پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا

فریزر


آنچه که باید در مورد فریزر رعایت کنید:
اولین کاری که در مورد فریزر باید انجام داد، محلی است که در آن قرار داده می‌شود:
۱. بایستی خشک بوده و هوا در اطراف آن در جریان باشد.
۲. نور خورشید مستقیماً به آن نتابد.
۳. نزدیک منبع حرارتی نباشد. در صورتی‌که چاره دیگری ندارید، یا باید دیواره‌ای را که نزدیک منبع حرارتی قرار می‌گیرد، عایق‌بندی کنید و یا فواصل حداقل زیر را در نظر بگیرید.
نکته:
فاصله فریزر تا بخاری برقی: حداقل ۳۰ سانتی‌متر.
فاصله فریزر با بخاری نفتی: حداقل ۳۰ سانتی‌متر.
در صورتی‌که می‌خواهید فریزر را نزدیک یخچال قرار دهید، رعایت فاصله حداقل ۲۰ سانتی‌متر ضروری است.
تراز کردن فریزر:
با قرار دادن تراز بر روی سقف فریزر و پیچاندن پیچ‌های پایه‌ها، فریزر را تراز کنید. پس از تراز کردن، چند ساعتی جهت جدا شدن گاز برودتی و روغن از یکدیگر صبر کنید.
تمیز کردن فریزر:
به‌منظور شستشوی داخل فریزر از محلول جوش شیرین (۱ قاشق در لیتر) استفاده نمائید. معمولاً فریزر را باید ۴ بار در سال خاموش کرده و نظافت نمود.
نوار دور تا دور در فریزر را بلافاصله پس از شستشو به‌خوبی خشک نمائید. دقت داشته باشید که به‌منظور تمیز کردن هرگز از پودر رختشوئی و یا صابون استفاده ننمائید.
تنظیم میزان برودت:
پس از روشن کردن دستگاه ولوم، ترموستات را به‌وسیله یک سکه بچرخانید تا روی اعداد ۲ و ۳ (حالت طبیعی) تنظیم گردد. در صورت نیاز به برودت بیشتر، می‌توان نشانه را روی اعداد ۳ و ۴ قرار داد.
نحوه پر کردن فریزر با موادغذائی:
برای پر کردن در ابتدای کار، توجه داشته باشید که این عمل بایستی در چند مرحله صورت گیرد. بدین منظور کلیه سبدها را از دستگاه خارج نموده و پس از پرکردن یک کشو یا سبد (به‌طوری که هوا در بین بسته‌ها قابل جریان باشد)، آن را داخل فریزر قرار دهید. پس از حصول اطمینان از انجماد کامل موادغذائی در این سبد، می‌توانید سبد پر شده دیگری را داخل آن بگذارید. این عمل موجب آن می‌شود که فشار زیادی به فریزر وارد نشود.
فریز کردن و بسته‌بندی موادغذائی:
۱. برای فریز کردن از موادغذائی تازه و مطمئن استفاده نمائید. اتیکت زدن بر روی هر بسته و مشخص نمودن نوع ماده غذائی و تاریخ قرار دادن آن در فریزر بسیار مهم است.
۲. موادغذائی تازه را بر روی موادغذائی که قبلاً منجمد شده‌اند، قرار ندهید.
۳. هرگز بطری‌های شیشه‌ای را در داخل فریزر قرار ندهید، زیرا پس از انجماد خواهند ترکید.
۴. موادغذائی گرم را پس از سرد شدن کامل داخل فریزر قرار دهید.
۵. به‌منظور استفاده از موادغذائی منجمد شده، قبلاً آن را از فریزر خارج کرده و در داخل یخچال قرار دهید. این عمل همچنین به سردی موادغذائی داخل یخچال خواهد افزود.
۶. به‌هنگام داخل و یا خارج نمودن موادغذائی از فریزر، سریعاً در آن را ببندید.
۷. به‌منظور بسته‌بندی مواد گوشتی، حتماً قبلاً آن‌ها را به‌خوبی بشوئید، طوری‌که پس از ذوب شدن انجماد هر بسته، مجدداً نیازی به شستن آن‌ها نباشد.
۸. هوای داخل بسته‌ها را قبل از قرار دادن در فریزر خارج نمائید.
۹. هر یک از گروه‌های موادغذائی را در داخل کشو یا سبدهائی که معمولاً با قرار گرفتن عکس موادغذائی مربوطه بر روی آن‌ها مشخص گردیده، قرار دهید.
۱۰. در صورتی‌که کالباس و یا سوسیس قبلاً برش خورده است، حتماً قسمت برش خورده را با نایلون فریزر به‌خوبی بپوشانید و سپس درون فریزر قرار دهید.
۱۱. هرگز موادغذائی منجمد را پس از خارج شدن آن‌ها از حالت منجمد مجدداً در داخل فریزر قرار ندهید.
۱۲. قرار دادن بسته‌های یخ‌زده در داخل آب داغ به‌منظور تسریع در عمل باز شدن یخ آن‌ها، صدمه زیادی به خواص غذائی آن‌ها وارد می‌آورد.
ذوب کردن برفک‌های فریزر:
به‌علت تبخیر رطوبت موجود در موادغذائی و همچنین رطوبت هوائی که وارد فریزر می‌گردد، پس از مدتی سطح داخلی آن از برفک پوشیده شده و بازدهی آن کاهش می‌یابد. به‌منظور ذوب کردن برفک فریزر:
۱. ابتدا به مدت ۳ ساعت دکمه تنظیم سرما را روی درجه ۴ قرار دهید، سپس سبدها و یا کشوهای حاوی موادغذائی منجمد شده را در چند ورقه روزنامه پیچیده و آن را در جای خنک و حتی‌الامکان داخل یخچال قرار دهید.
۲. دو شاخه را از پریز کشیده و در فریزر را باز بگذارید، سپس درپوش آب را خارج ساخته و لوله تخلیه را بیرون آورده و با استفاده از پنکه یا سشوار و یا قرار دادن یک قابلمه حاوی آب جوش بر روی سیم طبقه میانی فریزر، برفک‌ها را ذوب نمائید. پس از خارج شدن آب از محل آب گذر، کف فریزر را خشک نموده و با محلول جوش شیرین پاک نمائید و سپس با پارچه تمیز خشک نمائید. در پایان مجدداً درپوش آب گذر و لوله تخلیه را در محل اولیه خود قرار دهید. (در مورد فریزرهای خارجی پس از شستشو داخل فریزر، آب از قسمت پائین فریزر خود خارج می‌شود و نیازی به این مورد نیست) پس از گذشت ۳۰ دقیقه، سبدها را در فریزر چیده و دستگاه را طبق دستورالعمل‌های راهنمای آن، روشن نمائید.
۳. به‌هنگام تمیز کردن فریزر از برفک و یخ احتمالی، هرگز متوسل به زور نشوید.
۴. ذوب کردن برفک‌های ضخیم موجود در فریزر، در صرفه‌جوئی انرژی و کارآئی بهتر دستگاه مؤثر است.
بهترین راه استفاده از فریزر در خرید مناسب با حجم مطلوب خلاصه می‌شود، پس خریدها را براساس نیاز هفته و ماهانه (نه چند ماهه) انجام دهید.
۵. قسمت‌های مختلف فریزر (قفسه یا طبقه را برابر یک الگوی جاگیری موادغذائی براساس حساسیت آن‌ها، به دما و سرما براساس جدول دفترچه راهنمای فریزر استفاده کنید و بر روی اتیکت‌های درب قفسه‌ها نام آن‌ها را یادداشت کرده و در صورت قفسه‌ای بودن می‌توان از برچسب نشانه یا آویز استفاده کرد.
۶. در صورت امکان، از شیوه خشک کردن بعضی از سبزیجات، سیر و ... به‌دلیل حفظ ارزش موادغذائی و کاهش فضای اشغال شده استفاده کنید.
۷. توصیه می‌شود موادغذائی خام در فریزر دارای وضعیت آماده به‌مصرف باشد تا بتوان بدون شستشوی مجدد و پاک کردن آن را طبخ نمود.
۸. از قرار دادن مرغ و ماهی، سبزیجات شسته نشده و قطعه‌های استخوان با لبه‌های تیز در فریزر جداً خودداری نمائید.
۹. موادغذائی را حتماً در پوشش نایلونی، فویل آلومینیوم و ظروف پلاستیکی درب‌دار مخصوصی قرار دهید و سعی کنید تمام هوای موجود آن خارج شود.
۱۰. سعی کنید موادغذائی را در حجم مورد نیاز با قطر کم در نایلون بسته‌بندی نمائید تا سریعتر منجمد شده و نیازی به برگرداندن مجدد موادغذائی خارج شده به فریزر نداشته باشد.
۱۱. برای سالم ماندن موادغذائی داخل فریزر و کاهش مصرف برق از باز کردن پی‌درپی در فریزر خودداری کرده و با برنامه‌ریزی اصولی طبخ، چند نیاز خود را در یک بار برآورده کنید.
۱۲. باری وارد کردن موادغذائی در فریزر نوبت و حجم را رعایت نموده و از انباشت کردن موادغذائی تازه به یکباره در فریزر خودداری شود چون باعث بالا رفتن ناگهانی دمای فریزر می‌شود.
۱۳. از مسدود کردن کامل سطح قفسه یا طبقه‌ها با بسته‌های موادغذائی خودداری کنید.
۱۴. حداقل هر ۶ ماه یکبار نسبت به آب کردن برفک فریزر اقدام نمائید. قبل از اقدام به آب کردن برفک فریزر، طبقات داخلی را خالی کرده و موادغذائی منجمد را به داخل یخچال منتقل کنید. (برای پاک کردن برفک لوله‌های سرده کننده از چاقو، وسایل تیز و برنده استفاده نکنید.)