چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
راه کارهای کاهش زباله در ماه مبارک
سالهاست که روش های کاهش زباله در جوامع مختلف مورد توجه قرار گرفته و برای دستیابی به یک عادت درست اجتماعی و جاافتادن فرهنگ کاهش زباله های شهری فعالیت های زیادی صورت می پذیرد. این اقدام به هر شکلی که باشد بدون درنظرگرفتن نقش کلیدی و اساسی تولیدکنندگان زباله شهری (شهروندان ) بی نتیجه خواهد ماند.
کاهش زباله به کاهش جمع آوری حمل ونقل بازیافت و دفن آن منجر آن خواهد شد و در پی آن حفظ منابع طبیعی و کاهش آلودگی را در باعث خواهد شد. این مهم زمانی می تواند تحقق یابد که تغییرات اساسی در عادات زندگی روزانه مردم و شیوه تولید و مصرف صورت پذیرد. بهترین شیوه برای این تغییر صرفه جویی و پرهیز از اسراف است .
صرفه جویی به معنای مصرف نکردن نیست بلکه استفاده درست از نعمات برکات وسایل و منابع است .
ارزش صرفه جوئی به حدیست که خداوند بارها در آیات مختلف بر آن تاکید کرده است . در سوره ابراهیم می خوانیم : « آیا ندیدی
کسانی را که نعمت خدا را به کفران تبدیل می کردند و سرانجام قوم خود را به سرزمین هلاک و نیستی فرستادند »
صرفه جوئی یک وظیفه الهی و انسانی است که همه افراد جامعه باید خود را ملزم به پیروی از آن بدانند بویژه در ماه مبارک رمضان که ماه خودسازی و پرورش نفس است .
اما راه کارهایی که جهت صرفه جویی و کاهش زباله در ماه مبارک رمضان پیشنهاد می گردد :
۱ ) سعی کنید مواد غذایی مورد مصرف خود را در این ماه به اندازه مورد نیاز و باتوجه به کمترشدن وعده های غذائی و تغییر حجم غذا خریداری کنید تا دورریز مواد غذائی نداشته باشید.
۲ ) از خریداری مواد غذائی که دارای بسته بندی های غیرضروری هستند پرهیز کنید .
۳ ) حتی المقدور از خرید غذا و شیرینی های آماده خودداری کنید و با پخت آنها در خانه از طعم غذاهای سالم خانگی مثل آش سوپ و دسرهای سنتی این ایام مثل شله زرد و حلوا و... لذت ببرید ولی اگر به ناچار برای خرید آنها اقدام می کنید با خود ظرف به همراه داشته باشید تا ظروف یک بار مصرف جدیدی به آنچه در منزل انباشته شده نیافزائید.
۴ ) به دلیل مصرف بالای مواد لبنی از قبیل کره پنیر کشک ... و یا خوراکی مثل خرما در این ماه این مواد را به مقدار بیشتر یا بسته بندی های بزرگتر خریداری کنید.
۵ ) اگر مقدار بیشتری غذا برای خود و میهمانانتان تهیه کردید و پس از صرف افطار و شام اضافه ماندند آنها را در بسته بندی های جداگانه در فریزر قرار دهید و در زمان های دیگر مورد استفاده قرار دهید.
۶ ) مواد با کیفیت بهتر و ماندگاری بیشتر را خریداری کنید چون در این ایام فواصل زمانی بین غذاها بیشتر است آنها سالم مانده و قابل استفاده بیشتری باشند.
۷ ) در صورت همراه بردن افطاری با خود حتی المقدور از کیسه های پارچه ای و یا کیسه های پردوام تر به جای کیسه فریزر استفاده نمائید .
امیرحسین طباطبایی
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست