتبار میبخشد و مردم با اطمینان به این اعتباردهی در فرآیند برنامههای خصوصیسازی مشاركت خواهند داشت.
▪ در انجام حسابرسی مالیاتی كه جامعه حسابداران رسمی از جایگاه بالایی برخوردار بوده و مرجع تشخیص و تعیین مالیات به عنوان یكی از مهمترین ابزارهای حكومتی شناخته شده است.
▪ الزام انجام دستگاههای دولتی و بانكها به رعایت مقررات مربوط به پذیرش صورتهای مالی اشخاص به شرط رسیدگی توسط حسابداران رسمی
۴) برقراری ارتباط با مجامع حرفهای و تخصصی بینالمللی و برنامهریزی برای حضور در همایشهای حرفهای بینالمللی- لازم است تمهیداتی اتخاذ شود كه زمینه حضور كلیه اعضای علاقهمند و حائز شرایط جامعه در اینگونه همایشها فراهم شود.
۵) برنامهریزی برای برگزاری همایشهای تخصصی به منظور ارائه آخرین دستاوردهای دانش حرفهای و اشاعه فراگیر كردن معیارها و مبانی حسابداری و حسابرسی روز.
۶) همكاری، مشاركت و سرمایهگذاری در مراكز تحقیقاتی و آموزشی به منظور تحقیق و توسعه در فنون حسابداری و حسابرسی و بهكارگیری تكنولوژی روز حسابرسی دنیا و ساماندهی علمی و توسعه فنون و شاخههای نوین حسابداری در كشور.
۷) طرحریزی و استقرار نظام مناسب برای تعیین تعرفهها و بستری مناسب برای ایجاد فضای رقابتی سالم و درخور حرفه به گونهای كه از یكطرف ضمن حمایتهای لازم از اعضای جامعه، حقوق و منزلت اعضا را حفظ و از طرف دیگر زمینه رقابت سالم و درخور حرفهای به گونهای كه از یك طرف ضمن حمایتهای لازم از اعضای جامعه، حقوق و منزلت اعضا را حفظ و از طرف دیگر زمینه رقابت بر سر قیمت را تا سرحد امكان منتفی سازد.
۸) تبلیغ و اشاعه فرهنگ حسابدهی و حسابرسی و ترویج شرایطی كه زمینهساز الزام دستگاههای دولتی و بنگاههای اقتصادی به انجام حسابرسی صورتهای مالی واحدهایشان باشد.
۹) برنامهریزی برای حمایت از اعضای جامعه به منظور تقویت و توسعه گستره فعالیتهای حرفهای آنها و ایجاد اطمینان برای تداوم فعالیت.
۱۰) ساماندهی فعالیتهای حرفهای شاغلان انفرادی عضو جامعه حسابداران رسمی به منظور حمایت و پشتیبانیهای لازم و پیشبرد
امور آنها.
۱۱) تقویت نظارت بر عملكرد موسسات حسابرسی و حسابداران رسمی عضو جامعه به منظور حفظ توان علمی و اجرایی و ارتقای رفتار شایسته اخلاقی حسابداران رسمی و صیانت از منزلت و جایگاه و اعتبار جامعه.
۱۲) پیگیری انجام اصلاحات اساسنامه جامعه حسابداران رسمی با تاكید بر موقعیت جامعه به عنوان یك نهاد خودانتظام و تعیین «مجمع عمومیجامعه» متشكل از كلیه اعضا به عنوان بالاترین ركن جامعه.
عیسی شهسوار خجسته
عضو انجمن حسابداران رسمی ایران
عضو انجمن حسابداران رسمی ایران
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست