پنجشنبه, ۲۳ اسفند, ۱۴۰۳ / 13 March, 2025
مجله ویستا
پروتئینها یا مواد سفیدهای

در بین اسیدهای آمینه ۸ عدد بهنام اسیدهای آمینه اصلی یا ضروری نامیده میشوند و بقیه بهنام غیراصلی نامیده میشوند. اسیدهای آمینه اصلی یا ضروری آنهائی هستند که بدن انسان نمیتوانند آنها را بسازند و باید حتماً در غذای روزانه به نسبت و میزان نیاز وجود داشته باشد. و به آنها اشاره شده است.
بهطور کلی غذاهائی که دارای پروتئین میباشند عبارتند از:
۱. غذاهای حیوانی
گوشت گوسفند، گاو و سایر حیوانات مورد استفاده مرغ و سایر پرندگان و انواع ماهیها و سایر موجودات دریائی (آبزیان) شیر، ماست، پنیر، کشک و شیرخشک
۲. غذاهای نباتی
اغلب دانههای نباتی علاوه بر دارا بودن مقدار زیادی مواد نشاستهای دارای مقدار قابل ملاحظهای پروتئین نیز میباشد. این دانهها عبارتند از:
نخود، لوبیا، باقلا، عدس، ماش، سویا و همچنین انواع غلات نظیر گندم، جو، برنج، ذرت که پروتئین آنها از بقولات کمتر میباشند. در سبزیجات و ریشههای گیاهی نیز به مقدار کمپروتئین وجود دارد بهاستثناء سیبزمینی که مقدار پروتئین آن نسبتاً زیاد و قابلملاحظه میباشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست