یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

Chrome ، مرورگر قدرتمند گوگل


Chrome ، مرورگر قدرتمند گوگل
گوگل به تازگی مرورگر خود را با نام Chrome عرضه کرده است که علیرغم بتا بودن نسخه منتشر شده ، این مرورگر پر سرعت و کارآمد نمونه ای قوی و موفق از ترکیب مرورگرهای موزیلا و مایکروسافت می باشد.
گوگل با ارائه مرورگر خود بطور مستقیم شرکت مایکروسافت رو هدف قرار داده است و مسلما مایکروسافت از این بابت احساس خطر خواهد کرد. Chrome با هدف ایجاد تجربه ای بهتر و فراتر از Internet Explorer ۸ و FireFox ۳ با تکیه بر روش هایی جدید بوجود آمده است.
در حال حاضر نسخه های سازگار با ویندوزهای ویستا و ایکس پی برای دانلود ارائه شده است و همچنین گوگل در حال گسترش آن برای نسخه های Mac و Linux نیز می باشد. گر چه تاریخ دقیق ارائه آنها مشخص نشده است.
Chrome بطور خودکار در هنگام نصب مرورگر مورد استفاده شما را شناسایی می کند و پیغام می دهد. زمانی که برای اولین بار آنرا اجرا می کنید در مورد انتقال صفحات Bookmark ، رمزها و سایر تنظیمات از FireFox و یا Internet Explorer پیغام می دهد. Chrome حتی توانایی انتقال نام های کاربری و رمزهای عبور را نیز دارد و با جمع آوری خودکار این اطلاعات از آنها در هنگام استفاده از سایت های مربوطه ( حتی برای اولین بار) استفاده می کند.
بعد از انجام مرحله انتقال اطلاعات ، Chrome بر روی دستکتاپ شما باز و تجربه جدید شما آغاز می شود. ساختار Chrome بسیار ساده است. یک ردیف سر برگ (تب) ، Address Bar و Bookmark Bar در زیر Address Bar. همچنین پنجره ای جدا برای سایر سایت های Bookmark شده و فیلد جستجو نیز در سمت راست صفحه وجود دارد.
به مانند سایر نرم افزارهای گوگل Chrome نیز رابط کاربری بسیار ساده ای دارد. منویی به حالت تمام صفحه ، Title Bar و عاملی اضافی در آن به چشم نمی خورد. تمام کنترل های موجود در زیر دو آیکون در سمت راست Omnibar (بعبارتی Address bar) خلاصه شده اند . آیکون صفحه برای مدیریت تب ها و همچنین ایجاد میانبرهای نرم افزار مانند برای وب سایت های مختلف بر روی دسکتاپ شما ، همچنین آیکونی آچار مانند برای history ،دانلودها و سایر اختیارات مرورگر.
بعنوان صفحه ابتدایی شما می توانید صفحه ای را برای home page قرار دهید ویا صفحاتی رو که بیشتر به آنها سر می زنید داشته باشید. این امکان به همراه تصویری از سایت همراه است . همچنین صفحه ابتدایی شامل بوک مارک های اخیر و مکانی برای جستجو در history می باشد.
طراحی Chrome در واقع پلی است برای پیمودن فاصله بین دسکتاپ و به اصطلاح cloud computing.
با کلیک یک دکمه می توانید یک میانبر در دسکتاپ ، منو استارت ویا QuickLaunch برای یک صفحه خاص ایجاد کنید .
در مرورگر گوگل ، جستجو یکی از موارد مهمی است که از امکانات هوشمندی برای آسان تر شدن آن استفاده شده است.Chrome با جستجو در عنوان صفحات History و همچنین محتویات آنها گامی فراتر از مرورگرهای مایکروسافت و موزیلا برداشته است. نتایج بدست امده از جستجو در history توسط عنوان صفحه و تصویری کوچک از آن نمایش داده می شود ( گرچه برای تمامی سایت ها امکان نمایش تصویر وجود ندارد) اما آدرس واقعی صفحه را نمایش نمی دهد. عدم وجود اطلاعات در مورد URL کار را برای شناسایی سایت مورد نظر مشکل می کند و در اکثر مواقع شما رو به هدفتان نمی رساند.
همانطور که انتظار دارید موتور پیش فرض جستجو گوگل می باشد ، هر چند شما می توانید از لیست موجود موتور جستجوی دیگری را انتخاب کنید و یا بصورت دستی موتور جستجو مد نظر خودتان را نیز اضافه کنید.
با تایپ عبارتی مانند " Google HTC Touch Pro" جستجو بر روی گوگل در مورد HTC Touch Pro انجام می گیرد ، همچنین بطور مشابه می توان از سایر موتورهای جستجو موجود مانند Yahoo ، Amazon و Live Search و یا موتور جستجو اضافه شده توسط خودتان استفاده کنید. این امکان جدید مفید و کارآمد به نظر می آید و به امر جستجو سرعت می بخشد . گرچه در ویندوز ایکس پی به خوبی ویندوز ویستا عمل نمی کند و با مشکلاتی مواجه است.
Chrome دارای امکاناتی است که در سایر مرورگر ها نیز دیده می شود از قبیل حالت مرور خصوصی ( incognito) ، ابزارهایی برای توسعه دهندگان وب و قابلیت بازیابی تمامی تب ها از آخرین استفاده.
Chrome قابلیت تفکیک تب ها را نیز دارد به این معنی که اگر در هنگام کار با Chrome یکی از سایت های موجود در تب ها دچار مشکل شود تنها همان تب را تحت تاثیر قرار می دهد و در عملکرد کلی Chrome تاثیری نمی گذارد . IE۸ نیز چنین قابلیتی نیز دارد اما Chrome با اضافه کردن Task Manager تفکری فراتر از IE داشته است . بوسیله این Task Manager کاربر می تواند مدیریتی مناسب بر روی میزان حافظه اشغال شده و مصرف پردازنده داشته باشد. تنظیم این ابزار بصورت دستی صورت می گیرد.
در تست های اولیه ایراداتی در Chrome مشاهده شده است از جمله ناپایداری نسبی و مشکل با فلش بر روی ویندوز ویستا که البته با توجه به بتا بودن نسخه منتشر شده چندان تعجب برانگیز نیست.
Chrome با سایت هایی که بر مبنای Ajax و JavaScript هستند بدون مشکل کار می کند اما با Silverlight سازگار نیست. مرورگر گوگل از Webkit که در مرورگر پر قدرت Safari اپل نیز استفاده شده است بهره می برد و Silverlight تنها با نسخه مکیناش Safari سازگار است.
گوگل ، مرورگری قدرتمند با محیطی کاربرپسند عرضه کرده است که نیاز اکثر افراد حرفه ای را نیز تامین می کند . قابلیت جستجو از طریق Omnibar یکی از چندین نوآوری Chrome است که توجه را جلب می کند. تا قبل از انتشار این مرورگر عقیده بر آن بود که گوگل در حال توسعه سیستم عامل خود است اما اکنون می توان گفت Chrome سیستم عامل گوگل است !
مترجم : محمدرضا خواست خدایی
منبع: pcworld