پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
توصیههای بهداشتی به عزاداران
کارشناسان وزارت بهداشت، برای سلامت و ایمنی بیشتر عزاداران، توصیههایی برای شما دارند.
فرقی نمیکند شما یکی از عزاداران هستید و یا در تهیه و توزیع نذری شرکت دارید در هر صورت این نکات را به خاطر داشته باشید در ضمن کارشناسان بهداشت محیط و حرفهای وزارت بهداشت بر رعایت این اصول نظارت خواهند داشت.
۱) تلاش کنید هرگونه پخت و پز در مکانهایی که شرایط آن بهداشتی است، انجام گیرد.
۲) اگر در توزیع آب، چای و غذا شرکت دارید، قبل از شرکت در هیات، کارت معاینه پزشکی دریافت کنید. این کارت به وسیله کارکنان مراکز بهداشتی درمانی به رایگان برای شما صادر خواهد شد.
فراموش نکنید بهداشت فردیتان را دقیقا رعایت کنید بهداشت فردی شامل شستوشوی بهداشتی دستها قبل از غذا پختن است.
۳) اگر قرار است آبی برای نوشیدن در اختیار عزاداران قرار دهید، این آب شرب باید حتما از آب آشامیدنی مورد تایید مقامات بهداشتی محل و شهرتان و ترجیحا از شبکه عمومی استفاده شود.
۴) مواد غذایی اولیهای که برای پختن نذری استفاده میکنید حتما سالم باشد و ترجیحا بستهبندی مجاز داشته باشند.
۵) از فرآوردههای دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندی شده استفاده کنید.
۶) از نمکهای بستهبندی یددار و تصفیه شده در تهیه و پخت غذا استفاده کنید.
۷) وقتی میخواهید غذا را در هیات و یا تکایا و مساجد بین نمازگزاران توزیع کنید از راه رفتن روی سفرههای غذا خودداری کنید.
۸) غذاهای پخته شده را در مدت طولانی (بیش از ۲ ساعت) در دمای محیط نگهداری نکنید. تلاش کنید نذریهای پخته شده را در دمای زیر ۴۰ درجه سانتیگراد نگهداری کنید و آن را در بالاتر از ۶۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
۹) مواد غذایی خام و پخته برای تهیه نذری را در مجاورت یکدیگر و در داخل یخچال و سردخانه نگهداری نکنید.
۱۰) تکایا و مساجد محل سیگار کشیدن نیست. زیر سیگاریها را جمعآوری کنید و تابلو «سیگار کشیدن ممنوع» را روی دیوارهای هیات نصب کنید.
۱۱) اگر قرار است سرسفره نذری، سبزی خوردن و یا سالاد بگذارید، آنها را بهداشتی و صحیح بشویید. برای این کار هم میتوانید از ماده ضدعفونیکننده و هم مایع ظرفشویی استفاده کنید.
۱۲) ظروف چند بار مصرف مثل ظروف ملامین، چینی و... را که برای توزیع چای، آب و مواد غذایی استفاده میشوند مرتب بشویید و آنها را ضدعفونی کنید.
۱۳) اگر میخواهید از ظروف یکبار مصرف برای نذری استفاده کنید، این ظروف باید فومدار و مخصوص مواد غذایی گرم باشند.
۱۴) لیوانهای مشترک را برای توزیع شربت، شیر، آب بین عزادارن کنار بگذارید. از ظروف با درپوش کوچک و یا شیردار با لیوان یک بار مصرف استفاده کنید.
منبع : روزنامه تهران امروز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست