چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
چرا میترسی از دندانپزشکی؟
صداهای مته مانند، بوهای گوناگون، فکر کردن به سوزنی که قرار است به داخل گونه فرو رود، بیحس شدن لب و گونه برای مدت طولانی و... همه و همه ممکن است موجب ایجاد ترس و اضطراب در شما شود. اما شما تنها نیستید! افراد زیادی همین مشکل را دارند و به همین علت از رفتن نزد دندانپزشک و معاینه دندانهایشان پرهیز میکنند.
در روش بیحسی موضعی، محل موردنظر حدود دو تا سه ساعت بیحس میماند و در این مدت علاوه بر تعدادی از دندانها، لب، زبان و یا گونه هم حس ندارد. این امر چندان خوشایند نیست و موجب میشود صحبت کردن، خوردن و نوشیدن هم کمی سخت باشد. در طول این مدت، بیمار باید مراقب باشد تا لب و زبان خود را گاز نگیرد و زخم نکند. همین مشکلات موجب شده تا دانشمندان به فکر ساخت داروی دیگری بیفتند تا سبب شود حس مناطق گوناگون لب و زبان سریعتر بازگردد. این داروی تزریقی جدید که سازمان غذا و داروی آمریکا هم آن را تایید کرده است، اثر داروی بیحس کننده موضعی را برعکس میکند و حس را سریعتر به لب و زبان بازمیگرداند.
● ۷توصیه به افراد نگران
حتی اگر فرد مضطربی هم نباشید، احتمال دارد که از رفتن نزد دندانپزشک تا حدی نگران باشید. در اینجا چند توصیه برای شما داریم، فراموش نکنید اضطراب باعث میشود دشوارتر بیحس شوید.
۱) اگر امکان دارد، ساعت و روز مناسبی را برای کار دندانپزشکی خود در نظر بگیرید که چندان تحت عجله یا فشار کار نباشید (برای مثال، صبحها یا روزهای پنج شنبه)
۲) بهتر است نگرانی خود را با دندانپزشکتان در میان بگذارید. او میتواند تا حدی اضطراب شما را کم کند: توضیح مراحل کار، تجویز داروهای ضداضطراب پیش از شروع کار و یا استفاده از گوشی در حین کار که موجب میشود کمتر صدای دریل را بشنوید، میتوانند کمک مناسبی برای شما باشند.
۳) تا حد امکان از لباسهای راحت و گشاد در حین کار استفاده کنید.
۴) گاهی حضور یک نفر از اعضای خانواده یا یک دوست میتواند کمک کننده باشد.
۵) سعی کنید شب پیش از مراجعه به دندانپزشکی خواب خوب و راحتی داشته باشید.
۶) خوردن غذای سبک با پروتئین بالا اثر آرامکنندهای بر شما خواهد داشت.
۷) پیش از کار، از خوردن نوشیدنیهای حاوی کافئین بپرهیزید.
● چرا گاهی محل تزریق بیحس نمیشود؟
▪ یک تزریق با تکنیک نامناسب، معمولترین علتی است که موجب میشود محل مورد نظر به طور کامل بیحس نشود.
▪ بیحسکنندههای موضعی در محیط اسیدی نمیتوانند اثر خود را به طور کامل اعمال کنند. بنابراین اگر محل مورد نظر آبسه یا التهاب دارد، بهتر است ابتدا عفونت موردنظر را با آنتیبیوتیک درمان و سپس محل را برای کار بیحس کرد.
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست