چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
چرا چشمها را باید شست؟
چرا چشمها را باید شست؟
چرا جور دیگر باید دید؟
حتما میدانید عمل دیدن گر چه به ظاهر توسط چشمان ما و به کمک روشنایی صورت می گیرد اما در حقیقت این مغز ما است که علائم ارسالی از چشم را ترجمه کرده و به آن معنی می بخشد.
درست یا غلط همه ما از کودکی متناسب فرهنگی که در آن بزرگ می شویم می آموزیم که دنیای اطراف خود را به طرز خاصی بنگریم و به آن معنی بدهیم. به همین دلیل دو نفر را در دنیا نمی توان یافت که یک واقعه و شیئی معینی را یکسان ببینند و معنی کنند. چرا که سوابق ذهنی و تجربیات آنها با یکدگر متفاوت است و ترجمه وقایع در ذهن آنها به طور متفاوت ارزیابی و صورت می پذیرد.
بطور مثال کسی که به عطر خاصی حساسیت دارد یا به رنگ خاصی در کودکی بواسطه اتفاق نا مطلوبی شرطی منفی شده است رفتار و واکنش متفاوتی نسبت به کسی آن عطر را دوست دارد و یا به آن رنگ به خصوص شرطی منفی نشده است از خود نشان میدهد. قیافه یا هیکل هایی که از نظر بعضی ها مطلوب و پسندید نی هستند از نظر عده ای دیگر نا خوش آیند و حتی چندش آور می توانند باشند.
به عبارت بهتر این نوع نگاه ما به دنیا و خودمان است که نوع احساس و رفتار ما را تعریف می کند. اگر قبول کنیم که به مقدار زیادی نگرش های ذهنی ما بدون اطلاع و انتخاب ما در ذهن ما جا خوش کرده اند و لزوما درست و بدرد بخور نیستند، این وظیفه ما است که نخست آنها را شناسایی و سپس از چنگال آنها خود را رهایی بخشیم. و گر نه تا آخر عمر مجبور خواهیم شد که مطابق آن باورها و نگرش ها از خود واکنش نشان دهیم و پیوسته از حقیقت و واقعیت های زندگی دور و بی خبر بمانیم.
حتما شما هم می دانید که: میزان زیاد از خوشی و ناخوشی ما انسانها، موفقیت و شکست های مان محصول نوع نگرش و ترجمانی است که از وقایع اطراف خود می کنیم. این ما هستیم که به دنیا و اطراف خود عینیت و واقعیت می بخشیم. اگر این را قبول کنیم پس این وظیفه ما است که بیآموزیم تا درست و سنجیده به خودمان و دنیا اطراف و اتفاقات آن بنگریم. این وظیفه ما است که یاد بگیریم دنیا را می توان به چشمی بغیر از آنکه عادت کرده ایم ببینیم و واکنش نشان دهیم. هر چند نوع نگرش ما نیز خود بخشی از حقیقت می تواند باشد ولی مسلما همه آن نیست و نمی تواند باشد.
در سری برنامه های چشمها را باید شست از مکتب کمال شما با مجموعه گفتار هایی آشنا خواهید شد که طی آن، مجری و تهیه کنند برنامه محمود معظمی با ذکاوت و ذوق خاصی با ذکر شاهد مثالهایی ساده از زندگی روزمره مان به روشنی نشان می دهد، چگونه می توان با متفاوت دیدن وقایع روزمره به آرامشی عمیق و صلحی پایدار رسید و تبدیل به شخصیتی محبوب تر و محترم تر شویم. تفاوتی که به ما آرامش و درک بهتری از وقایع و روابط انسانی مان می دهد. نگرشی که موجب می شود ما خود را بیشتر و بهتر دوست بداریم و سپس کمک کنیم تا دیگران نیز خود را بیشتر دوست بدارند.
شاد، تندرست و موفق باشید
امیرحسین نعماویزاده
منبع: مقالات استاد دکتر محمود معظمی
منبع: مقالات استاد دکتر محمود معظمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست