یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

چرا مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد


چرا مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد
شترک مورد نظر در دسترس نمی باشد؟ این پیام برای کسانی که در صدد تماس با تلفن‌همراه هستند، پیامی آشناست و البته این پیام در طول روز و زمان پیک کار و در مناطقی که مناطق اداری، تجاری هستند، بیشتر شنیده می‌شود و این در حالی است که هر روز مسوولان مخابرات از رفع مشکل یا بهبود وضعیت تلفن‌همراه سخن می‌گویند.
جالب‌تر اینجاست که حتما پیش آمده بخواهید با اقوامتان که به سفر حج عازم شده‌اند و تلفن‌همراه با خود برده‌اند، ارتباط برقرار کنید و متوجه شده‌اید که از این پیام و پیام‌های مشابه آن‌هم با آن تراکم جمعیتی، خبری نیست و برقراری ارتباط به سهولت و با کیفیت مناسب انجام می‌پذیرد. بنابراین این مشکل در کشورهای دیگر وجود ندارد و اما مشکل کجاست؟
برای توضیح مطلب اجازه بدهید مثالی بزنیم: فرض کنید که قرار است یک ساختمان دو طبقه در جایی احداث شود و چهار خانواده در آن ساکن شوند. نقشه ساختمان کشیده، پی ساختمان کنده می‌شود و... در میانه ساخت ناگهان تعداد کسانی که می‌خواهند در ساختمان ساکن شوند دو برابر می‌شود. پیمانکار هم مقداری پایه‌های ساختمان را تقویت می‌کند و به جای دو طبقه چهار طبقه می‌سازد اما بعد از گذشت مدتی دیگر دوباره تعداد ساکنان افزایش می‌یابد در این حال پیمانکار دیگر نمی‌تواند پایه‌های ساختمان را تقویت کند بنابراین دوباره چند طبقه به ساختمان اضافه می‌کند و بعد از اینکه ساختمان به پایان می‌رسد، این ساختمان دیگر توانایی جوابگویی به همان چهار خانواده اول را هم ندارد.
البته این مثال تمام زوایای مشکل را نمی‌پوشاند ولی تا حدودی آن را روشن می‌سازد. کسانی که با مهندسی مخابرات و نصب آنتن‌هایbts آشنایی دارند، می‌دانند که ابتدا باید حداکثر ظرفیت سرویس‌دهی، همچنین حداکثر مناطق تحت پوشش مشخص شود (مثلا برای یکصد هزار مشترک پیش‌بینی یک میلیون انجام شود) سپس بر اساس موقعیت جغرافیایی منطقه، پستی‌ها و بلند‌ی‌ها و بسیاری مسایل دیگر در مناطق مورد نیاز آنتن‌هایbts نصب شود.
چنانچه آنتن‌ها طبق این اصول نصب نشوند خود مقداری از قدرت همدیگر را تضعیف می‌کنند و اخلال به‌وجود می‌آوردند.
در کشورمان در ابتدا این بررسی کارشناسی انجام نشده و بر اساس آزمون و خطا هرجا که ضعف آنتن‌دهی مشاهده شود، آنتن نصب می‌شود و آن بهبود کیفیت شبکه تلفن‌همراه نام می‌گیرد و در نهایت مثال این شبکه همانند ساختمانی است که در میانه بحث به آن اشاره شد.
به هر تقدیر، شرایط و وضع موجود ظاهرا حکایت از این دارد که وضع شبکه تلفن‌همراه دولتی از این بهتر نخواهد شد. مگر آنکه ساختمان مذکور از ابتدا ...

منبع: جهان صنعت
منبع : P۳۰World Forums