جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا
انتخابات الکترونیکی و نقاط ضعف و قوت آن
![انتخابات الکترونیکی و نقاط ضعف و قوت آن](/mag/i/2/nsxej.jpg)
انتخابات الکترونیکی، انتخاباتی است که مراحل رای دادن از هر مکان داخل یا خارج از کشور و به شرط دسترسی به رایانه و سیستم های ارتباطی آن شروع و شمارش در آن به صورت مکانیزه و الکترونیکی انجام می گیرد. البته اینترنت نیز در اجرای آن می تواند نقش داشته باشد. بنابراین انتخابات الکترونیکی عبارت است از به کارگیری فن آوری جدید اطلا عات و ارتباطات به منظور پشتیبانی و بهبود بخشیدن به انتخابات و می تواند پشتیبان انتخابات موجود در کشور ها باشد و نه جایگزینی آن. در این راستا انتخابات از طریق شبکه و رایانه به سرعت در جهان در حال گسترش است، به طوری که در حال حاضر برخی از کشورهای توسعه یافته توانمندی اجرای آن را پیدا کرده و برخی دیگر به دنبال راهکار مناسب برای به کارگیری این ابزار در کشور خود هستند. رای گیری الکترونیکی به کمک تکنولوژی می تواند انگیزه ای برای بازگرداندن رای دهندگان به سمت مشارکت در انتخابات باشد.
همچنین در این روش به رای دهندگان معلول و نابینا نیز کمک می شود تا بدون اتکا به شخص دیگری، رای دهند. از طرفی در این روش سرعت رای گیری افزایش می یابد و می تواند جهت اطمینان از صحت رای داده شده توسط کاربر، مجددا کل آرای وی را بازخوانی و با تایید کاربر، رای در سیستم ثبت شود. با استفاده از چنین سیستمی هر شخصی می تواند از هر مکان و در هر زمان در رای گیری شرکت کند و از طرفی در هر لحظه از مراحل رای گیری این امکان وجود دارد که آرای ریخته شده را بازیابی نموده و بلافاصله بعد از رای گیری نتایج آرا مشخص و اعلام می شود. همچنین جامعه مجازی اینترنت می تواند راه مطمئنی برای نفوذ در میان جوانان و آشناسازی آنان با دنیای سیاست باشد و آنها را به حضور در فعالیت های سیاسی تشویق کرد.
انتخابات الکترونیکی علاوه بر نقاط قوت دارای نقاط ضعفی نیز می باشد به نحوی که هیچ مدرک مستند و قابل لمس درباره نتایج انتخابات وجود ندارد و از آنجا که این آرا به صورت الکترونیکی جمع آوری، ذخیره و شمارش می شود نمی توان ثابت کرد که نتایج اعلام شده با آرای جمعی رای دهندگان هماهنگ است که این سیستم باید طوری طراحی شود که بتواند مدارک کاغذی را در مراحل مختلف تولید کند.
همچنین این امکان وجود دارد که هر شخص که به سیستم دسترسی دارد، نتایج را تغییر دهد و از مهمترین مشکلات رای گیری الکترونیکی مساله احتمال شناسایی هویت رای دهندگان و امنیت سیستم رای گیری است. لذا به نظر می رسد بهترین راه برای توسعه و فراگیر کردن رای گیری الکترونیکی، ضمن رفع نقاط ضعف آن، در ابتدا برگزاری انتخابات با اهمیت کمتر و در حوزه های محدود و کوچکتر و سپس انتخابات با اهمیت بیشتر باشد.
نویسنده : سالار غریبی زاده
منبع : روزنامه مردم سالاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست