یکشنبه, ۱۸ آذر, ۱۴۰۳ / 8 December, 2024
مجله ویستا

روش انجماد انواع سبزیجات


روش انجماد انواع سبزیجات
در بعضی از فصول مخصوصا زمان برداشت آنها، اغلب بسیاری از سبزیجات بیش از حد مصرف روزانه یا هفتگی ما هستند. در این هنگام است که تصمیم می گیریم اضافی آنها را منجمد کرده و برای مصرف فصول دیگر که در آنها سبزیجات زیادی در بازار یافت نمی شود و یا قیمت و کیفیت آنها قابل قیاس با فصل اصلی نیست ذخیره کنیم. اما آیا می دانید که هر نوع سبزی روش خاص خود را برای منجمد کردن دارد؟ تقریبا تمام سبزیجات خام را می توان در فریزر نگهداری کرد و ارزش غذایی آنها نیز از بین نخواهد رفت. برای این کار مقدماتی لازم است. در مطلب امروز فهرستی از سبزیجات که به خوبی می توان آنها را منجمد کرد و روش منجمد ساختن آنها را برای شما بیان می کنیم:
۱)چغندر:
برای منجمد ساختن چغندر ابتدا آن را بپزید. چغندر را درسته بپزید و سر و ته آن را نگیرید زیرا برش دادن چغندر، سبب می شود رنگ قرمز آن به هنگام پخت، خارج و مزه آن تغییر کند.
۲)بروکلی و انواع کلم ها:
کلم بروکلی را به اندازه دلخواه خرد کنید. سپس آنها را به مدت سه دقیقه در آب در حال جوش بریزید. کلم ها را آبکش کرده و یک دقیقه زیر آب سرد بگیرید. بعد آنها را کاملا خشک کنید و در کیسه فریزر قرار دهید. فراموش نکنید نام ماده غذایی و تاریخ شروع زمان انجماد را روی آنها بنویسید. کلم های شما سه ماه بدون هیچ صدمه ای باقی خواهند ماند.
۳) هویج:
سطح بیرونی هویج ها را با چاقوی تیز بتراشید و با آب سرد بشویید. بعد آنها را داخل آب در حال جوش قرار دهید. این عمل باید برای هویج های حلقه حلقه شده ۲دقیقه و برای هویج های درسته ۵دقیقه طول بکشد. آنها را آبکش و به مدت یک دقیقه زیر جریان آب سرد بگیرید و هویج ها را خشک کنید. سپس آنها را در ظروف مخصوص یا کیسه فریزر قرار دهید و نام ماده غذایی و تاریخ شروع انجماد را روی آن بچسبانید. در این حالت هویج ها به مدت ۳ماه بدون اینکه خواص خود را از دست بدهند سالم خواهند ماند.
۴) لوبیا سبز:
لوبیا سبز ها را با آب سرد بشویید و سر و ته آن را کوتاه کنید یا اگر مایل بودید آنها را به طول ۲سانتیمتر قطعه قطعه کنید سپس آنها را به مدت ۲دقیقه در آبجوش قرار دهید و یک دقیقه زیر آب سرد نگه دارید. آنها را آبکش و با حوله تمیزی خشک کنید. سپس لوبیا سبزها را در کیسه فریزر قرار داده و زمان آغاز انجماد را روی بسته بندی ها قید کنید. زمان نگهداری این سبزیجات سه ماه است. سبزیجات دیگری که شبیه لوبیا سبز هستند نظیر نخودفرنگی و باقلاسبز را نیز می توانید به همین ترتیب برای انجماد آماده کنید.
۵) فلفل:
فلفل ها را بشویید و با حوله تمیزی خشک کنید. سپس آنها را به دو نیم کرده و دانه های سفید درون آنها را خارج کنید. آنها را در یک سینی بریزید و به مدت نیم ساعت در فریزر قرار دهید. بعد فلفل های یخ زده را در کیسه فریزر ریخته و برچسب بزنید. این مواد تا سه ماه سالم خواهند ماند.
۶) اسفناج:
اسفناج ها را با آب سرد بشویید و ساقه های اضافی و زیر آن را جدا کنید. بعد آنها را در آب جوش بریزید و به مدت یک دقیقه با حرارت بالا بجوشانید. سپس بلافاصله آنها را به مدت یک دقیقه زیر آب سرد بگیرید. آب اضافی را کاملا بگیرید. بعد آنها را در یک سینی پهن کرده و به مدت ۳۰دقیقه در فریزر قرار دهید اسفناج های یخ زده را در کیسه فریزر ریخته و پس از درج نام و زمان شروع انجماد در فریزر قرار دهید و تا سه ماه با خیال راحت نگه دارید.
۷) گوجه فرنگی:
اگر می خواهید پوست گوجه فرنگی هایتان را قبل از انجماد بگیرید خیلی ساده آنها را یک دقیقه در آبجوش بیندازید. پوست آنها به آسانی کنده خواهد شد. بعد بگذارید حدود ده دقیقه بمانند تا خنک شوند. اگر می خواهید گوجه فرنگی ها با پوست باشند تنها آنها را با آب سرد بشویید. گوجه فرنگی های پوست گرفته یا بدون پوست را در یک سینی پهن کنید و مدت ۴۵دقیقه در فریزر قرار دهید. آنها در یک فریزر استاندارد به مدت ۳ماه سالم خواهند ماند و کلیه موادغذایی خود را حفظ خواهند کرد.
منبع : روزنامه ابتکار