چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
انتخابات، رسالت نخبگان، وظیفه سیاست ورزان
با آغاز زمان شروع تبلیغات انتخاباتی اغلب احزاب و جریانها به انتشار فهرست کاندیداهای مورد حمایت خود اقدام کردهاند.نگاهی به این فهرستها به ویژه در مجموعه احزاب اصلاح طلب که بیشترین ردصلاحیتها را در میان نامزدهای مورد حمایت خود داشتهاند کاهش چشمگیر نخبگان سیاسی و سیاست ورزان را نشان می دهد.
در نقطه مقابل ظهور و بروز طیفی از مدیران اجرایی در دولت های گذشته را در فهرست کاندیداها می بینیم که در فضای اجتماعی کمتر شناخته شدهاند.
شاید ردصلاحیت بسیاری از چهره های شناخته شده سیاسی، روشنفکران و نخبگان کشور در روزهای اخیربرخی اذهان را به سوی تحریم یا عدم شرکت در انتخابات سوق دهد! اما آیا ادامه آرمانهای اصلاحی و استمرار روند توسعه اقتصادی و سیاسی کشور تنها با ورود این مجموعه قابل پیگیری است؟
نویسنده یادداشت، به دنبال توجیه روند ردصلاحیتها یا اقناع عقل عمومی به اکتفا به آرمانهای حداقلی نیست. بلکه ضمن تاکید به ضرورت اهتمام و پیگیری مطالبات عمومی (با تاکید بر اولویت های توسعه)
به دنبال پاسخ به سوالات زیر است:
۱) آیا رسالت نخبگان سیاسی و روشنفکران، امروز نباید معطوف به تعمیق نهادهای
مدنی وبسط آرمانهای اصلاحی در عرصه عمومی باشد؟
۲) آیا ضمانت اجرایی یافتن مطالبات ملی از طریق تبدیل شدن به قوانین تنها با حضور نخبگان در مجلس ممکن است؟
تجربه مجلس ششم که با حضور بسیاری از چهره های شناخته شده و نخبگان سیاسی و اجتماعی تشکیل شد نشان می دهد وجود این طبقه فکری در عرصه قانون گذاری الزاماً به پیشبرد آرمانها نخواهد انجامید. ضعف عمده مجلس ششم غافل شدن از عرصه عمومی ونبود سازوکاری بود تا مطالبات در حال پیگیری در صحن مجلس را درافکار عمومی توجیه گرباشد.
شرایط جاری کشور و انتقادهای بی شماری که از سوی مدیران و دلسوزان نظام به روند اداره امور وارد است بیش از هرچیز لزوم جدی گرفتن انتخابات با نامزدهای حداقلی موجود را بیانگر است.
رسالت نخبگان تنها حضور در عرصه های اجرا و قانون گذاری نیست!
امروز که موج رسانه ای مانع از آگاهی ملت از عمق کاستیها و دور افتادن دولت از چشم اندازهای تدوین شده و برنامه های مصوب نمایندگان ملت است وظیفه نخبگان سیاسی تلاش برای آگاهی رساندن به جامعه و ایجاد و تقویت نهادهای مدنی و حزبی است.
تبدیل جامعه توده واری که معیاری برای چگونگی اعلام پذیرش و یا عدم پذیرش سیاستهای منتخبینش را ندارد به جامعهای تکثر گرا و نهادمند مهمترین رسالت نخبگان است.
تحریم انتخابات مشکلی را حل نمی کند! بلکه حق شرعی و قانونی هر فرد را به مخالفین دیدگاهها و آرمانهایش تقدیم می نماید.
با نگاهی دیگر به فهرست کاندیداها چهره ها را مرور می کنیم. نمایندگان ملت تا ۱۰ روز دیگر از میان همین نامها انتخاب خواهند شد. و ما اگر در گروه تحریم کنندگان باشیم فردا چونان بسیاری که امروز از شرکت نکردنشان در دورههای قبلی انتخابات ابراز پشیمانی می کنند سهمی در سبد افکار ملت که در مجلس متجلی خواهد شد نخواهیم داشت.
آرمانگرایی و رادیکالیسم جایش در مجلس نیست! نمی توان در میان قدرت بود و اپوزیسیون ماند.
مجلس مردان توسعه گرا و کاردانی را می خواهد تا افق های توسعه کشور در عرصه های سیاسی و اقتصادی را ترسیم کنند و نماینده افکار عمومی و ناظر آنان بر روند اجرای امور باشند.قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که یادگار آرمانهای انقلاب و امام (ره) است این حق را به من و شما داده است.پس از حق خود نگذرید!
منبع : خبرگزاری آفتاب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست