شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

بیایید رایانه خود را تقسیم کنید


بیایید رایانه خود را تقسیم کنید
اصلاً قصد شوخی و مزاح با شما را ندارم و اگر درباره تقسیم کردن کامپیوترهای خود با دیگران صحبت می کنم خیلی هم جدی هستم.راستش را بخواهید با دو سه بنیاد خیریه درست و درمون از لحاظ فنی در ارتباط هستم و مثل روز برایم روشن است که چگونه دستگاه های کامپیوتر درب و داغانی که در منازل بسیاری از شمایان خاک می خورند، می توانند گره از کار ایشان بگشاید بنابراین برای اینکه هم خدا و خودتان را خوش بیاید توصیه می کنم در این کار خدا پسندانه شراکت کنید.
● و اما چگونه
اوایل تابستان را یادآور می شوم که درباره ارتقای سخت افزاری صحبت می کردم.در آن هنگام گفتم برخی دستگاه ها را نمی توان ارتقا داد و اگر نیاز به امکانات جدید دارید، بی خیال آن دستگاه شده و یک سیستم کامل تهیه کنید. به دلیل نوع فعالیتی که داشتم به خوبی می دانم که تعداد این نوع دستگاه ها در منازل و برخی شرکت ها کم نیست و می توان از آنها برای کارهای سبک و ساده استفاده دوباره کرد. این موضوع را دو، سه سال پیش در یکی از نشریات آن روزگار مطرح کردم و اتفاقاً تعدادی نامه الکترونیک به دستم رسید و ایشان را به مراکز موردنظر راهنمایی کردم. این موضوع در آن سوی آب های نیلگون اتفاق تازه ای قلمداد نمی شود و این مساله مدت هاست که رواج پیدا کرده است. به هرحال اگر پایه این کار بودید از طریق ایمیل درج شده در ستون اطلاع دهید تا بتوانم شما را در این کار خداپسندانه راهنمایی کنم.
● یک توجه کوچک
یکی از مشکلاتی که در زمینه اهدای کامپیوتر به آن برخورد کردم، دسترسی به اطلاعات خانوادگی افراد بود. بدین صورت که فرد اهداکننده دستگاه فراموش کرده بود تا اطلاعات شخصی خود را از روی هارددیسک دستگاه حذف کند و این موضوع بعدها مشکلاتی را به وجود آورده بود.
توصیه می کنم قبل از اهدای دستگاه خود، بررسی کاملی توسط یک متخصص انجام داده و پس از اطمینان از عدم وجود اطلاعات شخصی، اقدام به اهدای کامپیوتر کنید. هرچند مراکز دریافت کننده این دستگاه ها نیز برای رهایی از گرفتاری های بعدی، راساً اقدام به بررسی دستگاه قبل از استفاده می کنند.
● نکته آخر اینکه
لازم نیست تمام دستگاه را به طور کامل اهدا کنید بلکه اهدای قطعات سخت افزاری نیز گاهی می تواند فوق العاده کارآمد باشد. همین قدر بگویم که فروش این نوع قطعات در بازار دست دوم به هیچ وجه به صرفه نیست، به عنوان مثال فکر نکنم پردازنده ۸۰۰ مگاهرتزی Pentium۳ یا قطعات حافظه ۲۵۶ مگابایتی DDR را بیش از پنج هزار تومان خریداری کنند، در حالی اگر بخواهید همین قطعات را از بازار دست دوم فروش ها تهیه کنید باید در حدود ۲۰ و گاهی تا ۴۰ هزار تومان هزینه کنید.
در پایان به شما خوانندگان عزیز توصیه می کنم دراین باره قدری بیشتر تامل و تعمق کنید.

جواد زارعی
منبع : روزنامه سرمایه