چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
اعمال قدرت در خانه
به زعم برخی از والدین اطاعت و حرفشنوی دلیل تربیت صحیح دختران است در حالی که اطاعت محض بدون اعمال قدرت خردمندانه دوام چندانی نداشته و به زودی همه چیز در هم میریزد. نه قدرت پدر و مادر میماند و نه حرفشنوی دختران.
ارعاب دختران وحشتناکترین نوع اعمال قدرت از طرف والدین میباشد. در این نوع اعمال قدرت که معمولاً از جانب پدر اعمال میشود، وی مدام در خانه میخروشد و اوقات تلخی میکند و برای هر امر جزیی مانند بمب منفجر میشود و در هر فرصتی دست به چوب و شلاق میبرد. هر سؤالی را با خشونت پاسخ داده و به جزییترین کارهای دخترش ایراد میگیرد. او را نزد دیگران تحقیر کرده و فکر میکند که دارد وی را تربیت میکند در حالی که این نوع ارعاب نه تنها دختران بلکه تمامی افراد خانواده را در وحشت نگه میدارد. در این طیف تربیتی مادر موجود بسیار ضعیف و درماندهای است که غالباً با واژههای تحقیرآمیز مورد خطاب واقع شده و ارزش و بهایی در نزد اعضای خانوادهاش ندارد. این گونه ارعاب نه تنها جنبه تربیتی نداشته بلکه به دختران میآموزد از پدر دوری جسته و از وی به عنوان تکیهگاه و سرپرست خانواده فراری شوند. در چنین شیوهای دختران تبدیل به موجوداتی خشن شده و خشونت در وجودشان تقویت میشود. آنان به موجوداتی انتقامجو تبدیل شده و یا اینکه به موجوداتی عقدهای، ناچیز، بیهوده و بیاراده تبدیل خواهند شد.
در شیوه تربیتی دیگر شعار اصلی فاصله گرفتن از دختران است. در این نوع اعمال قدرت که باز هم معمولاً از جانب پدر خانواده اعمال میشود. اتاق پدر، سفره پدر، وسایل مورد علاقه پدر برچسب خاصی میخورد. کسی جرئت استفاده و یا دست زدن به آن را ندارد. معمولاً در اتاق خود غذا میخورد و کمتر وارد صحبت میشود و مستمع صحبتهای افراد خانوادهاش نیست. به دختران رو نمیدهد و دستوراتش توسط مادر ابلاغ میشود.
در تعدادی از خانوادهها یکی از والدین به مرکز قدرت تبدیل میشود. دختران از طرف او مورد تهدید واقع شده و ترسانده میشوند. در این گونه روش تربیتی معمولاً مادر زحمت کمتری متحمل شده با ارعاب دختران (به وسیله قدرتی که به پدر میدهد) از دختران اطاعت میگیرد. اگر دختران به این نوع روش تربیتی اعتراض کنند یا در اجرای اوامر کوتاهی نمایند و از انجام دستورات عدول کنند مورد خشم پدر واقع میشوند. مادر نیز که شیفته این نوع روش تربیتی در سایه قدرت کاذب پدر است کودک را وادار به عذرخواهی از پدر (قطب قدرت) مینماید. لازم به ذکر است در برخی خانوادهها این مادر است که به مرکز قدرت تبدیل میشود. این طیف رفتارها نیز دور از عدالت نسبت به دختران است و به تدریج در آنان خشونت به وجود میآورد.
اما، از رایجترین قدرتهای دروغین قدرت ابراز محبت بیش از اندازه است. این دسته از والدین معتقدند میبایستی هر لحظه به دختر خود محبت و از محبت وی برخوردار شد. این طیف خانوادهها چنان در دریای ملاطفت غرق میشوند که بسیاری از موارد تربیتی را نادیده میگیرند. این دسته از پدر و مادرها همواره در کنار و همراه دختر خود بوده مدام به وی ابراز علاقه و محبت نموده و شده کارهای شخصی او را انجام میدهند بدون اینکه از وی مسئولیتی بخواهند و مسئولیتپذیری را در او تقویت کنند. این چنین دخترانی اولین قربانی خودبینی والدینشان بوده و خوب فرا میگیرند چگونه پدر و مادرشان را فریب دهند.
والدینی نیز هستند که پیوسته دختران خود را با سخنان به اصطلاح پندآمیز و آموزنده تحت فشار گذاشته و مدام خود را افرادی دور از هر نوع خطا و تقصیری معرفی مینمایند. قدر مسلم در خانهای که پیوسته پند و اندرز دیکته و گفته شود، شادی و نشاط کمتری یافته و غالباً مستمعی نیز باقی نمیماند.
منبع : مجله پیام زن
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست