چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
مردم از بغض احمدینژاد به خاتمی رای نمیدهند
عباس عبدی، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی در گفتگویی با یکی از رادیوهای فارسی زبان درباره انتخابات آتی ریاستجمهوری گفت: مردم از بغض آقای هاشمی به احمدینژاد رای میدادند؛ ولی از بغض احمدینژاد به یک فرد شناختهشده عین هاشمی یا خاتمی رای نمیدهند.
وی در واکنش به این پرسش که <میزان حمایت مردمی از نامزدهای اصلاح طلب کمتر و کمتر شده و آیا کمک احزاب کارگزاران و مشارکت میتواند افکار عمومی را به سوی خاتمی بکشاند>، اظهار داشت: مردم از بغض نامزد دیگر به احمدینژاد رای دادند اما درباره خاتمی چنین نمیشود. داشتن رای از سوی خاتمی مستلزم این است که آن کسانی که پای صندوق نمیروند، پای صندوق بیایند. آنها هم که همین طوری نمیآیند. آنهایی که تا حالا نمیآمدهند، این طور نبوده که حالا چون ایشان بیاید، رای دهند.وی گفت: مهمترین مساله این است که طرفدارهای آقای خاتمی نمیتوانند روی این حساب کنند که چون طرف مقابل، احمدینژاد است، مردم به او (خاتمی) رای بدهند. آقای خاتمی آدم شناختهشدهای است. مردم از بغض آقای هاشمی به احمدینژاد رای میدادند؛ ولی از بغض احمدینژاد به یک فرد شناختهشده عین هاشمی یا خاتمی رای نمیدهند. او باید یک رای اثباتی و ایجابی برای خودش داشته باشد. بنابراین باید دنبال این قضیه برویم که آیا چنین رأیی را دارد یا نه. وی با اشاره به این سخن خاتمی در دوره دوم ریاست جمهوری اش مبنی بر اینکه <من تدارکچی هستم> میگوید: <اگر در دور اول این حرف را زده بود و اگر در دور اول دو تا لایحه داده بود و گفته بود اگر این لوایح تصویب نشود من دیگر نیستم، قطعاً در انتخابات سال ۸۰ دیگر به این شکل رای نمیآورد.> حالا وقتی آن حرف را زده و آن اتفاقات رخ داده و این دولت جدید آمده، دهها سوال اینجا است که باید یکییکی جواب بدهد. چطوری میشود با وجود این چیزهایی که گفته، مجدداً بخواهد بیاید رئیسجمهور شود؟ میخواهد بیاید رئیسجمهور شود که چه اتفاقی نیفتد؟ در حالی که درگذشته بوده و آن اتفاق افتاده است.
کلیدیترین سوالی که به آن نمیپردازند این است: اگر رئیسجمهور شدن ایشان میتواند مانع اتفاقی در آینده بشود، در گذشته که قدرتمندتر بود، آن اتفاق افتاد؛ یعنی آمدن همان دولت جدید. بنابراین انواع سوالها وجود دارد که نمیتوانند به این راحتیها به آنها پاسخ بدهند. چون نمیتوانند پاسخ بدهند. آن کسانی که انتظار دارند به آنها رای بدهند، راغب نمیشوند بیایند به او رای بدهند.
وی در ادامه گفت :تمام تمرکز آنها این است که حالا روی یک کسی ائتلاف کنند و فکر میکنند که این حل میشود. در حالی که من به لحاظ تحلیلی تردیدی ندارم، حتی در انتخابات قبل هم اگر روی یک نفر هم اتحاد داشتند، باز هم رای نمیآوردند.
دلایل این قضیه خیلی مفصل است. بر خلاف ذهنیت عموم که فکر میکنند اگر کروبی و معین یکی شده بودند، رای میآوردند، من معتقدم که به دلایل متعدد، اصلاً چنین اتفاقی رخ نمیداد. بنابراین مساله اصلاً این نیست. یعنی آنها فکر میکنند که مردم نشستهاند که ببینند یک عده از گروههایی که آنجا نشستهاند، نظرشان چیست و اگر وحدت داشتند، مردم هم دنبال وحدت آنها میروند و اگر نداشتند، نه.
اگر امروز میبینید که اصلاحطلبان مشکل دارند، به خاطر این است که در جهت خلاف آب شنا میکنند و به جهت رودخانه توجه نمیکنند؛ در حالی که در سال ۷۶ و ۸۰ در جهت این مسیر حرکت میکردند. بنابراین نباید توجه کنند که آنجا اگر جلوتر از آب هم حرکت میکردند و میرفتند، مردم مسیر خودشان را داشتند؛ یا در واقع به صورت بالقوه، میتوانسته آن مسیر فعال بشود.
عباس عبدی
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست