سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا
استرس
استرس نوعی نیاز جسمی یا ذهنی است كه در ما پاسخهای خاصی را بر میانگیزد و به ما امكان می دهد تا با خطر مبارزه كنیم یا از آن بگریزیم. مقادیر كم استرس قادر است عملكرد شما را در اوضاع و احوال خاصی مثل ورزش و كار بهبود بخشد اما استرس بیش از حد به سلامت شخصی آسیب می رساند. با مشخص نمودن شرایط استرسزا و یافتن راههایی برای مقابله با آن، قادر خواهید بود، استرسهای مضر را به حداقل برسانید.
● منشأ استرس
استرس ممكن است از حوادث یا شرایط برونی، واكنش های فردی به تنش ها یا تركیبی از این عوامل ناشی شده باشد. از جمله منابع عمده برونی استرس می توان مشكلات درازمدتی مثل روابط خانوادگی ناراحتكننده، بیماریهای ناتوان كننده یا بیكاری و نیز تغییرات عمده حتی تغییرات خوشایندی مثل ازدواج یا اثاثكشی و جمع شدن استرس های روزانه مثل دیررفتن سركار یا گیركردن در ترافیك را نام برد. از جمله الگوهای رفتاری ایجادكننده یا تشدیدكننده استرس هم می توان ناشكیبایی و پرخاشگری، عدم اعتماد به نفس و احساسات سركوبگری مثل تنش یا اضطراب را بر شمرد.
● تشخیص های نشانههای استرس
اگر نشانه های استرس، زود تشخیص داده شوند، برای پیشگیری از مشكلاتی كه برای سلامت ایجاد ممكن است شود، باید اقداماتی انجام داد. داشتن انرژی كمتر از حد معمول، كاهش اشتها یا خوردن بیش از حد معمول از جمله این نشانه میباشد، ممكن است دچار سردرد یا زخمهای دهان شوید و بیش از حد مستعد ابتلا به عفونتهای خفیفی همچون سرماخوردگی شوید. اگر احساس استرس، زیاد باشد، ممكن است مضطرب، بغض كرده، تحریكپذیر یا غمگین باشید. خواب ممكن است مختل شود و روابط با دیگران كدورت یابد. برای آن كه از این حالت رهایی یابید ممكن است به الكل، تنباكو یا موادمخدر وابسته شوید. اگر استرس موجب هر یك از این مشكلات شود، درصدد كمك از خانواده، دوستان یا پزشك خود برآیید.
● تغییر دادن روش زندگی
اگر روش زندگیتان پر از استرس است، سعی كنید آثار مضر استرس را كم كنید. وقتی را برای گذراندن اوقات خود با خانواده یا دوستان كنار بگذارید و فعالیتهای لذتبخش انجام دهید. ورزش كردن منظم نیز همانند آموختن، آسوده سازی و تمدد اعصاب هوشیارانه بدن، قادر است تنش های جسمی را تسكین دهد (به مبحث «تمرینهای تمدد اعصاب» در همین صفحه مراجعه نمایید). كارهای پراسترس را به بخش های كوچك و آسان تقسیم كنید. بیشتر برروی كارهای مهم تمركز كنید و برای حفظ زمان و انرژی خود، تعداد كارهایی را كه كمتر ضروریند، كاهش دهید . اگر افراد، توقعات بیش از حد از شما دارند، سعی كنید این توقعات را كمتر كنید.
● تمرینهای تمدد اعصاب
در صورتی كه دچار استرس شوید، عضلات منقبض شده، قلب تندتر می زند و تنفس كم عمق و سریع می شود. با یادگیری برنامههای ساده تمدد اعصاب به ذهن و جسم خود آرامش ببخشید. این برنامه پاسخ بدن را به استرس كاهش می دهند. شیوه تنفسی كه در این جا نشان داده شده است ممكن است موجب كاهش استرس شود. برای كسب اطلاعات بیشتر، از پزشك خود پرسش نمایید و ببینید كه آیا او كلاس های تمدد اعصاب را تمدید می نماید یا خیر.
● تنفس برای تمدد اعصاب
با استفاده از دیافراگم و عضلات شكم خود، آرام و عمیق تنفس كنید. دستی را برروی قفسه سینه و دست دیگر را برروی شكم قرار دهید. دستی كه برروی شكم است باید بیش از دست دیگر حركت كند.
منبع : شرکت ملی صنایع پتروشیمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست