سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
مجله ویستا
چگونه از صفر به سمت مثبت بینهایت میل کنیم؟
مثبت بودن یعنی تشخیص مؤثر احساسات و عواطف و شفافسازی نیازها و امیال خود برای سایرین. شما میتوانید وضعیتی را كه دوست ندارید، از طریق برقراری ارتباط موثر و با بیان احساسات و تفكراتخود در قالب كلمات غیرمحرك، تاكید بر مسائل خاص مورد نظرتان و اطمینان از این امر كه با فردی مسوول صحبت میكنید، تغییر دهید.
مثبتبودن همیشه آسان نیست. بسیاری از مردم یاد گرفتهاند كه با منفعل بودن و پنهان كردن احساسات و یا عقایدشان، خود را هماهنگ و سازگار كنند. آنان دیر یا زود چنان خسته، حساس و یا مضمحل میشوند كه دچار طغیان و انفجار میشوند اما اغلب چنین رفتاری چنان برای آنان نامطبوع است كه ترجیح میدهند، منفعل باشند. مثبتبودن به معنی فریادكشیدن یا گفتن اینكه <ساكت باش> نیست. شما میتوانید به آرامی و بهطور شفاف، تمایلات و آرزوهایتان را انتقال دهید. مثبتبودن یعنی احترام به حقوقتان و حقوق سایر افراد حتی موقعی كه با آن مخالف هستید . مثبتبودن حتی در ملایمترین حالت میتواند شما را وادار كند تا درباره خودتان و زندگیتان، احساس بهتری كنید. وقتی كه بلند صحبت میكنید یا اقدامی انجام میدهید، شما در جایگاه خلبان هستید اما همیشه روی صندلی عقب نشستن و حفظ آرامش، بسیار كمتر استرسزا است!
● راهكارهایی برای تغییر
▪ ادای حق خودتان:
برای توصیف احساستان، از واژه "من" استفاده كنید. این كار به شما امكان میدهد تا ایدهها و احساستان را بدون كوچككردن دیگران برای شیوه احساس و فكرشان، بیان كنید. آنچه سایرین میگویند را گوش داده و قدردان باشید. پس از اینكه صحبت كردید، دقت كنید سایر افراد، موقعیت شما را درك كرده باشند. از آنها بپرسید در مورد آنچه گفتهاید، چه احساسی دارند؟ صریح و رك باشید. مشكل را همانگونه كه میبینید و بی طعنه و بدون سرزنش دیگران شرح دهید. راه حل مورد نظرتان را پیشنهاد دهید اما روشن كنید كه برای بازبودن باب مذاكره مایلید مذاكره بیشتری داشته باشید. فكر نكنید كه برای مثبتبودن باید نفرتانگیز باشید. موثرترین راه، بیان شفاف نیازها و ترجیحات شما بدون هرگونه كنایه و سخن نیشدار و یا خصومتآمیز است.
▪ افزایش ارزش:
آیا روز را به سختی میگذرانید؟ آیا احساس میكنید كه حال و حوصله ندارید؟ برخی مواقع علتهای خستگی، روانشناختی بوده و یا فقدان ارزش میتواند علامت اختلال روحی - روانی مانند افسردگی باشد. با این وجود، خستگی اغلب ریشه در فقدان یكی از سه انرژی ضروری : ورزش، تغذیه خوب یا خواب دارد.
▪ درست خوردن:
هم بدن و هم ذهنتان نیاز به تغذیه خوب برای فعالیت موثر دارد. برای اینكه سطح انرژی خود را بالا نگهدارید، سعی كنید كه در طول روز به جای سه وعده پرحجم، پنج وعده غذایی كوچك داشته باشید. همیشه با یك صبحانه سالم شروع كنید و غذاهای مغذی بخورید. اگر هنگام رفتن به سر كار یا كلاس همبرگر و سیبزمینی در ماشین میخورید و یا به مصرف چیپس و تنقلات موقع مطالعه و درس خواندن، پایبند هستید، در این صورت خودتان و معدهتان را آماده مشكل میكنید. اگر از نظر جسمی به علت عادات غذایی بد احساس ناراحتی میكنید، از نظر روانی بیمار خواهید شد و همچنین قادر به تمركز بر كارها و وظایف و نیز احساس آرامش و یا لذت بردن ازحضور اطارافیانتان نخواهید بود. در ضمن، غذاهای خاصی نیز ممكن است بر حالات خلقی ما تاثیر بگذارند. تحقیقات علمی و دقیق در طول دو دهه گذشته، ارتباط بین انواع خاص غذا و منتقلكنندههای عصبی، انتقال دهندههای پیامرسانهای شیمیایی را در مغز یافتند. غذاهای غنی از پروتئین میزان دوپامین را تقویت میكند كه انتقالدهندهای عصبی است كه با هوشیاری روانی و انرژی مرتبط است. كربوهیدراتها موجب افزایش میزان مواد شیمیایی مختلف و سروتونین میشود كه تاثیر آرام كننده دارد و به تسكین اضطراب كمك میكند اما در ضمن ممكن است خوابآور باشد.
▪ خواب كافی:
شما تا دیروقت برای تماشای مسابقه نهایی، بیدار هستید و یا برای دیدن اقوام یا دوستان تا دیر وقت رانندگی كردهاید یا در طول هفته، برای رفتن به كلاس، صبح زود از خواب بیدار شدهاید اما در ایام تعطیل تا بعدازظهر در رختخواب بودهاید. هنوز هم تعجب میكنید كه چرا آنقدر خسته هستید؟ پاسخ این است: شما به اندازه كافی نخوابیدهاید و تنها هم نیستید. هر موقع كه ما خواب كافی نداشته باشیم، محققان عنوان میكنند كه بدن ما "كمبود خواب دارد." با هر شب خواب و استراحت كمتر، نیاز بدنمان به خواب، بیشتر میشود تا زمانی كه غیرقابل مقاومت میشود. محققان عنوان میكنند كه مردم میتوانند به فاصله پنج دقیقه از احساس بیداری كامل به حالت خواب بروند. مقدار خوابی كه افراد نیاز دارند از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما پزشكان "مشكل خوابآلودگی" را تهدیدی برای سلامت و ایمنی میدانند.
با این وجود اثر آن به آهستگی بوده و اغلب مواقع نه افراد و نه پزشكان تشخیص نمیدهند كه مشكل خوابآلودگی موجب تخریب سلامت جسمی و عاطفی میشود. یك مورد اختلال خواب به طور خاص، آپنه خواب است كه به معنای توقف تنفس بوده و موجب اختلال در خواب آرامبخش شده و با افزایش خطرات در طول شب و روز مرتبط است.آپنه مزمن میتواند خطر فشارخون و سایر عوارض پزشكی را افزایش دهد و مبتلایان به آن به علت خوابآلودگی در روز شش برابر بیش از سایر افراد، در معرض خطر تصادفات رانندگی هستند. تنها راه برای جبران طلبكاری خواب، كاملا مشخص است باید بدهی خود را بپردازید!
افرادی كه یك یا دو ساعت به خواب شبانهشان اضافه میكنند، سرحالتر بوده، بیشتر قدرت تولید داشته، كمتر در معرض حوادث هستند و چون افراد خوابآلود، تحریكپذیر و آماده پرخاش هستند، بنابراین كسانی كه استراحت كافی میكنند، شادتر، سالمتر و پرطاقتتر میشوند.
● توصیه های جادویی برای ارتقای سلامت
▪ كاهش تماشای تلویزیون و نشستن بیش از ۳۰ دقیقه در یك زمان برای بازی كامپیوتری
▪ ورزشهای كششی، یوگا، شنا رفتن و وزنهبرداری
▪ فوتبال، بسكتبال، تنیس ، تفریحی (بالای ۳۰ دقیقه)
▪ فعالیتهای تفریحی مثل باغبانی در خانه، توپبازی، فوتبال
▪ ورزشهای آیروبیك (بالای ۲۰ دقیقه) مثل راه رفتن تند، دوچرخه سواری، شنا
▪ خلاقیت برای پیداكردن راههای فعال بودن
▪ پیادهروی به بهانههای مختلف، انتخاب مسیرهای طولانی، استفاده از پله به جای آسانسور
سعید پارسینیا
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست