جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
مروری بر زندگی دیکتاتور سابق شیلی
«اگوستو پینوشه» دیکتاتور سابق شیلی که روز گذشته در سن ۹۱ سالگی در بیمارستانی در این کشور درگذشت، در طول ۱۷ سال حکومت مستبدانه خود، بیش ۳ هزار تن از مخالفانش را ترور، اعدام و یا ناپدید کرد.
«اگوستو پینوشه» از تاریخ ۱۱ سپتامبر سال ۱۹۷۳ که با کودتا نظامی به قدرت رسید تا سال ۱۹۹۰ که از قدرت برکنار شد، در مجموع بیش از سه هزار نفر از مخالفانش اعدام و سر به نیست کرد که گاه شمار آن به ترتیب در پی میآید:
در سال ۱۹۷۳، بعد از کودتا صدها نفر از کسانی که در برابر وی مقاومت کرده بودند بدون هیچ گونه محاکمهای از کشته شدند.
در اکتبر همین سال، حدود یکصد تن از طرفداران سندیکا و رهبران چپگرا که در زندان بودند توسط واحدی که بعدا «کاروان مرگ» نام گرفت ربوده و اعدام شدند.
در ۳۰ سپتامبر سال ۱۹۷۴، ژنرال «کارلوس پراتس» فرمانده ارتش قبل از پینوشه که در بوینس آیرس در تبعید بسر میبرد در انفجار خودروی بمب گذاری شده است به همراه همسرش کشته شد.
در سال ۱۹۷۵، در سوء قصدی که به جان «برناردو لیگتون» معاون سابق رئیس جمهوری شیلی در رم صورت گرفت، وی به همراه همسرش کشته شد.
در سال ۱۹۷۶، «لته لیر»، وزیر امور خارجه سوسیالیست سابق شیلی و رهبر جناح مخالفان در تبعید به همراه منشی دفترش در انفجار خودروی بمب گذاری شده اش در واشنگتن کشته شد.
در سال ۱۹۷۸، اجساد ۱۴ دهقان که در کورههای آهک دفن شده بودند، در غرب سانتیاگو کشف شد.
سال ۱۹۸۴، وقوع ماجرای فرناندز. در این سال «ماریو فرناندز لوپز» رهبر دموکرات مسیحی اتحادیه حمل و نقل در ۱۸ اکتبر این سال در پادگان دستگاه اطلاعاتی وقت شیلی زیر شکنجه جان خود را از دست داد.
در سال ۱۹۸۵، جسد سر بریده شده «توکاپل خیمنز» رهبر سندیکای سوسیال دموکرات در فوریه این سال بعد از بازجویی در نزدیکی سانتیاگو پیدا شد.
در سال ۱۹۸۵، اجساد سربریده شده «خوزه مانوئل پارادا» استاد دانشگاه و «سانتیاگو ناتینو» طراح و از اعضای حزب کمونیست که ممنوع الفعالیت شده بود در تاریخ ۳۰ مارس این سال پیدا شد.
در سال ۱۹۸۶، اجساد سوزانده شده «رودریگو روخاس» عکاس و «گلوریا کینتانا» دانشجو که به طور زنده زنده سوزانده شده بودند، در حوالی سانتیاگو پایتخت کشور پیدا شد.
در هشت سپتامبر همین سال، «خوزه کاراسکو» روزنامه نگار و مدیر مسئول هفته نامه بینالمللی «آنالیسیس» در رگبار مسلسل یک فرد ناشناس کشته شد. این حادثه درست یک روز بعد از سوء قصد جبهه میهنی به پینوشه صورت گرفت که در جریان آن پنج نفر از اسکورتهای پینوشه کشته شدند.
در سال ۱۹۸۷، عملیات آلبانی رخ می دهد. عوامل اطلاعاتی شیلی ۱۲ تن از اعضای جبهه میهنی را ترور کردند.
ـ در همین سال طرح «کوندور» شکل گرفت. بر اساس این طرح دیکتاتورهای کشورهای جنوب آمریکا توافق کردند برای حذف مخالفان خود به عوامل اطلاعاتی یکدیگر اجازه دهند تا از مرز کشورهای یکدیگر عبور کنند و اهداف خود را ترور کنند.
ـ عملیات کلمبو: در این عملیات ۱۱۹ تن از مخالفان پینوشه به اشکال مختلف به قتل رسیدند.
ـ ماجرای «ویلا گریمالدی»: نام زندانی مخفی دستگاه اطلاعاتی شیلی است که در آن بیش از ۴۵۰۰ نفر از مخالفان رژیم پینوشه شکنجه شدند که از سرنوشت ۲۲۶ نفر آنها هنوز هیچ خبری در دست نیست.
منبع : ترانه ها
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست