چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

با این جوانان آینده وزنه برداری ایران روشن است


با این جوانان آینده وزنه برداری ایران روشن است
از یك نگاه كلی حضور وزنه برداران جوان ایران در سی و دومین دوره پیكارهای جوانان جهان در شهر «هانگ ژو»ی چین شاید بزعم بسیاری از دوستان و كارشناسان این رشته چندان موفقیت آمیز و پربار نباشد، در حالی كه این گونه نیست و از گروهی جوان كم تجربه كه حتی بسیاری از آنها تجربه حضور در چنین رویداد بزرگی را نداشته اند، چگونه باید انتظار كسب مدال و افتخار داشت.اتفاقاً كسب مدال از سوی سعید علی حسینی و قرار گرفتن او بر روی سكوی قهرمانی جهان دلیل روشنی بر همین نكته اساسی است كه این وزنه بردار جوان قبل از حضور در رقابت های جهان در مسابقه های باشگاه های آسیا همراه با تیم خود حضور یافته و در حقیقت شرایط روانی حضور در یك مسابقه سنگین را پیدا كرده است.از میان وزنه برداران اعزامی ایران به كشور چین بسیاری از آن ها حتی نتوانستند به ركوردهای شخصی خود كه در تهران آنها را ثبت كرده بودند دست پیدا كنند كه این خود تنها ناشی از این مشكل است كه آن ها نتوانسته اند در فضای سنگین حاصل از مسابقات جهانی خود را پیدا كنند و به همین دلیل نتیجه زحمات آن ها به باد رفته است.بنا بر این تحلیل ها و اظهارنظرهای روزهای اخیر در رابطه با عملكرد تیم وزنه برداری جوانان ایران در مسابقه های جهانی چین بایستی واقع بینانه و با درایت و تعمق كافی باشد. آن هایی كه امروز در چین بزعم خیلی ها قهرمانان شكست خورده وزنه برداری لقب گرفته اند، در حقیقت بازنده نیستند. چرا كه این تازه شروع كار آن ها در این ورزش است، شروعی كه با تمرینات و تجربه بیشتر می تواند آینده این ورزش را در سال های آتی بیمه نماید.
●سعید علی حسینی:
نتیجه زحماتم را گرفتم
سرانجام سعید علی حسینی، وزنه بردار هجده ساله كشورمان پس از ناكامی در مسابقات سال گذشته قهرمانی آسیا كه به دلیل مصدومیت نتوانست نتیجه شایسته ای كسب كند، به نتایج زحماتش رسید و عنوان قهرمانی جوانان جهان را كسب كرد. وی پس از بازگشت به تهران گفت: مسابقات سخت بود اما، به نتایج زحماتم دست پیدا كردم و قهرمان جهان شدم.
سعید علی حسینی پدیده سنگین وزن وزنه برداری ایران و قهرمان جوانان جهان در سال ۲۰۰۶ می گوید: مسابقه خوبی بود. همه حریفان عالی بودند، وزنه بردار چینی كه در گروه B قرار داشت خیلی خوب كار كرد و با وزن بدن او را گرفتم. او دو سال پیش در مسابقات جوانان جهان در بلاروس رشید شریفی از ایران را شكست داده بود. وی با اشاره به حركات یك ضرب و دوضربش در این مسابقات خاطرنشان كرد: در یك ضرب با ۱۷۵ كیلوگرم شروع كردم. ۱۸۰ كیلوگرم را نتوانستم بزنم و وقتی دیدم وزنه بردار یونانی وزنه ۱۸۱ كیلوگرم را انتخاب كرده من هم همین وزنه را انتخاب كردم تا با وزن بدن هم بتوانم او را بگیرم. این وزنه بردار یونانی سال گذشته قهرمان جهان شده بود. من یك ضرب در تمرینات ۱۸۵ كیلوگرم را هم زده بودم. در دو ضرب هم همه حریفانم با ۲۱۰ و یا ۲۱۲ كیلوگرم به كار خود پایان دادند. یك نفر هم ۲۱۳ كیلوگرم زد و من با ۲۱۱ كیلوگرم شروع كردم. در حركت دوضرب دیدم كه با ۲۱۵ كیلوگرم می توانم قهرمان جهان شوم. در دومین حركت ۲۱۵ كیلوگرم را زدم و پس از آن ادامه ندادم.
وی با اشاره به مسابقات آتی خود خاطرنشان كرد: یك ماه و نیم دیگر باید در مسابقات جوانان آسیا شركت كنم و فكر نمی كنم در این مسابقات مشكل خاصی داشته باشم. اما امیدوارم تا ۵ ماه دیگر وزنه هایم به مرحله ای برسد كه بتوانم در بازی های آسیایی مدال بگیرم.
●سجاد بهروزی:
روز مسابقه مسموم شدم
وزنه بردار دسته ۶۲ كیلوگرم تیم ملی وزنه برداری ایران پس از ناكامی در مسابقات جوانان جهان در چین گفت: مسمومیت و ضعف بدنی اجازه عملكرد مناسب را در مسابقات چین از من گرفت كه تجربه بسیار خوبی بود.
سجاد بهروزی، قهرمان بازی های غرب آسیا و ركورددار نوجوانان آسیا در وزن ۶۲ كیلوگرم گفت: از صبح روز مسابقه شرایط خوبی نداشتم و تا شروع مسابقه چندین بار حالم به هم خورد. فكر می كنم مسموم شده بودم و دكتر هم فقط دو تا قرص داد خوردم. شرایط به گونه ای بود كه هنگام مسابقه سرم گیج می رفت و نمی توانستم وزنه بزنم.
وی ادامه داد: با این حال در یك ضرب نسبتا خوب كار كردم؛ اما، در دو ضرب فقط یك حركت را توانستم انجام دهم و بعد نتوانستم وزنه بزنم.
بهروزی با بیان این كه دسته ۶۲ كیلوگرم یكی از سنگین ترین اوزان رقابتی بود افزود: همه وزنه بردارانی كه آمده بودند، خوب بودند و ركوردهای خوبی داشتند. به طوری كه من با ركورد ورودی ۲۷۰ كیلوگرم در گروه B وزنه می زدم. اگر در گروه A بودم می توانستم بهتر كار كنم؛ چراكه مسابقات گروه A عصر بود و تا آن زمان حالم بهتر می شد. به هر ترتیب تجربه بزرگی برای من بود.
●مربی تیم ملی جوانان:
وزنه برداران قدرتمندی به چین آمده بودند
مسعود قاسمی مربی تیم ملی وزنه برداری جوانان در رابطه با مسابقات جهانی چین می گوید: امسال وزنه برداران بسیار قوی برای كسب مدال به چین آمده بودند و حتی نسبت به سال های گذشته در سطح بسیار بالایی مسابقات برگزار شد. به عنوان مثال در دسته ۶۲ كیلوگرم حدود ۲۰ وزنه بردار حضور داشتند كه ركورد همگی آنها بسیار بالا بود و در زمان مسابقه نیز به ركوردهای جالبی دست یافتند. وی در مورد مسابقه دسته فوق سنگین و قهرمانی سعید علی حسینی گفت: در وزن ۱۰۵+ كیلوگرم چند وزنه بردار خوب شركت كرده بودند، البته علی حسینی از همه بهتر بود. یك وزنه بردار چینی در این دسته كه در گروه B وزنه می زد، ۲۲۵ كیلوگرم دو ضرب زد و حتی قصد داشت، وزنه ۲۳۳ كیلوگرمی را مهار كند كه موفق نشد؛ اما، بالاخره علی حسینی به مدال طلای مجموع رسید و زمانی كه خیالمان راحت شده بود، به این علت كه كمی كمرش درد می كرد، نگذاشتیم ادامه دهد.
مربی تیم ملی وزنه برداری جوانان در مورد عملكرد سجاد بهروزی در وزن ۶۲ كیلوگرم خاطرنشان كرد: بهروزی می توانست بهتر كار كند؛ اما متاسفانه از صبح روز مسابقه حالش بد شد. وی مشكلات گوارشی پیدا كرده بود و به هیچ وجه نتوانست با آمادگی كامل روی صحنه برود. این هم به دلیل این بود كه غذاهای محل برگزاری مسابقات خوب نبود و به هیچ وجه با مزاج بهروزی سازگاری نداشت. برای همین حالش بد شد و ۱۵ كیلوگرم زیر ركوردهایش را در این مسابقات ثبت كرد و به مقام نهم دست یافت. وی با بیان این كه بهتر از این می توانستیم كار كنیم یادآور شد: بچه ها خوب كار كردند؛ اما جا داشت كه بهتر كار كنیم. ما از قبل می دانستیم كه وزنه برداران حدودا در چه رده ای قرار می گیرند و هدف من كسب بیشترین امتیاز تیمی بود.
محمدرضا منصوریان
منبع : روزنامه همشهری