پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
نیازهای غذایی کودکان
گسترش بروز بیماری های عفونی و چاقی در نزد كودكان در چند سال اخیر باعث شده تا توجه متخصصان امور بهداشتی بیش از گذشته به سلامت كودكان معطوف شود. از آنجا كه عدم برخورداری از تغذیه مناسب یكی از عوامل مهم در از بین رفتن سلامتی است، به نظر می رسد آگاهی از چگونگی تغذیه از بدو تولد نقش مثبتی در جلوگیری از بیماری های خطرناك در آینده داشته باشد.
برخی از والدین در پی تصورات اشتباه خود گمان می كنند هرچه بیشتر غذا در اختیار فرزندشان قرار دهند، گام بزرگی در سلامت وی برداشته و محبت بزرگی به وی كرده اند در حالی كه سخت در اشتباهند. سوءتغذیه تنها به معنی كمبود مواد مغذی نیست. لاغری بیش از حد و چاقی مفرط هر دو نوعی از سوءتغذیه به شمار می روند.
•تغذیه مناسب كودك چیست:
مناسب ترین ماده غذایی برای تامین سلامت جسمی- روحی و روانی كودك تا یك سالگی شیر مادر است. ۷ ماهگی شروع غذای كمكی و استفاده از غذاهایی نظیر حریره بادام، فرنی، پوره سیب زمینی و سوپ است. غذای كمكی از روزی یك قاشق غذاخوری شروع و به تدریج به میزان آن (یك وعده در روز) اضافه می شود. برای تنوع بخشیدن به غذای شیرخوار هرروز یك بار نوع غذا و هرچند سه روز یك بار محتویات آن را تغییر دهید، مثلاً برای تهیه سوپ هر روز از یك نوع غلات (گندم، جو، بلغور) و یا ورمیشل پخته و نرم شده استفاده كنید.
در ماه هشتم می توانید سبزی به سوپ اضافه كنید و ماست به كودك بدهید. شروع حبوبات و میوه جات از ماه نهم است. از آنجا كه دستگاه گوارش كودكان هنوز تكامل نیافته از حبوبات سهل الهضم نظیر عدس استفاده كنید. در ماه نهم، خوراندن میوه تازه فصل به صورت آب میوه اهمیت ویژه ای دارد. آب میوه را با یك قاشق چای خوری شروع و كم كم به ۶ قاشق مرباخوری در روز برسانید.
ماه یازده و دوازده فرصت مناسبی برای خوراندن كته به كودك است ولی همچنان تا پایان ۱۲ ماهگی از دادن غذاهای اصلی خانواده به وی خودداری نمایید.پس از یك سالگی غذای اصلی كودك همان غذای اصلی خانواده است و شیر مادر تغذیه تكمیلی آن است كه باید در زمان تقاضای كودك به وی داده شود.
توجه داشته باشید تا قبل از یك سالگی از خوراندن پنیر، شیر گاو، زرده تخم مرغ، سبزی خام، به ویژه كلم و اسفناج، خربزه، میوه های مغزدار، عسل، حبوباتی نظیر نخود و لپه و گوشت و خشكبار خودداری نمایید زیرا این مواد در شیرخواران زیر یك سال تولید آلرژی غذایی می كند. ماهی نیز گرچه ماده غذایی بسیار مفیدی است ولی تا پایان سه سالگی توصیه نمی شود.
پس از ۲ ، ۳ سالگی نیز توجه بیشتری به نوع تغذیه فرزندتان نمایید. میزان مصرف غذاهای چاق كننده (شیر گاو، برنج، گوشت قرمز، كره) را به حداقل رسانده و تا قبل از ۶ سالگی خوردن خوراكی های تلویزیونی نظیر چیپس و پفك و كیك شكلاتی و كرم دار را در آنها منع نمایید. از یاد نبرید كه اضافه وزن در كودكی ارتباط مستقیمی با بروز بیماری قلبی و سكته در بزرگسالی دارد، پس بیشتر مراقب كودكان باشید.
منبع : روزنامه شرق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست