چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مرورگر Flock : یک دریچه برای دیدن


مرورگر Flock : یک دریچه برای دیدن
● پیش در آمد :
وقتی شما یک برنامه تحت ویندوز را اجرا میکنید آن برنامه که قبلا بصورت باینری ترجمه شده است در همان لحظه توسط cpu اجرا میشود و شما نتیجه را میبینید . توجه کنید که محیط اجرایی برنامه و تمام کنترل هایی که روی آن قرار دارد (مثل دکمه ها و ...) در همان لحظه از فایل های DLL داخل برنامه ساخته میشوند و همیشه برنامه یک جور بنظر میرسد.
اما درمحیط وب اینگونه نیست . در محیط وب مرورگرشما سورس فایلی را که باید اجرا شود دریافت میکند و مرورگرتان آن فایل را که html است تفسیر میکند و بشما نشان میدهد .نحوه تفسیر مرورگر ها کمی با هم متفاوت است . بهمین دلیل است که نمای صفحاتی که در Internet Explorer میبینید گاهی با نمای همان صفحه در مرورگر دیگری مانند FireFox فرق میکند.
و اما مرورگر جدید بازار:
▪ Flock به معنای جمعیت و گروه است و نام مرورگر اوپن سورس جدیدی است که بتازگی عرضه شده است و از لحاظ ظاهر شباهت بسیاری به فایرفاکس دارد.
▪ این مرورگر امکان افزودن تم ها و extension های گوناگون را مانند Firefox داراست و همچنین امکان مرور چندین صفحه را در Tab های گوناگون دارد.
▪ این مرورگر دارای بیشترین امکانات وبلاگ نویسی و وبلاگ خوانی در بین مرورگر های موجود در بازار است . در تولبار اصلی Flock دکمه‏ای بنام Create a blog post وجود دارد که مجموعه‏ای از امکانات مختلف وبلاگ نویسی را در اختیار کاربر قرار می‏دهد. همچنین امکان خواندن RSS نیز از دیگر ابزار هایی است که وبلاگ دوستان را خوشحال میکند.
▪ فلوک با سایت مشهور مدیریت عکس flickr و بسیاری از سرویس‏های مشهور وبلاگ نویسی مانند wordpress ، sixapart و Blogger سازگاری دارد و امکانات بسیاری از آنها را در خود گنجانده است.
▪ نسخه کنونی تحت تمام سیستم عامل ها عرضه شده . ویندوز و لینوکس و مکینتاش
▪ Bookmark شخصی را فراموش کنید: در این مرورگر favorites شما بر اساس سیستم بوکمارک همگانی del.icoi.us ذخیره میشود و شما میتوانید بوکمارک های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید !
▪ در منوی view بخش Encoding به غیر از پشتیبانی از کلیه استاندارهای موجود قسمتی بنام Middle East وجود دارد و در آن macFarsi نیز اضافه شده است .
▪ در منوی view بخش page Source که امکان نمایش سورس صفحه لود شده را فراهم میکند بصورت notepad ساده نیست ، بلکه سورس صفحات را همانند Dreamweaver و FrontPage بصورت دسته بندی شده و با رنگ های متفاوت به بیننده نشان میدهد .
▪ در منوی Tools با زدن Pageinfo اطلاعات جالبی از صفحه در حال مشاهده دریافت میکنید . از جمله تمام لینک های آن صفحه ، متاتگ های بکار رفته در آن صفحه ، عکس های بکار رفته در صفحه.
● مقایسه مرورگر های وب با یکدیگر
در این مقاله مبنای ما برای مقایسه مرورگر ها با هم، توصیه های W۳C میباشد .
▪ OPERA : بالاترین سرعت لود در بین مرورگرهای وب امروزی را بخود اختصاص داده و قابلیت های خوبی برای تعیین نوع لود صفحات دارد. مثلا میتوانید تعیین کنید که عکس های صفحه لود شود یا خیر که این مورد سرعت شما را افزایش می بخشد. اما کمی دنباله روی IE شده است - ما از این برنامه کیفیت میخواهیم ، نه یک نسخه دیگر از IE را . در مورد پیروی از استاندارد های W۳C نیز خوب عمل کرده است .
▪ MOZILLA : یک مرورگر کدباز که امروزه پشتیبانی گوگل را با خود دارد و چندین مرورگر بر اساس آن ساخته شده . این مرورگر گاهی متن ها را روی لبه های جداول میاورد که باعث کم شدن کیفیت تصاویر میشود . سرعت باز شدن برنامه نسبتا سریع است .
▪ FireFox : قبلا بنام fireBird بود – این مرورگر از خانواده مرورگر موزیلا میباشد . فقط گاهی لینک های Anchor را اشتباه پیدا میکند . سرعت لود مناسبی دارد و از پدر خود یعنی موزیلا معروف تر شده است .
▪ Internet Explorer : این برنامه که همراه ویندوز اجبارا نصب میشه، کلی مشکل و باگ داره و مایکروسافت هم این مشکلات رو خیلی دیر به دیر برطرف میکنه .IE بدون table میمیره ! و تا حرفی از استاندارد های W۳C به میدون میاد میخواد فرار کنه !
▪ Touchnet : مرورگری برپایه IE - با قابلیت چند صفحه وب در یک پنجره – همچنین یک برنامه ضد فیلتر دارد که لیست پورت های پروکسی را خودش از اینترنت آپدیت میکند ( این بخش برنامه در ایران بخاطر فیلترینگ خیلی کاربرد دارد)
▪ Netscape : این برنامه که روزی رهبر مروگرهای وب بود امروزه از میان مرورگرها نامش حذف شده و شرکت نت اسکیپ در صدد اعلام مرگ این مرورگر است.
نویسنده : حسین شرفی
منبع : سایت ماکرومدیاx


همچنین مشاهده کنید