چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
رییس از دوومیدانی تا فوتبال
مجمع عمومی فدراسیون فوتبال ساعت ۸ صبح روز نوزدهم دی ماه تشکیل شد تا سی و سومین رییس این فدراسیون پرطرفدار را انتخاب کند. در این رای گیری که در آکادمی المپیک و در غیاب رسانه های گروهی برگزار شد، ۶۷ عضو مجمع با قیام و قعود کفاشیان را انتخاب کردند تا این مدیر دونده وضعیت ناهنجار و پرتلاطم فوتبال را به ساحل آرامش نزدیک کند. البته در این جلسه هیات رییسه ۱۰ نفره فدراسیون آینده هم انتخاب شدند تا فوتبال ایران نخستین تجربه اداره با مدیران گروهی را تجربه کند.
رییس فیفا هم با قیام و قعود انتخاب شد
ساعت ۲۰/۱۱ دقیقه، محمد آخوندی مدیرکل روابط سازمان تربیت بدنی از مجمع خارج می شود تا خبر مهمی را به اطلاع رسانه های گروهی برساند.کفاشیان به عنوان رییس فدراسیون و مهدی تاج به عنوان نایب رییس اول انتخاب شدند. وی در پاسخ به سوال خبرنگاران که این نفرات با چند رای به این سمت منصوب شدند، گفت: چون رقیبی نداشتند با توجه به قوانین بین المللی با قیام و قعود انتخاب شدند. بحث قیام و قعود باعث شایعات و حاشیه های زیادی در بین افراد خارج از مجمع شد ولی هیچ کدام از نفرات داخلی به آن اعتراضی نداشتند. بعضی از مسوولان امر با بیان این موضوع که سب بلاتر و بن همام هم در یک دوره به علت نداشتن رقیب با همین روش مجددا به ترتیب به کرسی ریاست فیفا و AFC نشستند، این اقدام را کاملا منطقی برشمردند. البته در قیام و قعود برگه رایی پخش نشده و از حاضران در جلسه خواسته می شود تا اگر با تنها نامزد موافق هستند از جای بلند شوند که در صورت بلند شدن اکثریت نفرات، کاندیدا به عنوان مسوول آن سمت برگزیده خواهد شد.
● سایر پست ها
به غیر از علی کفاشیان (رییس) و مهدی تاج ( نایب رییس اول)، عزیز محمدی با کسب ۳۵ رای از بین ۶۵ رای ماخوذه گوی رقابت را از ابرقویی نژاد(۱۹ رای) و انصاریفرد (۱۱ رای) ربود تا سمت نایب رییس دوم را از آن خود کند. در انتخاب نایب رییس سوم( امور بانوان) یک اتفاق غیرمنتظره رخ داد و خانم فریده شجاعی که همسر منصور پورحیدری است ۵۱ رای را به خود اختصاص داد تا فریده سپنجی سکان دار قبلی این سمت با ۱۵ رای از گردونه خارج شود، ضمن این که یک رای ممتنع هم در صندوق انداخته شده بود.
در جشن برگزیدگان اعضای هیات رییسه، علی فتح الله زاده با ۴۰ رای بالاتر از مهرداد هاشمی (۲۲ رای) قرار گرفت و پنج رای ممتنع هم وجود داشت، تا مدیرعامل استقلال به عنوان نماینده باشگاه به هیات رییسه راه یابد. غلامرضا بهروان با ۴۷رای بالاتر از محمدرضا بابایی ( ۱۸ رای)، کیومرث غلامی ( ۶ رای) و ۶ رای ممتنع قرار گرفت تا به عنوان نماینده هیات های استانی به هیات رییسه راه یابند.همچنین از بین ۵ کاندیدا برای انتخاب سه عضو اصلی هیات رییسه، محمد آیت اللهی در دور اول با ۴۹ رای انتخاب شد. در دور دوم هم ناصر شفق و نصرالله گنج علی خانی بیش از منصور قمر و علیرضا رحیمی رای آوردند تا اعضای هیات رییسه کامل شوند. البته در آخرین جلسه کمیته انتقالی شیخ سفلی به عنوان بازرس و محمدتقی خزایی به عنوان خزانه دار و شرکت حسابرسی ره بین به عنوان حسابرس فدراسیون آینده انتخاب شده که با تایید اعضای مجمع، حکم آنها جنبه رسمی پیدا کرد. در پایان این مجمع فوتبال ایران پس ۵۵۳ روز جنگ های سیاسیون و اهالی ورزش با اعضای کمیته انتقالی در تدوین اساسنامه، ثبت نام انتخابات(برگزاری مجمع) به پایان رسید تا فوتبال ایران در مسیر آرامش قرار گیرد.
