جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا
رنگینکمانی از سلامت
● تنوع رنگها در غذای سالم
سبزیجات و میوههای سبز مانند کلم، اسفناج وکاهو با داشتن فیبر، آهن، ویتامین k و کلسیم زیاد و غنی بودن از لوتئین و اسیدفولیک و بسیاری از ویتامینها بهخصوص از گروه ب میتوانند رنگ سبز را در رنگینکمان سلامت شما بکشند. همانطور که میدانید آهن برای پیشگیری از کمخونی و کلسیم برای استحکام استخوان و سلامت دندان ضروری است.
اسید فولیک هم در سلامت قلب و پیشگیری از نقایص جنین مؤثر است. بد نیست بدانید گلوتاتیون که در اسفناج، آووکادو و کلم بروکلی وجود دارد در محافظت از دی-ان-آ و آر-ان-آ و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. لوتئین هم نوعی آنتیاکسیدان است که از چشم محافظت کرده و جلوی آب مروارید و تخریب سلولهای ماکولای چشم در اثر پیری را میگیرد.
لازم است بدانید کلروفیل۲ هم که شاید معروفترین رنگدانه سبزیجات باشد، در مطالعات اخیر به عنوان یک ماده ضدسرطان شناخته شده است. یادتان باشد رنگ هر میوه ناشی از ترکیب رنگدانههای مختلف است، اما به دلیل غلبه یک رنگدانه بر بقیه آنها، رنگ میوه متمایز میشود.
مثلاً میوههای سبز و زرد و حتی نارنجی هر سه لوتئین دارند اما در میوه سبز رنگدانه کلروفیل و در میوه نارنجی رنگدانه بتا کاروتن غالب است. همین هم باعث شده رنگ میوههای سبز همیشه مثل هم نباشد. سیبهای سبزی که لپشان سرخ شده را به خاطر بیاورید!
● قرمز چون انار!
میوههای قرمز مانند توت فرنگی، گیلاس، هندوانه، گوجه فرنگی، سیب قرمز و... برای عملکرد قلب و مغز شما مفیدند. همین توت فرنگی کوچک سرشار از ویتامین آ و ث بوده و پتاسیم و منیزیم بالایی دارد. این میوههای قرمز- نارنجی دارای لیکوپن (یکی از قویترین آنتیاکسیدانهای طبیعت!) هستند که محافظ قلب بوده و بر ضد سرطانها بهخصوص سرطان پروستات عمل میکند.
مطالعات دانشگاه هاروارد نشان داده خطر سرطان پروستات در کسانی که در هفته ۱۰ وعده یا بیشتر گوجه فرنگی میخورند، تا ۳۵ درصد کمتر است. بد نیست بدانید «لیکوپن» از آنتیاکسیدانهایی است که با پخته شدن نهتنها از بین نمیرود بلکه بیشتر هم میشود. بنابراین بهتر است در پختن غذاهای خود حتماً از آن استفاده کنید.
یک ماده ضد سرطان دیگر که در میوههای قرمزی مانند انار، تمشک و توت فرنگی وجود دارد، اسید الاجیک است. جالب است بدانید این ماده میتواند جلوی پیر شدن مغز و از دست دادن حافظه را هم بگیرد.
● آلبالو یا انگور؟!
رنگ بنفش و آبی که در تمشک، آلبالو، زغالاخته، انگور، آلو و توت سیاه دیده میشود، به علت وجود رنگدانههایی به نام آنتوسیانین است که نوعی آنتیاکسیدان بالقوه محسوب میشود و میتواند بر ضد سرطان و التهاب عمل کرده و در کاهش فشار خون و جلوگیری از سخت شدن دیواره رگها مفید باشد.
البته در طبیعت بیش از ۶۰۰ نوع آنتوسیانین وجود دارد، بنابراین اگر آلبالو خورده بودید از خوردن انگور سیاه امتناع نکنید. علاوه بر این اثبات شده که در خانواده آلبالو مقدار زیادی ملاتونین هم وجود دارد. تحقیقات قبلی نشان داده بود افرادی که دچار حمله قلبی شدهاند، سطح ملاتونین پایینی دارند.
این ماده در عملکرد سیستم ایمنی هم مؤثر شناخته شده. جالب است بدانید بعضی مطالعات نشان داده انگور میتواند خطر آترواسکلروز یا سخت شدن دیواره رگها را کم کند. این خاصیت در اثر وجود مادهای به نام «رسوراترول» در انگور است. شاید نیاز به گفتن نباشد اما این میوهها به همان نسبت که رنگشان با قرمز درآمیخته باشد، دارای لیکوپن و بتاکاروتن هم هستند.
آنقدر این تابلوی نقاشی میوهها در طبیعت ظرافت داشته و از ترکیب رنگهای مختلف در آفرینش آنها استفاده شده که هیچ نقاشی نمیتواند چنین ترکیباتی را دوباره بازسازی کند. شاید به همین علت است که متخصصان علم پزشکی توصیه میکنند بهجای استفاده از مکملها و ویتامینهای ساخته دست بشر، باید از میوه و سبزیجات طبیعی استفاده کرد. پرتقالی به رنگ خورشید!
● میوههای خورشید
میوههای زرد و نارنجی از جمله گریپ فروت، طالبی، کدوحلوایی و هویج مانند میوههای سبز، دارای اسید فولیک و ویتامین ث و فلاونول هستند که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند. جالب است بدانید طالبی دارای آنتیاکسیدانی به نام پلی فنول است که در تنظیم شکلگیری اکسید نیتریک دخالت داشته و از حمله قلبی جلوگیری میکند.
علاوه بر این میوههای زرد و نارنجی دارای آنتیاکسیدان دیگری به نام بتاکاروتن هستند که در واقع پیشساز ویتامین «آ» بوده و برای سلامت چشم اهمیت دارد. زیگزانتین هم از دیگر ترکیبات میوههای نارنجی است که آن هم برای چشم مفید است. بد نیست بدانید پرتقال نوعی فلاوونوئید به نام «هسپرتین» هم دارد که تکثیر ویروسهایی مانند تبخال و آنفلوآنزا را کند میکند.
سیر و پیاز که سفیدی را برای شما هدیه میآورند، با داشتن ترکیبات ارگانوسولفور میتوانند دستگاه گوارش شما را از سرطان محافظت کرده و از شکلگیری پلاکهای عروقی در رگها جلوگیری کنند.
علاوه بر این محققان معتقدند این میوه خاصیت ضد باکتریال، ضد قارچی و ضد ویروسی هم دارد. حالا دیگر میتوانید درک کنید که چرا اینقدر پزشکان بر خوردن دستکم ۵ واحد میوه و سبزی در روز، بهخصوص از نوع رنگینش! تاکید میکنند.
http://www.shad۲۳.blogfa.ir/post-۲۰۴۳.aspx
منبع : مطالب ارسال شده
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
غزه آمریکا طالبان توماج صالحی حجاب رئیسی رهبر انقلاب سریلانکا کارگران پاکستان مجلس شورای اسلامی دولت
آتش سوزی کنکور سیل هواشناسی تهران سازمان سنجش شهرداری تهران پلیس سلامت فراجا قتل وزارت بهداشت
خودرو دلار ارز قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو ایران خودرو بانک مرکزی قیمت سکه مسکن سایپا
ترانه علیدوستی تلویزیون فیلم سینمای ایران کتاب مهران مدیری تئاتر شعر سینما
کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین روسیه حماس اوکراین طوفان الاقصی جنگ اوکراین اتحادیه اروپا ترکیه انگلیس
فوتبال پرسپولیس استقلال بارسلونا بازی ژاوی باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال فوتسال تراکتور لیگ برتر انگلیس تیم ملی فوتسال ایران
تیک تاک همراه اول بنیاد ملی نخبگان تسلا فیلترینگ ناسا تبلیغات ایلان ماسک اپل
مالاریا سلامت روان کاهش وزن استرس داروخانه پیری دوش گرفتن