دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا
بازگشت پسر معجزه
او یاهو را بزرگ کرد و حالا هم می خواهد این شرکت اینترنتی اسطوره ای را نجات دهد. جری یانگ دوباره به راس یاهو برمی گردد تا نسخه ای علیه گوگل و شرکایش پیدا کند. اکنون همه امیدها به «پسر سابق سیلیکون ولی» دوخته شده است. او در سیلیکون ولی یا همان دره سیلیکونی که ناحیه ای ویژه فناوری های پیشرفته در امریکاست به عنوان یک الگوی موفقیت شناخته می شود. پس از آنکه تری زمل به ناگاه کناره گیری خود را از راس یاهو اعلام کرد اکنون مرد موفق تایوانی پاپیش گذاشته است. تقریباً هیچ کس به اندازه او یاهو را نمی شناسد، چون خودش به همراه یک نفر دیگر اساساً این سایت و شرکت را به وجود آورد. از این راه ثروت بسیار کلانی هم به جیب زد. به نوشته مجله معروف فوربس، وی جزء ۵۰۰ ثروتمند بزرگ دنیا است. یانگ در سال ۱۹۹۴ به همراه یکی از همکلاسی هایش در دانشگاه استنفورد، یاهو را تاسیس کرد. آنها در ساعات فراغت و در فاصله بین کلاس های دانشگاه کارهای مربوط به این سایت را انجام می دادند. آنها چنان سریع رشد کردند که از اواسط دهه نود یعنی اندکی بعد، شرکت یاهو یکی از شناخته شده ترین مارک های تجاری دنیا و یکی از اصلی ترین موتورهای جست وجوی اینترنتی جهان شد. البته همواره از سوی رقبایی نظیر گوگل تحت فشار قرار داشته و این فشارها هنوز هم ادامه دارد. یانگ پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس جدید، اعلام کرد که قصد دارد یاهو را دوباره به موفقیت های گذشته بازگرداند.
البته مشخص نساخت که چگونه می خواهد چنین کاری را صورت دهد. شایعاتی پیرامون احتمال ادغام یا همکاری با رقبا وجود دارد که رئیس جدید آنها را تایید نمی کند. در گذشته یاهو با شرکت های رقیبی نظیر مایکروسافت، تایم وارنر و Ebay پیرامون همکاری های مختلفی مذاکره کرده بود. حالا به موازات تغییر رئیس، احتمال جدی تر شدن این مذاکرات برای بهبود وضعیت وجود دارد. تری زمل که اکنون از راس یاهو کنار می رود در گذشته ریاست کمپانی فیلمسازی برادران وارنر را برعهده داشت. در آنجا موفق بود، اما حالا میراث بدی را برای یانگ در یاهو به جا می گذارد. طی دو سال اخیر یاهو در مقابل رقبای شماره یک و دو خود دائماً ضعیف تر شده است. سود شرکت نیز پس از سال ها رشد سیری نزولی را طی کرده است. هم اکنون در امریکا ۷/۴۹ درصد از بازار موتورهای جست وجوی اینترنتی در اختیار گوگل است و این شرکت مقام اول را در امریکا و جهان دارد. سهم یاهو تنها ۸/۲۶ درصد از بازار است و مکان دوم را در اختیار دارد.
البته یاهو با حدود ۵۰۰ میلیون مراجعه کننده در ماه هنوز هم جایگاه نخست را به عنوان پرمراجعه ترین سایت در اختیار دارد. به عبارت دیگر در زمینه موتورهای جست وجو یاهو عقب است، اما از لحاظ کل مراجعات و خدمات، همچنان در صدر قرار دارد. ضعیف شدن یاهو بی ارتباط با عملکرد رئیس مستعفی آن نیست. زمل شش سال پیش ریاست این شرکت را برعهده گرفت. در آن زمان با پایان یافتن دوران اوج اقتصاد نوین، یاهو در حال خسارت دیدن بود. اگرچه زمل تلاش کرد تا فعالیت های شرکت روی کارهای رسانه ای و تبلیغات متمرکز شود، اما نتوانست در جذب آگهی های اینترنتی موفق باشد. چند روز پیش در جریان برگزاری مجمع عمومی سهامداران او هدف انواع انتقادها قرار گرفت. همه معتقد بودند که وی نمی تواند برنامه ای مناسب برای مقابله با گوگل ارائه دهد. او استاد از دست دادن شانس هاست. طی تابستان ۲۰۰۲ پیشنهاد خرید گوگل به وی داده شد. گوگل در آن زمان یک شرکت اینترنتی کوچک بود و زمل قیمت پیشنهادی را بیش از حد بالا دانست و نپذیرفت. پس از آن گفت وگوها با شرکت کاملاً موفق «فیس بوک» را نیمه تمام رها کرد. سال گذشته میلادی هم نتوانست سایت «یوتیوب» را که این روزها با عرضه خدمات ویدئویی و ارسال تصاویر ویدئویی غوغا به پا کرده، بخرد. در انتها رقیب اصلی یعنی گوگل سایت مذکور را خرید. پرسنل یاهو طی شش سال ریاست زمل، هیچگاه نتوانسته اند به او اعتماد کامل داشته باشند. وی حقوق های بالایی هم به پرسنل نمی داد و می کوشید به جای پاداش، فقط سهام شرکت را به نیروهایش بدهد. در سیلیکون ولی شایعه شده بود که نمی تواند تکنسین ها و مهندسان قابل و توانا را جذب کند. سهامی که به پرسنلش واگذار کرده دیگر چندان جذابیتی ندارد. ظرف دوازده ماه گذشته یازده درصد از ارزش آن کاسته شده است. طی همین مدت ارزش سهام گوگل ۳۴ درصد افزایش یافت. این در حالی است که تری زمل اخیراً به یکی از پردرآمدترین مدیران جهان بدل شده است. او در سال ۲۰۰۶ حدود ۷۱ میلیون دلار حقوق گرفت. از سال ۲۰۰۱ مجموع حقوق و پاداش هایی که دریافت کرده به بیش از ۴۵۰ میلیون دلار رسیده است. با ریاست یانگ بر یاهو به تمامی این حرف و حدیث ها خاتمه داده می شود. یانگ که به «پسر معجزه» در مطبوعات شهرت دارد چندان اهل چنین حاشیه هایی نیست.
عباس فتاح زاده
منبع : روزنامه شرق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست