دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

مواردی آزاردهنده که وبلاگ نویسان با استفاده از آن بازدیدکنندگان را فراری می‌دهد


مواردی آزاردهنده که وبلاگ نویسان با استفاده از آن بازدیدکنندگان را فراری می‌دهد
● مقدمه
مسلما در اینترنت بعضی مسایل قوه شنوایی رو مورد آزار قرار می‌دهند وبعضی قوه بینایی و دسته ای دیگر روح و روان را، مواردی که نه تنها من بلکه خیلی از مخاطبین وب لاگ و سایت ها (خواه بلاگر خواه بازدید کننده صرف)ازشون گله میکنن هر چند که نظرات شخصی من هم در تهیه این لیست دخیل بوده ولی سعی کردم بیشتر به موارد عام بپردازم تا نظر شخصی.
در هر حال هدف نهایی این لیست ایجاد یک محیط آرامش بخش برای وبگردی روزانه من و شماست. این فهرست بر هیچ اساسی درجه بندی نشده و ترتیب قرار گیری موضوعات کاملا تصادفی است.
▪ پرحجم بودن وبلاگ :
در اولین برخورد ما با یک سایت* این مورد بیشتر از بقیه خودشو نشون میده..اون هم با عنایت به سرعت‌های قشنگ اینترنت در ایران...در درجه بندی عمومی، وبلاگ‌هایی که زیر ۵۰ کیلو بایت حجم دارند(صفحه اول)در وضعیت عالی قرار دارند..وبلاگ هایی که بین ۵۰ تا ۶۰ قرار دارند متعادل...از ۶۰ تا ۸۰ قابل قبول و از ۸۰ به بالا بحرانی به حساب میان.
▪ نمایش پیغام خوش آمد
این جزو زننده ترین مواردی که تو یک وبلاگ میشه پیدا کرد..نمایش پنجره ورود اسم..انتخاب رنگ..و خوش آمدگویی به جز بازی کردن با اعصاب بازدید کننده فایده ای نداره...
▪ پنجره پاپ آپ
البته بیشتر در میان سایت های زرد رواج داره ولی این هم مثل مورد بالا روی اعصاب بیننده قدم می‌زنه استفاده از رنگ های نا متعارف (مانند زرد یا بنفش بسیار تند)، با تمام احترامی که برای حریم شخصی افراد قایلم ولی چشمان خودم رو دوست دارم. استفاده از این گونه رنگ ها اون هم به شکلی غلط (استفاده برای بک گراند به طور مثال) واقعا ناراحت کنندس.
▪ بیش از حد بزرگ بودن متن :
این مورد رو شخصا در بسیاری از وبلاگ ها دیدم...آنقدر سایز متن بزرگه که متن تو هم رفته و خوانایی خودش رو از داده.
▪ استفاده از فلش در صفحه اول :
خوشبختانه این مورد زیاد کاربرد نداره ولی وجودش باعث هدر رفتن وقت بازدیدکننده می‌شه استفاده از چند عکس متحرک (گیف)در کنار هم: چنین کاری فقط خستگی چشم رو برای بازدید کننده به همراه داره.
فعال شدن اسکرول بار افقی: میشه گفت ۱۰۲۴ در ۷۶۸ در حال حاضر رزولوشنی استاندارد برای یک سایت به حساب میاد با این وجود کم نیستند وبلاگ‌هایی که از این حد هم بالاتر می زنند گذاشتن.
▪ اسکرول بار در سمت چپ :
با توجه به این که در ۹۹ درصد سایت های روی وب اسکرول بار در سمت راست قرار داره، سایت هایی که اسکرول بار رو در سمت چپ قرار میدند جفای بزرگی در حق خوانندگان می کنند نبود یک دکمه برای دسترسی به صفحه اول (این مورد شامل خود من هم میشه)، باعث میشه بیننده برای دسترسی به صفحه اول سایت به ادرس بار رجوع کنه و مدتی انگشتش رو به روی بک اسپیس نگه داره.
استفاده از نوار وضعیت متحرک(استتوس بار متحرک): همون نوشته هایی که پایین صفحه می‌چرخه و اینور اونور میره
▪ نوشتن متن با رنگ سفید بر روی زمینه سیاه :
مخصوصا اگه مطلبی طولانی باشه ..رجوع شود به بخش پایانی مصاحبه اسد با خوابگرد.
▪ نوشته های گردان به دور نشانگر ماوس(یا بعضا ساعت) :
این یکی دیگه خیلی سرسام آوره استفاده از فونت های نا متعارف، به تجربه ثابت شده بهترین فونت برای نوشتن فارسی تاهوماست..بقیه فونت ها ایجاد شکستگی میکنن که چشم رو اذیت میکنه..با تشکر از اکساویچه و نامنظم بودن.
▪ قالب در دیگر برازر ها:
همه ما خوب میدونیم که اکسپلورر خیلی از اشتباهات رو (زیر سبیلی) ندید می گیره ولی باید کاری کرد که وبلاگ در تمام برازر ها به درستی به نمایش دربیاد..برای اینکار استفاده از کدهای سی اس اس توصیه می شه(با تشکر دوباره از اکساویچه که متاسفانه لینکی نگذاشتن تا بتونم به وبلاگشون لینک بدم)
ـ از کار انداختن رایت کلیک : اگر هدف قرار دادن محتوا و ارایه مطالبی مفیده دیگه همچین کاری معناشو از دست میده...در واقع با قایل شدن اینجور کپی رایت از ارزش کار خودتون کم کردید.
ـ استفاده از متن انگلیسی برای عنوان یا لینک ها: تا زمانی که ما محتوای فارسی تولید می‌کنیم استفاده از عنوان انگلیسی کاری بی معنی به نظر میرسه (خواهشا تو این مورد من رو معاف کنید!) با تشکر از نقش خیال.
ـ چپ چین بودن مطالب : به این معنا که از قالب انگلیسی(چپ به راست) برای فارسی نوشتن(راست به چپ) استفاده بشه.
▪ عنوان نکردن منابع :
بعضی وقت ها از روی حواس‌پرتی گاهی از عمد و مواقعی به قصد کپ یستینگ یا دزدی Copasting.
▪ استفاده از متن اسکرول بار دار در داخل متن اصلی:
(والا نمیدونم چه جوری توضیح بدم)..بیشتر تو سایت های زرد رواج داره و شامل لینک میشه استفاده ناصحیح و در اندازه های غیر استانداردش خوشایند نیست.
استفاده از متن متحرک : به خصوص اگر با سرعت نامناسب (خیلی کند یا تند) و متنی طولانی همراه باشه.
▪ انتشار مطلبی بدون عنوان :
از نظر من عنوان هر پستی حتی میتونه راحت‌تر و بی پیرایه تر از مطالب پست با خواننده ارتباط برقرار کنه یک پست بدون عنوان بی‌شباهت به کتاب بدون نام نیست.
▪ اجرای اتوماتیک موسیقی :
متاسفانه خیلی رواج داره ..کسانی که دوست دارن از موسیقی متن استفاده کنن حداقل حق پخش و قطع دستی موسیقی رو به بازدیدکننده بدن..فرض کنید دارید به آهنگی گوش می دین دقیقا در ثانیه حساس اهنگی پخش میشه و شما باید برای پیدا کردن عاملش چند تا صفحه رو جا به جا کنید و به دنبال دکمه استاپ بگردید.
▪ استفاده نا صحیح از جداول :
اسکریپت تیبل با بسیار از برازر ها مشکل داره و باعث کند شدن مرحله لودینگ سایت میشه و حتی بازدیدکننده رو مجبور میکنه یک یا چند بار صفحه رو ریفرش کنه.
▪ استفاده از بنری نا متعارف وبیش از حد بزرگ :
باعث افتادن وقفه در لود شدن صفحه میشه..چون بنرها از عکس تشکیل شدن و چنین عکس بزرگی مسلما زمان زیادی برای لود شدن لازم داره.
استفاده نکردن از سرویسی (مثل بلاگ رولینگ) برای مدیریت لینک ها : ظاهر خوشی نداره و شاید شبهاتی رو بین کسانی که بهشون لینک دادین به وجود بیاره (البته این مورد هم تو وبلاگ من هم به چشم میاد.
▪ جواب دادن کامنت در خود کامنت ها :
به این معنی که من برای شما کامنت می گذارم و شما جواب من رو در کامنت خودتون میدین این کار علاوه بر این که یک ترافیک مجازی برای کامنت شما ایجاد میکنه بلکه کامنت رو به تربیون شخصی شما تبدیل میکنه به عنوان مثال اگر ۲۰ نفر برای شما کامنت بگذارن و شما بخوای جواب همشون از جمله من رو بدی، من باید ده بار به امید گرفتن جواب به وبلاگ شما بیام..وقت خودم رو هدر بدم و دست آخر شاید جوابی برای من وجود نداشته باشه...این مورد در اکثر وبلاگ های پربازدید صدق میکنه و واقعا سخته بخوای بین ۱۰۰ تا کامنت جواب خودت رو پیدا کنی...من چنین کاری رو بسیار غیر وبلاگی میدونم. اگر کامنت گذارنده وبلاگ نداشت.
http://www.yazdit.mihanblog.com/More-۱۷۲.ASPX