پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
ارتش صدام و آمریکا
۱- پنج شنبه ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ مطابق با ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ ارتش صدام به ایران حمله كرد
۲- فوریه ،۱۹۸۲ به رغم مخالفت كنگره ریگان رئیس جمهور وقت آمریكا ،عراق صدام را از سیاهه كشورهای حامی تروریسم خارج كرد.
۳- دسامبر ۱۹۸۲ ۶۰، فروند هلی كوپتر به عراق تحویل شد.
۴- در سال های ۸۸-۱۹۸۲ آژانس اطلاعات دفاعی آمریكا، رژیم صدام را به اطلاعات مربوط به تحرك جبهه ایران، طراحی عملیات جنگی، طراحی عملیات حملات هوایی و ارزیابی خسارات وارده هوایی مجهز كرد.
۵- نوامبر ،۱۹۸۳ براساس دستورالعمل شورای امنیت ملی آمریكا، ایالات متحده باید به هر طریق ممكن (قانونی و غیرقانونی) مانع پیروزی ایران در جنگ با عراق شود.
۶- نوامبر ،۱۹۸۳ بانك ملی كار ایتالیا از شعبه آتلانتای خود در خاك آمریكا و با رضایت ضمنی دولت آمریكا مبلغ ۵ میلیارد دلار وام در اختیار صدام گذاشت. از این پول برای خرید تجهیزات لازم برای ارتش عراق استفاده شد.
۷- اكتبر ،۱۹۸۳ دولت آمریكا به اردن، عربستان سعودی، كویت و مصر اجازه داد، سلاح های آمریكایی شامل توپ های هویتزر، هلی كوپتر و بمب آمریكایی در اختیار عراق قرار دهند.
۸- نوامبر ،۱۹۸۳ به جرج شولتز وزیر امور خارجه وقت آمریكا، رسما اطلاع داده شد كه ارتش عراق تقریبا هر روز از سلاح های شیمیایی بر ضد ایرانیان (نظامی و غیرنظامی) استفاده می كند.
۹- دسامبر ،۱۹۸۴ دونالد رامسفلد كه در آن وقت یك غیر نظامی بود و حالا وزیر دفاع است، با صدام حسین دیدار كرد. در این دیدار او به صدام از دوستی و حمایت مادی آمریكا اطمینان داد.
۱۰- جولای ،۱۹۸۴ در این وقت CIA اطلاعات مورد نیاز را برای حمله شیمیایی با گاز خردل به نیرو های ایرانی را به عراق داد.
۱۱- ژانویه ۱۹۸۴ یادداشت وزارت خارجه از حمل محموله «با استفاده دوگانه» صادرات سخت افزار و تكنولوژی توسط ایالات متحده تقدیر كرد. اقلام «بااستفاده دوگانه» اقلامی هستند كه از آنها می توان هم استفاده نظامی و هم استفاده عادی كرد: مثل ماشین آلات سنگین، آمبولانس های مجهز به تسلیحات، لوازم ارتباطاتی و تكنولوژی صنعتی كه می تواند برای مقاصد نظامی هم مورد استفاده قرار گیرد.
۱۲- مارس،۱۹۸۶ ایالات متحده به همراه بریتانیا جلوی تمامی قطعنامه هایی را كه در آن شورای امنیت عراق را به خاطر استفاده از سلاح های شیمیایی محكوم كرده بود گرفت و در تاریخ ۲۱ همین ماه آمریكا تبدیل به تنها كشوری شد كه از امضاء بیانیه شورای امنیت مبنی بر محكوم كردن عراق به خاطر استفاده از سلاح های شیمیایی سرباز زد.
۱۳- می ،۱۹۸۶ وزارت بازرگانی ایالات متحده مجوز صادرات ۷۰ كالای قلم صادراتی بیولوژیك را بین ماه می ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۹ صادر كرد كه حداقل شامل ۲۱ بسته حاوی باكتری سیاه زخم كشنده بود.
۱۴- می ،۱۹۸۶ وزارت بازرگانی ایالات متحده حمل محموله ای شامل سلاح های ارتقا یافته جهت به كارگیری سم بوتولین را به عراق جهت استفاده در مقابله با ایران تأیید كرد.
۱۵- اواخر ،۱۹۸۷ نیروی هوایی عراق جهت سركوب مقاومت كردستان در شمال عراق از عوامل شیمیایی استفاده كرد.
۱۶- فوریه ،۱۹۸۸ صدام حسین مبارزه خود را با كردهای شامل عراق آغاز كرد رژیم عراق از سلاح های شیمیایی جهت سركوب كردها استفاده كرد و بالغ بر صد هزار شهروند را كشت و بیش از ۱۲۰۰ روستای كردنشین را نابود كرد.
۱۷- آوریل ،۱۹۸۸ وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریكا حمل محموله شیمیایی جهت تهیه و ساخت گاز خردل به عراق را تأیید كرد.
۱۸- آگوست ،۱۹۸۸ چهار نبرد مهم از آوریل تا آگوست ۱۹۸۸ درگرفت كه نیروهای عراقی به طور گسترده و مؤثر از سلاح های شیمیایی جهت شكست نیروهای ایرانی بهره گرفتند. در این نبردها گازهای اعصاب و خردل مورد استفاده قرار گرفت. در همین حین آژانس اطلاعاتی وزارت دفاع ایالات متحده به طور جدی درگیر فراهم كردن نقشه جنگ، گردآوری اطلاعات و گزارش پس از عملیات برای صدام حسین بود. در آخرین نبرد ۶۵۰۰۰ ایرانی كشته شدند بسیاری از آنها با گازهای سمی كشته شدند. استفاده از سلاح های شیمیایی در جنگ در تناقض با قراردادهای چهارگانه ژنو در سال ۱۹۲۵ است.
۱۹- آگوست ۱۹۸۸ عراق و ایران اعلام آتش بس دادند.
۲۰- آگوست ،۱۹۸۸ تنها ۵ روز پس از اعلام آتش بس صدام حسین هواپیماها و هلی كوپترهای ارتش عراق را جهت شروع حمله شیمیایی گسترده ای علیه كردها در شمال عراق فرستاد.
۲۱- سپتامبر ،۱۹۸۸ وزارت بازرگانی ایالات متحده حمل محموله شامل سلاحهای ارتقا یافته جهت استفاده از باكتری سیاه زخم و سم بوتولونیوم به عراق را تأیید كرد.
۲۲- سپتامبر ،۱۹۸۸ ریچارد مورفی معاون وزارت خارجه ایالات متحده این گونه بیان كرد: «روابط آمریكا و عراق برای مقاصد بلندمدت سیاسی و اقتصادی آمریكا مهم است.»
۲۳- دسامبر ،۱۹۸۸ شركت شیمیایی دو(DOW) ،انواعی از سموم كشاورزی به ارزش ۵/۱ میلیون دلار را با علم به این كه اینها جهت بكارگیری در سلاحهای شیمیایی خریداری می شوند به عراق فروخت.
۲۴- جولای ،۱۹۹۰ سفیر آمریكا در بغداد ضمن دیدار با صدام حسین به او اطمینان داد كه رئیس جمهور آمریكا ،بوش خواستار روابطی بهتر و عمیق تر با عراق است. بسیاری بر این باور هستند كه این ملاقات تله ای برای صدام حسین بود. یك ماه بعد عراق با فكر این كه آمریكا عكس العملی نشان نخواهد داد به كویت تجاوز كرد.
۲۵- آگوست ،۱۹۹۰ عراق به كویت تجاوز كرد. این بهانه ای برای شروع جنگ خلیج فارس شد.
۲۶- جولای ،۱۹۹۱ فایننشال تایمز «Financial Times» لندن از تولید و حمل محموله سیانید توسط شركتی شیمیایی در فلوریدای آمریكا به عراق در خلال دهه ۸۰ از طریق CIA پرده برداشت. سیانید به طور مستمر و گسترده علیه ایرانی استفاده شده بود.
۲۷- آگوست ،۱۹۹۱ كریستوفر دروگول رئیس بانك ملی كار ایتالیا شعبه آتلانتا به خاطر نقش او در فراهم كردن وام برای عراق جهت خریداری تسلیحات نظامی دستگیر شد. او متهم به ۳۴۷ فقره جرم بود. دروگول نهایتا مجرم شناخته شد، ولی مسئولان ایالات متحده طرح دعوی بی گناهی كردند و اعلام داشتند كه هیچ گونه اطلاعی از جنایات او نداشتند.
۲۸- جوون ،۱۹۹۲ تد كوپله خبرنگار گزارشهای روی خط شب ABC گفت: این كه جورج بوش پدر، فعال پشت پرده جنگ ۱۹۸۰ عراق علیه ایران بود و پیشنهاد و حمایت بسیاری از كمك های مالی، اطلاعاتی و نظامی هم توسط او صورت می گرفت تا صدام را در عراق تبدیل به یك قدرت متجاوز و تهاجمی كند، به سرعت در حال آشكار شدن است.
۲۹- جولای ،۱۹۹۲ دولت بوش خواسته و دانسته كمك به تجهیز عراق به تسلیحات نظامی كرد. دولت بوش این كار را از طریق ارسال تكنولوژی به ارتش عراق و كارخانه های دفاعی عراق كرد. در طول دوران دولت بوش مجوز ارسال و حمل تكنولوژی آمریكا به صورت مستقیم به كارخانه های تسلیحاتی عراق (به رغم شواهد كافی كه نشانگر این بود كه این كارخانه ها از این تكنولوژی جهت ساخت اسلحه استفاده می كنند) به شركتهای آمریكایی و خارجی داده شد.
۳۰- فوریه ۱۹۹۴ ،سناتور ریگل از ایالت میشیگان و رئیس هیئت مدیره سنا در كمیته بانكداری در مقابل سنا شهادت داد كه فرستادن محموله ای موسوم به «بااستفاده دوگانه» به عراق كه شامل اقلام بیولوژیك و عوامل شیمیایی می شد كه شاید علیه خود آمریكا در جنگ خلیج فارس استفاده شده باشد؛ احتمالا دلیلی برای بیماری است كه مشهور به سندرم جنگ خلیج فارس است.
۳۱ - آگوست ۲۰۰۲ ، سرهنگ والتر لنگ افسر عالی رتبه سابق اطلاعاتی وزارت دفاع ایالات متحده در مصاحبه ای با نیویورك تایمز گفت: استفاده از گاز در مدت جنگ عراق _ ایران در صحنه نبرد توسط عراقی ها اصلا یك مسئله استراتژیك مهم برای ما نبود، ما در آن موقع فقط می خواستیم اطمینان حاصل كنیم كه عراق شكست نخورد.
جواد حمیدی
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست