یکشنبه, ۱۳ آبان, ۱۴۰۳ / 3 November, 2024
مجله ویستا


انواع دلمه


انواع دلمه
▪ مواد لازم:
ـ گوشت چرخی دویست و پنجاه گرم
ـ برنج یک و نیم لیوان
ـ لپه یک استکان
ـ سبزی معطر شامل جعفری،مرزه،تره،شبید و کمی ریحان یک پیمانه
ـ رب گوجه فرنگی یک قاشق
ـ نمک،فلفل و ادویه به میزان لازم
ـ پیاز داغ دو تا سه قاشق
▪ طرز تهیه مواد گوشتی:
گوشت را با پیاز تف می دهیم. نمک،فلفل و ادویه زده ،با یک و نیم لیوان آب می گذاریم تا گوشت بپزد. بعد لپه را که قبلا” پخته ایم به گوشت اضافه می کنیم. سبزی را هم اضافه کرده در صورت دلخواه کمی فلفل دلمه ای به مواد گوشتی اضافه می کنیم.
در آخر برنج و چاشنی را اضافه کرده ، رب گوجه فرنگی را با کمی آب حل نموده روی مواد گوشتی می ریزیم، کمی بهم می زنیم تا مخلوط شود . مواد گوشتی را کنار گذاشته کمی زرشک به آن می افزاییم.
▪ مواد لازم دلمه:
برگ تازه و نازک و بدون شکاف به اندازه لازم
موادگوشتی به اندازه چهار نفر
چاشنی دلخواه از جمله شکر،آبلیمو،رب انار و شکر،رب آلو
▪ طرز تهیه دلمه:
دلمه برگ- برگها را شسته، در آب گرم چند دقیقه نگه می داریم تا کمی نرم شود. بعد دو برگ راروی هم گذاشته، به طوری که برگ یکسان پهن شود. مقداری از گوشت را وسط برگ گذاشته و مثل بقچه می پیچیم.
دلمه کلم- کلم بایستی سفید رنگ و سبک باشد. چاقو را به طور مخروطی فرو می کنیم تا سر کلم کنده شود. دوباره چاقو را داخل کلم می گردانیم تا از داخل برش بخورد،سپس در آب جوش انداخته بعد از مدتی کلم برگ برگ می شود. اگر برگ کلم بزرگ بود، قسمت ریشه برگ را بکنید و در ته دیگ بیندازید. در هنگام پیچیدن، ابتدا قسمت ریشه را بپیچید سپس از یک طرف برگ بپیچید تا به طرف دیگر برگ برسید.
▪ دلمه بادمجان- می توانید برای زیبایی، بادمجان را راه راه پوست کنید.
▪ فلفل دلمه ای-فلفل دلمه ای را کمی پایین تر از سر،زیگزاگ برش می دهیم.
▪ دلمه پیاز- سعی کنید از پیازهای سفید رنگ و بیضی شکل یعنی کشیده استفاده کنید. چاقو را از بالا فرو کرده ،سرش را به طور مخروطی بکنید و از یک طرف، پیاز را چاک داده،در آب جوش بیندازید. بعد مدتی ورق ورق می شود. در هر ورقش مواد را ریخته و مثل حلزون بپیچید.
● نکات مورد توجه:
۱) به جای گوشت چرخی می توان از گوشت کنجه(گوشت گوسفند تکه تکه کوچک) استفاده کرد.
۲) برنج بایستی خام باشد. برنج از قبل خیس کرده، دلمه را له می کند.
۳) فلفل دلمه ای و بادمجان ابتدا سرخ شود سپس مواد را داخلش ریخته و بپزید، در غیر این صورت تلخ می شود.
۴) مواد گوشتی را در بادمجان،فلفل،برگ،پیاز و کلم نصف بریزید وگرنه دلمه های زیرین نمی پزد.
۵) مواد داخل بادمجان و گوجه فرنگی را که خالی می کنید، در ته قابلمه به عنوان ته دیگ استفاده کنید.
۶) چاشنی دلمه شامل زرشک،آبلیمو و آبغوره می باشد.
۷) ته قابلمه ابتدا چند برگ کلم گذاشته بعد مواد داخل بادمجان و گوجه فرنگی سپس دلمه های درشت و در نهایت دلمه های گذاشته شود. دلمه گوجه فرنگی بایستی رو باشد تا نترکد.
۸) برای پخت دلمه، روی قابلمه به اندازه ای آب بریزید که کامل روی برگ مو (انگور) را نگیرد.
۹) زمانی که می خواهیم دلمه را از روی گاز برداریم، رب را در روغن فراوان سرخ کرده ، فلفل و آبلیمو زده و روی دلمه می پاشیم.
سایت یاد بگیر