سه شنبه, ۲۷ شهریور, ۱۴۰۳ / 17 September, 2024
مجله ویستا
ورزشکاران برگزیده سال ۸۶
روش های سنتی مراجعه به افراد غیر متخصص برای انتخاب بهترین های سال ورزش آنقدر تکراری شده که در بسیاری اوقات بحث های تخصصی نیز کنار گذاشته می شوند و آرای عمومی مدنظر قرار می گیرد. این شیوه اگرچه در ورزش ایران و برخی از رسانه های داخلی مقبولیت پیدا کرده اما در محافل بین المللی کمتر مورد پسند است. طوری که کارشناسان و مربیان با امتیازاتی که برای کاندیداهای خود کنار می گذارند به انتخاب بهترین ها رونق خاصی می بخشند. نکته ای که درکشورما کمتر موردتوجه قرار می گیرد گزینش های تخصصی افراد است. در حالی که هر ساله فدراسیون های بین المللی با نظرخواهی از اهل فن در همان رشته بهترین ها را برمی گزینند کمتر ولی شاهد هستیم این کار در محافل داخلی انجام بگیرد. تصمیمی که گروه ورزش روزنامه ایران برای گزینش بهترین های رشته های مختلف آن هم با همفکری و همکاری کارشناسان اتخاذ کرده است اگرچه به دلیل محدودیت هایی که در حجم صفحات روزنامه وجود دارد گسترده نیست و شامل همه رشته ها و تمامی کارشناسان نمی شود اما می تواند دلگرمی هایی را به وجود آورد. فراموش نکنیم در بسیاری از رشته ها نمی توان چهره ای را به عنوان برتر برگزید یا در ورزش های دسته جمعی شاید حاصل فعالیت های یک گروه نتایج مثبت یا منفی به بار آورد، نظیر آنچه که در بسکتبال و فوتبال در جام ملت های آسیارخ داد.بااین حال چهره هایی درهمین ورزش های گروهی وجوددارندکه به باورکارشناسان شایستگی بیشتری ازخودبروزداده اند.
در انتخاب اخیر اگرچه برخی از رشته ها به دلیل محدودیت فضای صفحه و نیز میزان مقبولیت بین علاقه مندان مدنظر قرار نگرفته و امیدواریم مسئولان این رشته ها به ما خرده نگیرند ولی تلاش شده با کمک و همراهی چند متخصص در رشته های موردنظر بهترین ها معرفی بشوند تا شاید انگیزه ای برای شروع دوباره در آغاز سال جدید باشد.
در این گزینش سقف امتیازات درنظر گرفته شده عدد ۵۰ برای بهترین فرد هر رشته است که در مجموع امتیازات پنج کارشناس همان رشته حاصل می آید. ضمن این که ۵ چهره برتر دیگر هم در کنار آن معرفی می شود. در سال ۸۶ اتفاقات بزرگی نظیر سومین قهرمانی متوالی حمید سوریان در کشتی فرنگی روی داد و به باور اهالی ورزش این چهره شاخص را که دست به کاری بزرگ و تاریخی زد را یک سر و گردن بالاتر از همه ورزشکاران قرار داده است. در اهمیت کار سوریان تردیدی وارد نیست و انتخابی که چندی پیش صورت گرفت و او را به عنوان قهرمان قهرمانان معرفی کردند همگان به دیده احترام می نگرند. در عین حال امیدواریم کاری که در این صفحه نیز عرضه می شود برانگیزه بهترین ها و سایرین بیافزاید.
● کشتی: سوریان، بی رقیب ماند
▪ بهترین بهترین ها:حمید سوریان با ۴۷ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) علیرضا یزدانی (۳۸)
۲) سامان طهماسبی (۳۵)
۳) سعید ابراهیمی (۳۵)
۴) قاسم رضایی (۲۸)
۵) مهدی تقوی (۱۴)
▪ ویژگی های قهرمان:
حمید سوریان با رکوردی که به واسطه کسب سومین نشان طلای وزن ۵۵ کیلوگرم رقابت های قهرمانی جهان در باکو از خود بر جای گذاشت، به تاریخ کشتی ایران پیوسته است. شاید کار بزرگ حمید سوریان تا سال های سال تکرار نشدنی باشد. کشتی گیر ارزشمند رشته فرنگی ایران به مرزی ازتجربه، پختگی و آمادگی رسیده که حالا همگان یک مدال طلای المپیک را برای او کنار گذاشته اند. یکی از نکته های جالب توجه درباره سوریان تنوع تکنیکی و شگردهای فنی او در هر دوره از رقابت های جهانی است و همین عامل باعث شده تا آنالیز حریفان برای شکست این پهلوان با اخلاق ایرانی بی نتیجه بماند.
برای گزینش بهترین های سال کشتی ایران محمدحسن محبی، اکبر فلاح، بهمن میرزایی، شهرام نیکبخت و رحیم جدی مدنظر قرار گرفتند و جالب این که نیکبخت، جدی، میرزایی و فلاح نام حمید سوریان را به عنوان گزینه اول خود برگزیدند و تنها محمدحسن محبی سرمربی سابق تیم ملی که قهرمانی جهان را هم با این تیم به ثبت رساند نام حمید سوریان را در ردیف سوم و پس از رضا یزدانی و سامان طهماسبی قرار داد.
از دیگر نکات قابل ذکر در آرای کارشناسان این بوده که تنها یک نفر (بهمن میرزایی) از مراد محمدی به عنوان یکی از چهره های برتر کشتی سال نام برد اما سایرین به خاطر نزول فاحش قهرمان سال ۲۰۰۶ جهان نامی از وی نبردند.
● وزنه برداری منهای رضازاده
بهترین بهترین ها:
▪ نواب نصیر شلال با ۳۸ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) رشید شریفی (۳۴)
۲) محسن بیرانوند (۳۱)
۳) سهراب مرادی (۲۸)
۴) بهداد سلیمی (۲۸)
۵) محمد صالحی.
▪ ویژگی های قهرمان:
نواب نصیر شلال را بسیاری از کارشناسان پدیده تازه وزنه برداری ایران می دانند. این ورزشکار با آتیه در رقابت های جهانی چک توانست مدال برنز دسته ۹۴ کیلوگرم را از آن خود کند. نصیر شلال با رکورد مجموع ۳۵۴ کیلوگرم (۱۶۱ کیلوگرم یکضرب و ۱۹۴ کیلوگرم دو ضرب) پس از نمایندگان اوکراین و قزاقستان که به ترتیب رکوردهای مجموع ۳۶۳ و ۳۶۰ کیلوگرم را برجای گذاشتند روی سکوی سوم جهان ایستاد. نصیر شلال قهرمانی نوجوانان وجوانان آسیا را نیز در کارنامه دارد و خیلی ها بر این باورند در صورتی که فعل خواستن را بیش از گذشته صرف کند و با جدیت متفاوت تری نسبت به قبل تمریناتش را پی بگیرد، حتی می تواند به مدال های جهانی و المپیک هم دست یابد. وزنه بردار برتر سال ۸۶ از دیدگاه کارشناسان این رشته هم اکنون در دسته ۱۰۵ کیلوگرم تیم جوانان کشورمان زیرنظر حسین توکلی تمرین می کند. نصیر شلال دو ماه دیگر برای کسب نشان طلای رقابت های قهرمانی جوانان جهان در کلمبیا به جنگ پولادسرد خواهد رفت.
در انتخاب بهترین وزنه بردار سال خسرو کفیلی، محمدرضا منصوریان، محمدرضا آخوندی، مهران آذری و محمدرضا کاظمی نژاد به گزینش بهترین ها پرداختند و در این بین تنها مهران آذری، نواب نصیر شلال را به عنوان مرد سال برگزید. اما از آنجا که سایرین نیز برای این وزنه بردار امتیازاتی در نظر گرفتند در مجموع او از رشید شریفی که در آرای کفیلی و آخوندی بیشترین رأی را به خود اختصاص داد پیشی گرفت. به عقیده منصوریان بهترین وزنه بردار سال علی نصیری نیا است و کاظمی نژاد هم به محسن بیرانوند رأی داده است.
شایان ذکر است که رضا رضازاده به سبب مصدومیت و دوری از مسابقه های داخلی و بین المللی در این نظرخواهی معاف بوده است.
● دوومیدانی: حدادی یک استثنا
▪ بهترین بهترین ها: احسان حدادی با ۵۰ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) سجاد مرادی (۳۵)
۲) احسان مهاجر شجاعی (۳۵)،
۳) عباس صمیمی (۲۸)،
۴) هادی سپهرزاد (۲۸) ،
۵) محسن ربانی (۲۱).
▪ ویژگی های قهرمان:
کمتر کسی است که افتخارات احسان حدادی در سال های اخیر را در ذهن نداشته باشد. قهرمان مطلق پرتاب دیسک آسیا به مرزی از پیشرفت رسیده که در جمع ۱۰ پرتابگر برتر دنیا (Top Ten) قرار گرفته است و قهرمانان بنام این ماده از ورزشکار ایرانی به عوان یک تهدید بزرگ یاد می کنند. حدادی در مسابقه های جایزه بزرگ و لیگ طلایی نیز شرکت می کند. قراردادی که اخیراً کمپانی معتبر «نایک» با او به امضا رسانده خود نشان از بزرگ بودن جایگاه احسان حدادی در بین ورزشکاران این رشته است. حدادی برای کسب یکی از مدال های المپیک پکن دورخیز کرده است.
بیژن شادمهر، علیرضا رضایی، محمد آخوندی، محمد جانفدا و قاسم فیروزی به عنوان پنج کارشناسی بودند که در انتخابات برترین های سال نقش اصلی را ایفا کردند و همه این افراد نیز تحت شرایطی استثنایی احسان حدادی را به عنوان برترین ورزشکار دوومیدانی برگزیدند.
● بوکس: مظاهری، سهمیه المپپک
▪ بهترین بهترین ها: علی مظاهری با ۴۷ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) مرتضی سپهوند (۳۸)،
۲) جاسم دلاوری (۲۸)،
۳) فروتن گل آرا (۲۸)،
۴) هومن کرمی (۲۸) ،
۵) مهدی قربانی (۲۸).
▪ ویژگی های قهرمان:
کسب سهمیه المپیک در سنگین وزن کار آسانی نبود اما علی مظاهری برترین مشتزن دو سال اخیر آسیا در این دسته، ایران را در المپیک صاحب سهمیه کرد. مظاهری که در بازی های آسیایی دوحه قهرمانی را به ارمغان آورد و چهره شد پس از آن به روند رو به جلوی خود شتاب بخشید. هر چند این ورزشکار در رقابت های جهانی آمریکا روی دست کم گرفتن حریف رومانیایی خیلی زود عرصه را ترک کرد ولی پس از آن قهرمانی در آسیا را بار دیگر تجربه کرد و مهمتر از آن قهرمانی در جام پادشاهی تایلند که تنها مسیر ورود به المپیک در این وزن بوده است. مظاهری با شکست نفر سوم سال ۲۰۰۶ جهان از ازبکستان توانست به المپیک راه یابد.
برای انتخاب بهترین مشتزن سال منوچهر مقصودی، حسین قلی نهرودی، غلامرضا کریمی، اکبر احمدی و علیرضا صمدی به کاندیداهای مورد نظر خود رأی دادند که در نهایت علی مظاهری بیشترین آرا را به خود اختصاص داد. تنها علیرضا صمدی مربی تیم ملی بوکس در انتخابات خود مرتضی سپهوند را به عنوان نخستین گزینه خود بالاتر از مظاهری قرار داد اما سایر کارشناسان به مظاهری به عنوان نفر اول این سال رأی دادند.
● فوتبال: خالی از ستاره ها
▪ بهترین بهترین ها: علیرضا واحدی نیکبخت با ۳۱ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) میلاد میداودی (۲۰)،
۲) هادی عقیلی (۱۷)،
۳) جلال حسینی (۱۴)،
۴) مجتبی جباری (۱۴)،
۵) محمود کریمی (۱۴).
▪ ویژگی های قهرمان:
در طول فصل جاری لیگ برتر فوتبال نیکبخت یکی از بهترین های مسابقه ها بود. این بازیکن نه تنها در بسیاری از بازی ها گل های فراوانی به ثمر رساند که در امر گل سازی نیز پاسوری موفق نشان داد. نیکبخت در پست های مختلف هم مددرسان پرسپولیس بوده و در بسیاری از محافل خبری نیز از او به عنوان بهترین بازیکن فصل یاد شده است.
انتخاب بهترین بازیکن سال فوتبال شاید یکی از دشوارترین گزینش ها بوده است. کارشناسانی نظیر جلالی، ذوالفقار نسب و ... ترجیح دادند در این رأی گیری شرکت نکنند و بسیاری از چهره های قدیمی فوتبال نیز بر این باور هستند که فوتبال ایران در سال ۸۶ بازیکن های متوسطی به خود دیده و فوتبالیست مطرحی وجود نداشته است. به نظر می رسد نابسامانی های ماه های اخیر فوتبال و ناکامی های تیم ملی در کنار یک لیگ متوسط مزید بر علت شده تا کارشناسان علاقه چندانی نسبت به انتخاب بازیکنی با کیفیت های فنی بالا پیدا نکنند. در همین حال بهمن فروتن، عبدالعلی چنگیز، افشین پیروانی، جهانگیر کوثری و فریدون معینی در مجموع رأی به انتخاب نیکبخت واحدی دادند. در این بین تنها عبدالعلی چنگیز نیکبخت را به عنوان نفر اول انتخاب کرد اما در مجموع این بازیکن آرای بیشتری به خود اختصاص داد. کوثری، فروتن، پیروانی و معینی نیز به ترتیب جلال حسینی، میلاد میداودی، کریم باقری و میلاد میداودی را در ردیف اول آرای خود قرار دادند.
● بسکتبال: «صمد» بدون چون و چرا
▪ بهترین بهترین ها: صمد نیکخواه بهرامی با ۴۷ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) حامد حدادی (۳۸)،
۲) مهدی کامرانی (۳۵)،
۳) حامد آفاق اسلامیه (۲۸)،
۴) اوشین ساهاکیان (۲۴)،
۵) علی باهران (۲۴)
▪ ویژگی های قهرمان:
صمد نیکخواه بهرامی آنقدر درخشش داشته که کمتر کارشناسی نسبت به بهترین بودن او تردید به خرج داده است. این بازیکن نه تنها از ارکان قهرمانی تیم ملی در جام ملت های آسیا بود که در لیگ برتر نیز عامل مهمی برای قهرمانی تیم مهرام بوده است. در کنار این مسائل صمد توانسته است با از دست رفتن آیدین، برادرش، کنار بیاید و خیلی سریع شایستگی هایش را پس از آن مصیبت بزرگ نشان دهد. علاوه بر جنگندگی و تعصب مثال زدنی این بازیکن، او می تواند در پست های ۵ ، ۴ ، ۳ و ۲ به راحتی بازی کند، کاری که از کمتر بسکتبالیستی برمی آید.
برای انتخاب بهترین بسکتبالیست سال وحید ابوالحسنی، رضا نوری، افشین رضاپور، مهران حاتمی و سعید فتحی به عنوان پنج کارشناس رأی دادند که تنها فتحی نام حامد حدادی را به عنوان اولین گزینه خود قرار داد اما سایر مربیان تأکید کردند در بهترین بودن صمد نیکخواه بهرامی تردیدی نباید به خرج داد.
● والیبال: «سعید»، همچنان معروف
▪ بهترین بهترین ها: سعید معروف با ۴۴ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) محمد ترکاشوند (۳۴)،
۲) محسن عندلیب (۲۸)،
۳) محمد محمدکاظم (۲۴)،
۴) فرهاد ظریف (۲۱)،
۵) جواد محمدی نژاد (۲۱)
▪ ویژگی های قهرمان:
در تفکرات زوران گاییچ سعید معروف پاسور اول تیم ملی شده است. این بازیکن در سال های گذشته هم شایستگی های خود را به معرض گذاشته است و پس از فیکس شدن در ترکیب تیم ملی نیز با روحیه ای مضاعف نقش اساسی را در تیم سایپا ایفا کرده است، معروف تا سال های سال می تواند با پنجه های طلایی اش خیال مسئولان تیم ملی را از بابت داشتن یک پاسور چیره دست راحت کند.
* حسین معدنی، باقر سلیمان نژاد، علی مؤذن، حمید موحدی و رسول بنایی پنج کارشناسی هستند که به انتخاب بهترین بازیکن سال والیبال پرداختند. مؤذن و سلیمان نژاد از معروف به عنوان گزینه اول یاد کردند. بنایی و موحدی به ترکاشوند رأی دادند اما حسین معدنی مربی تیم ملی، محسن عندلیب را برگزید. با این حال در مجموع آرا سعید معروف از ترکاشوند با تجربه پیشی گرفت.
● دوچرخه سواری: سلطان کوهستان
▪ بهترین بهترین ها: قادر میزبانی با ۴۱ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) حسین عسگری(۳۵)،
۲) حسین ناطقی (۳۵)،
۳) مهدی سهرابی (۳۴)،
۴) بهنام خسروشاهی (۲۱)،
۵) حسنعلی ورپشتی (۱۷)
▪ ویژگی های قهرمان:
استمرار دوچرخه سوار باسابقه تبریزی در جمع برترین های جاده آسیا در هیچ کس پوشیده نیست. میزبانی را باید یکی از بهترین های تاریخ دوچرخه سواری ایران دانست. حضور در تیم جایانت و شرکت در تورهای معتبر آسیایی و فراقاره ای باعث شده تا این رکابزن به چهره ای سرشناس در آسیا بدل شود. کسب سهمیه المپیک نیز موفقیتی دیگر برای او و هم تیمی هایش است.
در انتخاب بهترین رکابزن سال اصغر خالقی، خلیل الله غزنچای، مهرداد اصغرزاده، قدرت داودی و محمود وفایی نقش آفرینی کردند که در این بین غزنچای و داودی از میزبانی به عنوان بهترین رکابزن یاد کردند. محمود وفایی به مهدی سهرابی رأی داد. از نظر اصغرزاده، رئیس سازمان لیگ حسین عسگری بهترین دوچرخه سوار سال است و خالقی دبیر فدراسیون نیز مهدی سهرابی را برگزید با این حال در مجموع آرا این قادر میزبانی بود که درصدر ایستاد.
● هندبال: کاپیتن شایسته
▪ بهترین بهترین ها: مسعود زهرابی با ۴۸ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) رحیم مؤمن زاده (۳۸)،
۲) محمدرضا جعفرنیا (۲۱)،
۳) جواد خرمی پور (۲۱)،
۴) محسن باباجعفری (۱۷)
۵) مسعود رهنما (۱۴)
▪ ویژگی های قهرمان:
کاپیتان با تجربه تیم ملی در لیگ برتر بازی های بسیار خوبی را برگزار کرد و یکی از چهره های شاخص این فصل بود. زهرابی در سیزدهمین دوره جام ملت های آسیا که به میزبانی اصفهان انجام گرفت در کنار رحیم مؤمن زاده بهترین بازیکن تیم کشورمان بود و در مواقع حساس گل های زیادی برای این تیم به ثمر رساند. جنگندگی و تعصب مثال زدنی این بازیکن شرایط متمایزی با سایرین به وجود آورده است. زهرابی بار دیگر ثابت کرد همچنان مهره قابل اتکای مربیان در مواقع حساس و دشوار است.
علیرضا حبیبی، کیوان صادقی، محسن طاهری، مهدی اسلامی و محسن اخگر پنج مربی بودند که برای انتخاب برترین هندبالیست سال ما را یاری کردند. در بین این کارشناسان، صادقی در آرای خود رحیم مؤمن زاده را به عنوان نفر برتر برگزید. طاهری، اخگر، اسلامی و حبیبی هم به زهرابی رأی دادند تا این بازیکن باسابقه و شایسته تیم ملی در مجموع بیشترین رأی را به خود اختصاص بدهد و بهترین بازیکن سال شناخته شود.
● ورزش های رزمی: آماده برای کسب نشان المپیک
▪ بهترین بهترین ها:آرش میراسماعیلی با ۴۴ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) هادی ساعی (۳۸)،
۲) حسین اوجاقی (۲۸)،
۳) جاسم ویشگاهی (۲۴)،
۴) بهزاد خداداد (۲۱)
۵) ذبیح الله پورشیب (۱۷)
▪ ویژگی های قهرمان:
آرش میراسماعیلی در سالی که جودو بدترین روزهای خود در سال های اخیر را سپری می کرد یک مدال برنز برای ایران از آوردگاه جهانی به ارمغان آورد. او که در المپیک قبلی به واسطه همگروهی با نماینده رژیم اشغالگر قدس از حضور در مسابقه ها سر باز زد نشان داد آماده کسب یکی از مدال های المپیک آتن است. جودو کار با سابقه تیم ملی در اردوها و تورنمنت های مختلف هم فوق العاده کار کرد.
انتخاب برترین ورزشکار رزمی سال کمی دشوارتر از سایر رشته ها بود چرا که از بین چهار رشته کاراته، تکواندو ، جودو و ووشو می بایست به آماده ترین ها امتیاز داده می شد. علیرضا امینی، مهدی درخشنده، محمد بیرامی، انوشیروان دادگر و بابک صمیمی کارشناسانی بودند که تلاش کردند با بررسی کامل جریانات یک سال اخیر رشته های رزمی بهترین ها را برگزینند و جالب بود که اکثر کارشناسان رأی به انتخاب میراسماعیلی به عنوان نفر اول دادند. درخشنده ، دادگر و امینی کارشناسانی بودند که میراسماعیلی را برگزیدند ولی محمد بیرامی به جاسم ویشگاهی بیشترین رأی را داد و صمیمی هم پورشیب را به عنوان نفر نخست انتخاب کرد.
شنا: مروارید ایرانی آبهای درخشان
▪ بهترین بهترین ها: محمد علیرضایی با ۵۰ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) محمد بیداریان (۳۵)،
۲) پاشا وحدتی (۳۵)،
۳) سعید آشتیانی(۲۸)،
۴) امین نوشادی (۱۴)
۵) حمیدرضا مبرز (۷)
▪ ویژگی قهرمان:
محمدعلیرضایی اگرچه هنوز تا سطح اول دنیا فاصله دارد اما با پیشرفتی مثال زدنی هر بار از این فاصله می کاهد. او در بین رقبای داخلی به واقع یک سرو گردن از دیگران بالاتر است و در سال ۸۶ نیز بهترین نتایج را از آن خودکرد. علیرضایی در مسابقه های لیگ هم به دفعات رکوردشکنی کرد و مهم ترین واقعه شنا را با کسب یک نشان طلا در بازی های سالنی آسیا در ماکائو رقم زد.
نتایج علیرضایی به قدری درخشان بودکه همه کارشناسان شنا متفق القول او را به عنوان بهترین ورزشکار سال برگزینند. رضوانی، پازوکی، رمضانی و حبیبی بدون هیچ تردیدی این شناگر را به عنوان نفر اول سال انتخاب کردند. او به راستی مروارید ایرانی آبهای درخشان است.
● ورزش بانوان: خوش جمال با همه آرا
▪ بهترین بهترین ها: سارا خوش جمال فکری با ۵۰ امتیاز
بقیه بهترین ها:
۱) لیلا ابراهیمی (۳۵)،
۲) زهرا کریمی (۲۸)،
۳) فرزانه دهقان (۲۸) ،
۴) سیما عروجی (۱۴)
۵) دنیا حسینی (۱۴)
▪ ویژگی های قهرمان:
سارا خوش جمال فکری با کسب سهمیه المپیک در رشته تکواندو کاری کرد کارستان. این اتفاق تاریخی در حالی رخ داده است که در المپیک آتن نسیم حسن پور با سهمیه آزاد (wild card) در رقابت های تیراندازی شرکت کرد و در واقع نتوانسته بود سهمیه ورودی را کسب کند اما این بار تکواندوکار خوب وزن ۵۱- کیلوگرم ایران توانست طلسم شکنی کند و بانوان ایران را در المپیک صاحب سهمیه کند.
شاید انتخاب یک ورزشکار از بین دهها رشته در جمع بانوان کار آسانی نباشد اما درخشش سارا خوش جمال فکری به قدری مهم تلقی می شود که همگان وی را به عنوان برترین بازیکن انتخاب کنند. الهه عرب عامری، فریده شجاعی ، شکوفه نوروزیان، فاطمه سلامی و فرشته عدل همگی بر این باورند که خوش جمال فکری شایسته انتخاب بهترین بانوی ورزشکار سال ۸۶ بوده است.
منبع : روزنامه ایران
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست