دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
نشانی زوجهای موفق کجاست؟
روزی پیامبر(ص) بعد از ازدواج علی(ع) و فاطمه(س) به خانه آنان رفت و از علی(ع) پرسید:
((كیف وجدت اهلك؟
قال: نعم العون علی طاعه الله;
همسرت را چگونه یافتی؟
عرض كرد: بهترین یاور برای اطاعت خداوند.
سپس همین سوال را از فاطمه(س) كرد. فاطمه(س) عرض كرد:
خیر بعل;
آن را بهترین شوهر یافتم.))(۱)
زوجهای موفق در مسایل و مشكلاتی كه پیش میآید با همدیگر همدلی داشته و آن را به صور مختلف ابراز می دارند. همین احساس همدلی به جرإت و شهامت آنان جهت مقابله با سختیها افزوده و نیروی روانیشان را افزایش می دهد.
زوجهای موفق از دروغ گفتن به همدیگر خودداری كرده و در موارد لزوم حقیقت را به همسر خود خواهند گفت. آنان به خوبی می دانند تبعات حقیقت گویی بسیار بهتر از دروغگویی می باشد. آنان می دانند دروغ می تواند باعث ایجاد بی اعتمادی و بدبینی همسر نسبت به او شود. دروغگویی و كتمان حقیقت از موارد كوچك شروع و به موارد بزرگ و مهمتر توسعه می یابد. دروغگویی به سطحی شدن روابط میان زوجین و نقش بازی كردن آنان برای هم منجر خواهد شد.
زوجهای موفق احساسات و نظریات خود را با گشاده رویی ابراز داشته و نسبت به یكدیگر خودانگیخته هستند. زمانی كه زوجین احساسات خود را با همدیگر در میان می گذارند, اختلافاتشان كمتر شده و به تدریج همچون دو دوست به یكدیگر نزدیك می شوند و با همدیگر صحبت و درد دل می كنند. در میان گذاردن مشكلات و مسایل با همسر و مشورت با وی نوعی اهمیت دهی به او می باشد. او با این رفتار شایسته خود تلویحا به همسر خود اظهار می دارد كه احتیاج به همفكری, اظهار نظر و حمایت او دارد و همین رفتار و ابراز احساسات باعث افزایش صمیمیت میان آنان می شود.
زوجهای موفق فعالانه برای كشف, درك و ارضای نیازهای مهم یكدیگر تلاش می كنند. آنان نیازهای جسمانی و روانی یكدیگر را به درستی تشخیص داده و با توجه به وضعیت یكدیگر آن نیازها را ارضا می نمایند. یك زن در طی دوران بارداری خود احتیاج بیشتری به دریافت محبت و كمك شوهر در انجام امور منزل دارد. در این زمان یك همسر دلسوز و هوشمند حتی قبل از آنكه همسرش نیاز خود را بیان دارد, این موضوع را درك می كند. ادراك این موضوع حتی می تواند بیش از انجام خواست برای طرف مقابل ارزش داشته باشد. ناراحتی و گلایه بسیاری از افراد این است كه همسرشان درك و پذیرشی از نیازهای آنان ندارند. بی توجهی یك زن یا یك مرد در شناخت نیازهای طرف مقابل منجر به این می شود كه میان زن و شوهر فاصله و اختلاف ایجاد بشود.
زوجهای موفق با همدیگر پذیرنده و سازگار هستند. بسیاری از زوجین با توقعات گوناگون و فراوان و آرزوهای متفاوت اقدام به ازدواج می كنند. اما مدتی نمی گذرد كه متوجه می شوند اختلافاتی با همسرشان دارند. زوجهای سازگار می توانند نگرش و عادات خود را اصلاح كرده تا بهتر با همسر و خانواده وی كنار بیایند و سازگار شوند. سازگاری و انعطاف پذیری در بسیاری از مواقع می تواند تنشها و سختیهای موجود در فضای خانواده را كاهش دهد. مثلا هنگامی كه همسر شما عصبانی و یا غمگین است, خونسردی شما می تواند در فروكش كردن این عصبانیت موثر باشد. در همین مسیر اگر زوجی بخواهد زندگی موفقیتآمیزی داشته باشد, در بسیاری از مواقع یكی از آنان باید خواست خود را تعدیل كرده یا حتی از آن بگذرد چرا كه بسیاری از طلاقها صرفا به دلیل پایداری طرفین بر سر خواست و نظریاتشان به وجود میآید.
در صورتی كه زوجها زندگی موفق و توإم با تفاهمی داشته باشند, این امر در بیشتر فعالیتهای فردی و اجتماعی آنها تإثیر گذاشته و چنانچه مشكلی میان آنها باشد, فشار روانی حاصله از آن سایر فعالیتهای زوج را متإثر می سازد. اما به رغم تمام مشكلات و گرفتاریها, زوجین موفق با برنامه ریزی صحیح و با بالا بردن كیفیت زمانی كه كنار همدیگر به سر می برند از كانون گرم خانوادگی بهره مند هستند.
پینوشتها:
۱ـ بحارالانوار, ج۴۳, ص۱۱۷.
ماهنامه پیام زن
منبع : حوزه علمیه قم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست