چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

ضوابط عرضه ونکات بهداشتی در مورد گوشت گوشت چرخ کرده


ضوابط عرضه ونکات بهداشتی در مورد گوشت گوشت چرخ کرده
۱- تولید گوشت چرخ کرده صرفا در کارگاهایی مجاز است که شرایط بهداشتی لازم این کار که توسط سازمان دامپزشکی تائید شده باشند و صرفاً در واحدهای بسته بندی گوشت قرمز كه دارای پروانه بهداشتی بهره برداری از سازمان دامپزشكی باشند و دارای مجوز جداگانه گوشت چرخكرده نیز باشند.
۲- تولید گوشت چرخ کرده با ید در حضور مسئول امور بهداشتی صورت پذیرد
(مسئول امور بهداشتی مورد تا ئید سازمان دامپزشکی باشد)
۳- به گوشت چرخ کرده نباید هیچگونه ماده افزودنی و نگهدارنده اضافه شود.
۴- تمام تجهیزات و وسایل و لوازم مورد استفاده باید از مواد زنگ نزن که به آسانی قابل شستشو و ضد عفونی باشد ساخته شده باشند.
۵- بعد از پایان هر شیفت کاری باید کلیه تجهیزات و لوازم با آب گرم و مواد ضدعفونی کننده مجاز خوب تمیز و ضدعفونی گردند.
۶- گوشت مصرفی به منظور تهیه گوشت چرخ کرده باید ازلاشه تحویلی خود کارگاه استحصال شود.
۷- اصول بهداشتی برابر ضوابط دامپزشکی در حمل و توزیع گوشت چرخ کرده رعایت شود.
۸- گوشت مصرفی بایستی استحصالی همان روز بوده ودردرجه حرارت ۰ تا۴ درجه سانتیگراد درشرایط سرد نگهداری شود.
۹- نوع گوشت‏ چرخکرده تاریخ تولیدوتاریخ انقضاونوع درجه آن برروی لیبل بسته‏ها بایستی درج‏گردد.
۱۰- حداکثر مدت عرضه گوشت چرخکرده تازه دو روز پس از تولید آن میباشد.
۱۱- از گوشت چرخ کرده به لحاظ شرایط خاص آن بایستی روزانه بطور مرتب نمونه برداری و آزمایشات لازم انجام پذیرد. و مسئول امور بهداشتی خود راسا موظف به اجرای آن میباشد.
۱۴- گوشت مورد نظر جهت تولید گوشت چرخکرده در سینی های زنگ نزن بدقت مورد بازدید قرار گرفته و پس از جدا کردن زواید برای چرخکردن آماده شود.
۱۵- استفاده از اندامهای دام مانند پستان – طحال – ریه – مثانه – نخاع – بافتهای غضروفی و غده ای و غدد لنفاوی – رگ وپی چربیهای صفاقی – وگوشت سرو صورت و اندامهایی که از نظر شرعی مصرف انها منع شده است در این فراورده ممنوع میباشد و در صورت تخلف نسبت به تعطیل نمودن واحد در مرحله اول بمدت یکماه و در مرحله بعد لغو مجوز بسته بندی اقدام خواهد شد.
۱۶- گوشت چرخکرده باید در ظروف بسته بندی مجاز و استا ندارد بسته بندی شود.
۱۷- گوشت چرخکرده تازه در کلیه مراحل تولید توزیع و عرضه باید در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود.
منبع : مطالب ارسال شده