سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

رقابت ۸۸


رقابت ۸۸
صدای نفس‌ها بلند شده و این نشانه آن است که رقبا گام در دامنه‌ای نهاده اند که قله آن به داغی تابستان ۸۸ می‌رسد. گرچه بارها مقام های وزارت کشور از آغاز بحث‌ها درباره انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرده و این شروع را زودهنگام دانسته‌اند؛ اما خواهی نخواهی این راه آغاز شده است و با جدی‌تر شدن خط‌‌کشی‌های سیاسی طی دو دهه‌ گذشته، اجماع درون جناحی مشکل‌تر شده و ناگزیر کاندیدا شدن دیگر مرحله اول کار نیست و چون برخی کشورها، مدعیان باید تلاش کنند تا ابتدا هم‌جناحی‌های خود را کنار بزنند تا مجال یابند پنجه در پنجه رقیب از جناح مقابل اندازند.
ستادها و دفاتر انتخاباتی جریان‏های مختلف سیاسی، با تعیین روسای ستاد، کمیته ها و جلسات منظم، فعالیت های خود برای انتخابات دهم ریاست جمهوری را کلید زده‏اند.گفته می‌شود فعالیت انتخاباتی جریان دولتی حامی محمود احمدی‏نژاد به عنوان اصلی‏ترین کاندیدای این انتخابات آغاز شده و صادق محصولی مشاور رییس جمهور، فعالیت‏های انتخاباتی این جریان را مدیریت می‏کند.
حزب کارگزاران سازندگی نیز جلسات منظم خود را درباره انتخابات ۸۸ آغاز کرده و در این زمینه نیز ساختار دوگانه این حزب نمود یافته، چنانکه یک بخش بر کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی تاکید دارند، اما بخش دیگر بر ورود یک کاندیدای سنتی محافظه‌کار و یا یک نامزد نزدیک به کارگزاران تاکید دارد. این بخش از کارگزاران در جلسات مطرح می کنند که «آقای خاتمی به لحاظ ضربه پذیری شبیه آیت الله هاشمی است. تجربه آقای هاشمی نشان داد رییس‏جمهورهایی که برای بار سوم وارد می‏شوند به چالش‏های زیادی باید پاسخ دهند.» بر همین اساس در جلسات حزب کارگزاران از افرادی چون حسن روحانی، حسن حبیبی، ناطق نوری، ولایتی، لاریجانی، میرحسین موسوی و دکتر محمد علی نجفی به عنوان نامزد انتخابات دهم ریاست جمهوری یاد می‏شود.
حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب همچنان بر نامزدی سیدمحمد خاتمی تاکید دارند. این دو گروه تاثیرگذار جبهه اصلاحات بر این باورند که سید محمد خاتمی هنوز از اقبال و محبوبیت بالای اجتماعی برخوردار است که علاوه بر این می تواند از تایید صلاحیت شورای نگهبان نیز برخوردار شود.
سخنرانان جبهه مشارکت، سفرهای استانی خود را نیمه دوم تیرماه آغاز می کنند تا ارتباط دو سویه ای بین شورای مرکزی و شوراهای مناطق این حزب برقرار شود. دفتر دایمی انتخابات حزب مشارکت در حال آسیب شناسی انتخابات مجلس هشتم و جمع بندی آن است.بهزاد نبوی، عضو موثر سازمان مجاهدین انقلاب نیز تاکید داشته است که “اگر آقای خاتمی نامزد ریاست جمهوری شود، مشکل اجماع اصلاح طلبان حل شده است. نه تنها بین اصلاح طلبان، بلکه بین بسیاری از گروههای مستقل هم آقای خاتمی نامزد ریاست جمهوری شود، مشکل اجماع حل شده است”. گفته می‌شود جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، ازجمله گروه‌های مؤثر اصولگرا هنوز ستاد انتخابات خود را فعال نکرده است؛ این تشکل ضمن حمایت کامل از رییس جمهور فعلی، گزینه های حمایت انتقادی از احمدی نژاد و یا حمایت از فرد دیگری را در حال بررسی دارد.
از اظهارات چهره‏های شاخص حزب اعتماد ملی نیز چنین برمی‏آید که این حزب از هم اکنون تاحدود زیادی نامزد مورد نظر خود ـ مهدی کروبی ـ را مشخص کرده و تلاش دارد تا شعار اقتصادی جدیدی را برای جمع آوری آرای عمومی تدوین و ارایه نماید.
باز هم گفته می‌شود ستاد محمدباقر قالیباف نیز که از سال گذشته نیمه فعال بود در هفته های های اخیر به صورت کامل فعال شده است. قالیباف تلاش دارد تا در نیمه دوم سال جاری، طرح‌های نیمه تمام تهران را به بهره‏برداری رسانده و سال ۸۷ را با افتتاح پروژه‏ها به اتمام برساند. از سوی دیگر انتظار می‏رود، در بهمن ماه امسال و همزمان با سی‏امین سال پیروزی انقلاب، دولت نیز پروژه‏های بزرگی را در مناطق مختلف کشور به اتمام رسانده یا آغاز کند. موفقیت طرح تحول اقتصادی دولت که با هدف نقدی‏کردن و هدفمند کردن یارانه‏ها صورت می‏گیرد نیز به عنوان پروژه مهم و حتی تاثیرگذارترین پروژه اقتصادی دولت، نقش مهمی در تعیین سرنوشت آرای انتخابات آینده خواهد داشت. حتی برخی با بدگمانی انگیزه اصلی این طرح را سیاسی ارزیابی می‌کنند.به هر روی رقابت‌ها شروع شده اما هنوز چراغ‌ها خاموش است باید به تحلیل‌ اخبار و گمانه زنی بسنده کرد.
منبع : ماهنامه دنیای اقتصاد


همچنین مشاهده کنید