سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
مشاور برای خط لوله صلح
دکتر محمد هادی نژادحسینیان، معاون وزیر نفت در امور بین الملل، از آغاز بررسی ها برای انتخاب مشاور مالی و اقتصادی به منظور بررسی شرایط اجرای خط لوله صادرات گاز «ایران-پاکستان-هند» خبر داده است.
به گفته وی، اطلاعاتی که شرکت «بی.اچ.پی» به عنوان نخستین مشاور ایران، در مورد چگونگی اجرای این پروژه در گذشته داده، مفید بوده است، ولی به نظر می رسد بهتر است یک مشاور اقتصادی دیگر مطالعات مورد نیاز را با در نظر گرفتن شرایط حال حاضر انجام دهد.
وی با بیان این که هند و پاکستان نیز پیش از این با انتخاب مشاوران اقتصادی و مالی خود، بررسی اقتصادی بودن اجرای این پروژه و نیز ساختار احتمالی آن را آغاز کرده اند، تصریح می کند: مراحل بررسی صلاحیتها و انتخاب مشاور احتمالی ایران در اجرای پروژه خط لوله صادرات گاز به پاکستان و هند در حال انجام است و این شرکت مشاور، باید نتیجه بررسی های خود را پیش از برگزاری نشست سه جانبه وزیران نفت سه کشور، به ایران تحویل دهد تا در تصمیم گیری های نهایی مد نظر قرار گیرد.
مختار احمد، معاون وزیر نفت پاکستان، نیز پیش از این در گفت و گو با خبرنگار شانا، شناسایی و انتخاب بهترین و منصفانه ترین روش ها را برای اجرای پروژه خط لوله صادرات گاز «ایران-پاکستان-هند» ، اصلی ترین علت انتخاب مشاوران فنی و مالی در اجرای این پروژه معرفی کرده بود.
مشاوران چه می کنند؟
هند مشاوران فنی و مالی خود را حدود دو ماه پیش به ایران معرفی کرد. این شرکت ها قرار است مدل های مختلف اجرای این پروژه را بررسی و برای تصمیم گیری نهایی به وزارت نفت این کشور معرفی کنند تا سیاستهای این کشور در اجرای پروژه خط لوله صادرات گاز پایه ریزی شود. این مشاوران همچنین باید راهکارهای خود را درباره چگونگی تامین مالی پروژه ارائه کنند و با ارائه طرح های عملیاتی، نگرانی های هند را درمورد مسائل امنیتی این پروژه، به کمترین میزان ممکن برسانند. مشاوران حقوقی و فنی هند نیز مشاوران مالی را در این مورد یاری می کنند.
مشاوران مالی هند، همچنین باید فرمولی را برای تعیین قیمت عادلانه و دقیق گاز وارداتی این کشور، در مرز آن با پاکستان ارائه کنند.
مشاوران حقوقی هند نیز در تهیه پیش نویس تمام موافقت نامه های دو یا چند جانبه به دولت این کشور کمک خواهند کرد و مقام های هند را برای تامین منافع این کشور در پروژه خط لوله صادرات گاز «ایران-پاکستان-هند» و حفظ سرمایه گذاری های انجام شده در آن، راهنمایی می کنند.
ایران و پاکستان در آخرین نشست کارگروه مشترک خود برای بررسی چگونگی اجرای پروژه خط لوله صادرات گاز اعلام کردند که بر سر واگذاری اجرای طراحی پروژه به یک شرکت معتبر بین المللی به تفاهم رسیده اند. مقام های رسمی هند نیز پیش از این، موافقت خود را با چنین روندی اعلام کرده بودند.
دکتر نژادحسینیان درمورد علت تاکید سه کشور بر انتخاب تنها یک مشاور برای اجرای پروژه خط لوله صادرات گاز «ایران-پاکستان- هند» می گوید: پس از نهایی شدن ساختار، طراحی کل پروژه به عهده یک شرکت مشاور بین المللی گذاشته خواهد شد، برای این که این پروژه تنها یک خط لوله را شامل می شود و هر یک از سه کشور ایران، پاکستان و هند، نمی توانند برای احداث آن در خاک کشور خود، مشاور طراحی جداگانه ای داشته باشند.
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست