یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا
میزبان در ۱۲ دقیقه کار را تمام کرد
● آلمان ۲ - سوئد صفر
آلمان میزبان جام جهانی هجدهم، هجوم خود را به سمت این جام و فتح آن غروب روز گذشته شدت بخشید و در اولین بازی از مرحله یك هشتم نهایی پیكارها كه در «الیانزآره نای» شهر مونیخ برگزار شد، تیم ملی فوتبال سوئد را صفر-۲ شكست داد.
كسب ۳ برد متوالی در گروه اول رقابت ها و به خصوص پیروزی صفر-۳ بر اكوادور در دیدار پایانی گروه این باور را به وجود آورده بود كه آلمان را باید بسیار جدی گرفت و شانس هایش را برای رسیدن به هشتمین فینالش طی تاریخ برگزاری این مسابقات و چهارمین قهرمانی اش كم ندانست و همه این باورها در همان ۱۲ دقیقه اول بازی عصر روز شنبه قوت بیشتری یافت، زیرا طی همین مدت كوتاه لوكاس پودولسكی جوان و كلنی و چپ پا دو گل متوالی در پی نفوذها و میدان گیری و پاس های عالی میروسلاو كلوزه وردربرمنی به ثمر رساند تا ژرمن ها را صفر-۲ از سوئد پیش بیندازد و ضربه روحی شدیدی را به تیم لارس لاگربك وارد كند و پیروزی و صعود آلمان ها را از همین نقطه و مقطع حتمی كند.
وقتی سوئد با دربرداشتن زلاتان ابراهیموویچ و با اعلام پایان مصدومیت او به میدان آمد، به نظر می رسید كه یك نبرد سنگین و پایاپای بین سوئدی ها و مردان یورگن كلینزمن در راه باشد، اما دو گلی كه گفتیم شرایط را به كلی عوض و كفه ترازو را به نفع آلمان سنگین كرد. مدافعان سوئد در این مقطع هیچ راه حلی برای تقابل با سرعت و مهارت كلوزه و پودولسكی و همچنین حضور فیزیكی و بازی سریع بالاك، فرینگز، لام و شواین اشتایگر نمی یافتند. هرگاه كه لازم بود، برند اشنایدر پرسابقه هم از جناح راست به حركت درمی آمد و با پاس ها و سانترهایش جناح چپ خط دفاع سوئد را به هم می ریخت.
سوئد در دقیقه ۳۶ لطمه دیگری خورد و آن اخراج شدن مدافعش تدی لوكیچ به دلیل دریافت دومین كارت زردش بود. بازی با میزبان بسیج شده جام به خودی خود سخت و نفس گیر بود و ۱۰نفره شدن یاران لارسن هم بر این معضل افزود. سوئد به واقع تا دقیقه ۳۹ كه لاگربك دست به تعویض زد و پیتر هانسون را به جای كیم كالستروم وارد میدان كرد، سر بلند نكرد. از این لحظه تا پایان نیمه اول سوئد به رغم ۱۰نفره بودن حریفش را عقب راند و فرصت هایی خوب را هم روی دروازه آلمان ایجاد كرد كه تك اشتباهات ینس لمن و كندی برخی مدافعان آلمان شامل متزلدر و مرتساكر از دلایل اصلی شكل گیری این مسئله بود.
در آن سوی میدان اگر دو سه شوت سركش بالاك، فرینگز، شواین اشتایگر و كلوزه با كمترین فاصله از كنار تیرهای دروازه به اوت نمی رفت و یا توسط ایساكسون مهار نمی شد گل های آلمان از رقم دو هم فراتر می رفت.نیمه دوم آشكارا با همت و عزم راسخ تر سوئدی ها برای جبران شروع شد. آنها چیزی برای از دست دادن نداشتند و باید می تاختند و منتظر فرصت و اقبال مساعد خود می ماندند. چنین فرصتی به بهترین شكل نصیب آنها شد. در دقیقه ۵۴ داور برخورد مدافع آلمان با هنریك لارسن در محوطه جریمه را پنالتی دانست و نفس در دل همگان حبس شد. این بهترین فرصت برای تیم سوم جام های جهانی ۱۹۵۸ و ۱۹۹۴ بود تا با گل كردن این پنالتی فاصله اش را با كشور فاتح سه دوره جام جهانی (،۱۹۵۴ ۷۴ و ۹۰) به حداقل برساند و نتیجه را ۱-۲ كند، اما صبر و وقفه زیادی كه صرف كاشتن توپ روی نقطه پنالتی شد و سروصدای زیاد تماشاگران حاضر در ورزشگاه و عصبی شدن لارسن سبب شد مهاجم نامدار تازه جدا شده از بارسلونا ضربه اش را به بد ترین شكل به آسمان بالای دروازه بكوبد و آه از نهاد طرفداران سوئد برآورد و بازیكنان و هواداران آلمان را به اوج شادی برساند.
این یك ضربه روحی تازه به تیم سوئد بود و هر چند سوئدی ها سعی كردند با مانورهای پا به توپ لیونبرگ و ویلهلمسون (بازیكنی كه به جای یانسن به میدان آمد) حادثه مذكور را به فراموشی بسپرند اما حقیقت را باید در واكنش مربی سوئد پس از به هدر رفتن پنالتی لارسن جست وجو می كردیم كه چنان سرش را از فرط ناامیدی پائین گرفت كه انگار دنیا در آن لحظه از بین رفته و تمامی امیدهای او پایان یافته است.این مربی مجبور بود هم در پی جبران عقب افتادگی ۲- صفر تیمش باشد و هم به مسئله ۱۰ نفره بودن سوئد در تقابل با میزبان تجهیز شده رقابت ها بیندیشد و فكری برای این قضیه هم بكند. اینچنین بود كه دستور كار و روند حاكم در این لحظات حملات سوئد به قصد ایجاد گشایش در روند مسابقه و انجام بازی تاخیری از سوی آلمان برای حفظ نتیجه و چشم داشتن این تیم به ضدحملات و شوت های از پشت ۱۸ قدم بود. در ۲۰ دقیقه پایانی سر و كله ماركوس البك نیز در زمین پیدا شد و لاگربك او را به جای «ابراهیموویچ نه چندان موفق» راهی میدان كرد.
كلینزمن هم در این مقطع بوروفسكی و نوویل تازه نفس و در نهایت «سباستین كهل» جوان را به میدان فرستاد تا تیمش را از زیر فشار نسبی سوئد خارج كند و جان و نفسی تازه را به شاگردانش بدهد كه مجبور بودند به هر حال به حفظ نتیجه بیندیشند و ریسك نكنند و بخشی از توان خود را برای بازی های بعدی ذخیره كنند.
با این حال بازی همان طور پیش می رفت كه ژرمن ها می خواستند. البك كه در دیدار با انگلیس یك گل با ضربه سر به حریف زده و عقب ماندگی سوئد را در نهایت به تساوی ۲-۲ بدل كرده بود، به جای اینكه تاثیری مثبت را به جای نهد، به دلیل خطا روی ژرمن ها به جمع اخطاری های بازی اضافه شد و یاران او هم هر چقدر كه تلاش می كردند، نمی توانستند از تعداد شوت ها و بخت آزمایی های بازیكنان آلمان و به خصوص بالاك جلوگیری كنند. به واقع اگر ایساكسون در این مقطع درون دروازه سوئد نمی درخشید و شوت های محكم امثال بالاك و نوویل را دفع نمی كرد، آلمان حداقل دو گل دیگر می زد.
هر چه بود بازی با همان نتیجه صفر- ۲ به سود آلمان و به واقع با همان توفان مقطع آغازین مسابقه و با گل هایی كه پودولسكی جوان به ثمر رسانده بود به نفع آلمان پایان گرفت و پس از كشیدن سوت پایانی، سوئد به هفدهمین حذف شده جام بدل شد و میزبان و هوادارانش غرق در سرور شدند.حالا آلمان در یك چهارم نهایی حاضر است و در این مرحله با برنده بازی آرژانتین - مكزیك روبه رو خواهد شد كه این دیدار دیروقت دیشب برگزار شد. سئوال این است: آیا آلمان بازی به بازی بهتر و قاطع تر نمی شود و آیا این مسئله رقبای میزبان را بیش از پیش نگران نكرده است؟
وصال روحانی
منبع : روزنامه شرق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست