یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

انبه


انبه
میوه انبه یا منگو، بیضوی شکل بوده، دارای طعمی مطبوع و شیرین است و هسته بزرگی دارد. انبه دارای اسید بنزوییک، اسید سیتریک و تانن است. هسته این میوه، چربی زیاد، نشاسته و اسید گالیک دارد.
● خواص دارویی انبه
از نظر طب قدیم، میوه رسیده انبه، گرم و خشک و میوه نارس آن، سرد و خشک است. انبه نارس، تولیدکننده بلغم و سودا در بدن است. انبه بسیار مقوی و تقویت کننده بدن است و دهان را خوشبو می‌کند، این میوه ادرارآور است، یبوست را برطرف می‌کند و به دلیل دارا بودن مقدار زیادی اسید گالیک، دستگاه گوارش را ضدعفونی می‌کند. خوردن این میوه تب را پایین می‌آورد، برای رفع اسهال، سردرد، تنگی نفس و سرفه مفید است، عطش را برطرف می‌کند و چون گرم است برای گرم‌مزاجان مناسب نیست.
● خواص مغز هسته انبه
از مغز هسته انبه می‌توان در پخت شیرینی‌ها استفاده کرد، مغز هسته این میوه اسهال را برطرف می‌کند؛ برای معالجه سرماخوردگی مفید است؛ سرفه‌های خشک را تسکین می‌دهد؛ درمان کننده بواسیر است و انگل‌های روده را از بین می‌برد.
منبع : روزنامه اطلاعات


همچنین مشاهده کنید