● غایبان مجمع
مهندس علی آبادی به عنوان رییس سازمان تربیت بدنی، علی دایی به عنوان سرمربی تیم قهرمان لیگ و مهدی مهدوی کیا به عنوان کاپیتان تیم ملی غایبان بزرگ این مجمع بودند. همچنین لوکا بوناچیچ سرمربی تیم قهرمان جام حذفی و دنی اولروم آقای گل لیگ هم از غایبان دیگر این جلسه بودند که حق رای خود را به ترتیب به محمدرضا ساکت مدیرعامل باشگاه سپاهان و ناصر شفق مدیرعامل باشگاه ابومسلم سپرده بودند. ضمن این که اسماعیل شاد، مدیرعامل پگاه و بهاروند هم از غایبان دیگر این جلسه محسوب می شدند.
● تاخیر بزرگان
محسن صفایی فراهانی ساعت ۵۴/۷ دقیقه مقابل درب ورودی مجموعه انقلاب حاضر شد ولی به علت ترافیک به وجود آمده در این خیابان با ۵ دقیقه تاخیر وارد مجمع شد.علی رغبتی با ۱۰ دقیقه، غفاری و نمایندگان FIFA و AFC با ۱۵ دقیقه، مهدی خیبری ۲۳ دقیقه تاخیر و کیومرث هاشمی با ۳۰ دقیقه تاخیر در محل برگزاری مجمع حاضر شدند. از سوی دیگر حبیب کاشانی مدیرعامل پرسپولیس با یک ساعت تاخیر و محسن ترکی و کامرانی نماینده داوران و کمک داوران با ۷۵ دقیقه تاخیر در این جلسه حاضر شدند.
● سی و سومین رییس
علی کفاشیان سی و سومین رییس فدراسیون فوتبال ایران بوده که از سوی اعضای مجمع انتخاب شد.
اسامی روسای فدراسیون فوتبال از ابتدا تا انتخابات اخیر این فدراسیون به شرح زیر است:
۱) علی کنی، از ۱۲ اسفند ۱۳۲۵ تا آبان ۱۳۲۹
۲) هدایت الله گیلان شاه، از آبان ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۱
۳) محسن حداد، از سال ۱۳۳۱ تا آبان ۱۳۳۲
۴) حسین سیاسی، از آبان ۱۳۳۲ تا بهمن ۱۳۳۳
۵) محسن حداد، از بهمن۱۳۳۳ تا آبان ۱۳۳۴
۶) حسین سیاسی، از آبان تا بهمن ۱۳۳۴
۷) علی کنی، از بهمن ۱۳۳۴ تا مهر ۱۳۳۵
۸) حسین سلیمی، از مهر ۱۳۳۵ تا اردیبهشت ۱۳۳۶
۹) حسین مبشر، از مرداد ۱۳۳۶ تا شهریور ۱۳۳۷
۱۰) مصطفی مکری، از شهریور ۱۳۳۷ تا مرداد ۱۳۳۹
۱۱) ذبیح الله خبیری، از مرداد ۱۳۳۹ تا آبان ۱۳۴۰
۱۲) حسین سروری، از دی ۱۳۴۰ تا آبان ۱۳۴۱
۱۳) حسین مبشر، از آبان ۱۳۴۱ تا دی ۱۳۴۵
۱۴) حسین سروری، از دی ۱۳۴۵ تا اسفند ۱۳۴۶
۱۵) مصطفی مکری، از اسفند ۱۳۴۶ تا تیر ۱۳۵۱
۱۶) کامبیز آتابای، از تیر ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷
۱۷) ناصر نوآموز، از ۱۳۵۸ تا آبان ۱۳۵۹
۱۸) هادی طاووسی، از آبان ۱۳۵۹ تا مرداد ۱۳۶۰
۱۹) حسین آبشناسان، از مرداد ۱۳۶۰ تا اسفند ۱۳۶۰
۲۰) حسین راغفر، از اسفند ۱۳۶۰ تا شهریور ۱۳۶۱
۲۱) حسین آبشناسان، از شهریور ۱۳۶۱ تا اردیبهشت ۱۳۶۲
۲۲) بهروز صحابه، از اردیبهشت ۱۳۶۲ تا مهر ۱۳۶۳
۲۳) نصرالله سجادی، از مهر ۱۳۶۳ تا مهر ۱۳۶۵
۲۴) علی محمد مرتضوی، از آبان ۱۳۶۵ تا آبان ۱۳۶۶
۲۵) محمدرضا پهلوان، از آبان ۱۳۶۶ تا شهریور ۱۳۶۸
۲۶) ناصر نوآموز، از شهریور ۱۳۶۸ تا تیر ۱۳۷۲
۲۷) محمد صفی زاده ، از تیر ۱۳۷۲ تا خرداد ۱۳۷۳
۲۸) امیر عابدینی، از خرداد ۱۳۷۳ تا آبان ۱۳۷۳
۲۹) داریوش مصطفوی، از آبان ۱۳۷۳ تا دی ۱۳۷۶
۳۰) محسن صفایی فراهانی، از دی ۱۳۷۶ تا شهریور ۱۳۸۱
۳۱) محمد دادکان، از شهریور ۱۳۸۱ تا تیر ۱۳۸۵
۳۲) کمیته انتقالی با ریاست محسن صفایی فراهانی از تیر ۱۳۸۵ تا دی ماه ۱۳۸۶
۳۳) علی کفاشیان از دی ماه ۱۳۸۶
● بیوگرافی رییس
علی کفاشیان در سال ۱۳۳۳ در شهر نایین متولد شد. وی دارای مدرک فوق لیسانس تجارت بین الملل از دانشگاه ماستریخ هلند و لیسانس اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی تهران است که از مهم ترین پست های اجرایی وی می توان به مدیریت اداره نظارت ارز بانک مرکزی، معاون ورزشی و امور فدراسیون های سازمان تربیت بدنی و سمت کنونی وی یعنی دبیرکلی کمیته ملی المپیک اشاره کرد. کفاشیان از قهرمانان تیم ملی دوومیدانی کشور و رکورددار رشته دوی ۱۱۰ متر با مانع بوده است.
● سوابق ورزشی و مدیریتی
ـ عضو تیم ملی دوومیدانی از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۹ در رشته های ۱۱۰ متر و ۴۰۰ متر با مانع.
ـ رکورددار رشته ۱۱۰ متر با مانع کشور.
ـ معاون ورزشی و امور فدراسیون های سازمان تربیت بدنی به مدت ۳ سال.
ـ رییس شورای برون مرزی
ـ رییس ستاد مسابقات دهه فجر
ـ عضو شورای راهبری ورزش
ـ رییس مجامع ورزشی کلیه فدراسیون های ورزشی به مدت سه سال.
ـ رییس ستاد نظارت بر عملکرد بازی های المپیک ۲۰۰۴ آتن و بازی های آسیایی ۲۰۰۶ قطر.
ـ رییس نخستین دوره مسابقات داخل سالن دوومیدانی آسیا در سال ۲۰۰۳.
ـ ریس فدراسیون دوومیدانی به مدت ۱۷ سال ( از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ و از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۲.)
ـ سرپرست فدراسیون های ورزش های رزمی، ژیمناستیک، بولینگ و بیلیارد، سوارکاری، شطرنج، قایقرانی و اسکی روی آب.
ـ دبیرکل کمیته ملی المپیک ( از سال ۱۳۸۳ تاکنون)
ـ رییس کمیسیون رسانه های کمیته ملی المپیک
ـ دبیرکل فدراسیون بازی های غرب آسیا
ـ عضو هیات اجرایی فدراسیون همبستگی ورزشی کشورهای اسلامی.
جانشین بزرگان
در دو دوره نام نویسی برای تصدی پست ریاست فدراسیون فوتبال رجال بزرگ سیاسی و ورزشی با حضور در فدراسیون فوتبال اعلام آمادگی خود را برای پذیرفتن این سمت مهم اعلام کردند.
محمد علی آبادی (رییس سازمان تربیت بدنی)، پرویز کاظمی ( وزیر پیشین رفاه)، مصطفی آجورلو( مدیرعامل پیشین باشگاه پاس)، عبدالمجید شجاع(نماینده مجلس)، حسن بیادی ( عضو شورای شهر)، سردار حسین افشار ( عضو پیشین هیات رییسه فدراسیون فوتبال)، کامران نیک نفس ( پیشکسوت فوتبال)، منوچهر صالحی (مدیرعامل پیشین باشگاه سایپا) و شاهرخ شهنازی نفراتی بودند که برای این پست ثبت نام کردند و به دلایل مختلف نتوانستند در مرحله نهایی حضور داشته باشند. البته زمزمه هایی در خصوص حضور آصفی و رجال دیگر سیاسی در این انتخابات به گوش رسید که جنبه رسمی پیدا نکرد. با این وجود باید گفت این پست ارزشمند در حالی به نام علی کفاشیان نوشته شد که بزرگان سیاست و ورزش تلاش زیادی برای کسب آن انجام دادند. حتی شنیده می شد نمایندگان فیفا در کمیته انتقالی قصد دارند برای سومین مرتبه این انتخابات به تعویق انداخته تا با رای مستقیم فدراسیون جهانی، صفایی فراهانی را به مدت دو سال به عنوان رییس فوتبال انتخاب کنند. البته در نهایت تمام برنامه ریزی ها به نحوی پیش رفت تا علی کفاشیان به عنوان جانشین دادکان انتخاب شده و هدایت فوتبال را برعهده بگیرند.
● روزهای سخت
مطمئنا ریاست بر فدراسیون فوتبال که ۷۰ میلیون ایرانی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم فعالیت های تیم ملی و باشگاهی آن را پیگیری می کنند، مهم ترین مسوولیت رییس جدید فدراسیون فوتبال است.
کفاشیان که در دوران جوانی رکورددار پرش ۱۱۰ متر ایران بوده است باید با یک برنامه ر یزی بلند مدت ضمن جنگ با حاشیه ها و مشکلات درونی و بیرونی فوتبال، برای موفقیت تیم های ملی فوتبال در رده های مختلف، برگزاری منظم لیگ و جام حذفی، حمایت از نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا، افزایش سهمیه باشگاه های ایران در لیگ حرفه ای فوتبال آسیا در سال آینده و کسب نتایج قابل قبول تیم های فوتسال، فوتبال بانوان و فوتبال ساحلی اقدامات لازم را انجام دهد. ضمن این که برای موفقیت این تیم ها وی نیاز بیشتری به جلب اعتماد و کسب ارتباط با مدیران فوتبال آسیا و جهان دارد.مدیر دونده امروز کاری سخت را برعهده گرفته است و باید پاسخگوی انتظارات منطقی و غیرمنطقی، مدیران سیاسی، ورزشی و عام و خاص باشد و هیچ چیز جز کارنامه موفق نمی تواند به رییس جدید ورزش کمک کند. امیدواریم کفاشیان همانند دوران ورزشی و مدیریتی، در فوتبال هم دوران خوبی را تجربه کرده و در نهایت شاهد رشد، پیشرفت و موفقیت فوتبال در زمان ریاست این مدیر و هیات رییسه اش در فوتبال ایران باشیم.
امیر ملکی
منبع : روزنامه جوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست