جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا
عکاسی و دنیای دیجیتال
![عکاسی و دنیای دیجیتال](/mag/i/2/t2l17.jpg)
حتی بسیاری از عکاسان قدیمی و کهنه کار، که در ابتدا در جبهه مخالف بودند، با گذشت زمان خود را از مزایای تکنولوژی مدرن بهره مند ساختند. دستگاه های عریض و طویل چاپ عکس، آگراندیسمان، داروهای ظهور و ثبوت جایش را به مجموعه کوچک و کم حجم دوربین و کامپیوتر و چاپگر داد و ما این تغییر را به راحتی در عکاسی های شهری و یا دفاتر کار و منازل شخصی مشاهده می کنیم.
با خرید یک دوربین دیجیتال جدید، ما وارد دنیای زیبای عکاسی می شویم. دوربینی که در دست داریم اکثر کارهای تنظیم نور، سرعت را به طور خودکار انجام می دهد و معمولا بهترین و خوشرنگ ترین عکس را از سوژه مورد نظر ارائه می دهد.
بسیاری از مدل های جدیدتر حتی لبخند را روی چهره سوژه تشخیص داده و ضبط می کنند.
بسیاری از آن ها قابلیت فیلم برداری نیز دارند. تنوع دوربین های موجود در بازار، حق انتخاب زیادی به ما می دهد و البته می تواند باعث سردرگمی خریدار هم باشد. نکاتی وجود دارند که در بحث خرید دوربین به ویژه دوربین های خانگی یا کامپکت (COMPACT) می تواند مفید واقع شوند.
▪ باید بدانیم چه می خواهیم و قبل از خرید بیندیشیم و بسنجیم که انتظارمان از دوربین چقدر است و هدفمان از عکاسی چیست؟ و چه کیفیتی از عکس نیاز ما را برآورده می کند. برای پاسخ این پرسش ها باید اطلاعات پایه را در مورد دوربین از قبیل مگاپیکسل، قدرت لنز، نوع باتری و دوام آن کسب کنیم.
▪ مشورت با افرادی که از دوربین های مختلفی استفاده کرده و در این مورد تجربه دارند کمک زیادی به شناخت نقاط ضعف و قوت دوربین های موجود بازار می کند. البته باید به این نکته توجه داشت که تعصب عکاسان نسبت به مارک دوربین شبیه طرفداری از تیم های مختلف فوتبال است و دلیل محکمی بر کیفیت کار آن نمی باشد!
▪ قدرت خرید پس از آشنایی با دوربین های مختلف و کارایی آن ها، موضوعی که گزینه های خرید را محدود می کند، میزان پولی است که می توانیم هزینه کنیم. در این مورد تنها پیشنهاد ما البته اگر واقعا به هنر عکاسی علاقه مندید و وقت آن را نیز دارید، کم کردن هزینه های غیر ضروری و رایج است مثل خرید گوشی های پیشرفته و گران تلفن همراه و یا سیستم های صوتی و تصویری و کامپیوتر آخرین مدل که عموما از تمام قابلیت آن ها استفاده نمی شود و فقط مد روز هستند، و در نتیجه پرداخت مبلغی بیشتر برای موضوع مورد علاقه عکاسی وابسته وسایل جانبی مختلف و مورد نیاز آن.
▪ مشخصات فنی بالا لزوما مفیدتر بودن و کیفیت بالای دوربین نیست. عدد مگاپیکسل بالا صرفا برای عکاسی حرفه ای و صنعتی چاپ پوستر بنر کاربرد دارد و تصویر در اندازه مانیتور کامپیوتر، تفاوت محسوسی ندارد.
میزان زوم لنز نیز فقط به صورت اوپتیکال (OPTICAL) مفید می باشد و آن هم در زوم بالا مثل (X ۱۲) یا ۱۲ اپتیکال، کاربرد پایینی در عکاسی خانگی دارد، و با بالا رفتن قدرت زوم، استفاده از سه پایه نیز اجتناب ناپذیر می شود.
به وزن و اندازه دوربین نیز باید توجه داشت برای دوربین های کوچک، کیف های مناسب تری وجود دارد و حمل ونقل آن نیز آسان تر است.
کسانی که به عکاسی از طبیعت و مناطق خارج از شهر علاقه مندند، ترجیحا باید از دوربینی استفاده کنند که باتری (منبع انرژی) آن دوام بیشتری داشته باشد و یا به آسانی در دسترس باشد مثل باتری های قلمی شارژی نیکل متال و یا آلکالین.
▪ در محدوده خرید ما، معمولا چند دوربین با مارک های مختلف از شرکت های تولیدی وجود دارد میزان پشتیبانی (گارانتی) نکته مهمی به شمار می رود. در این چند شرکت معتبر با مارک قدیمی عموما خدمات بهتری ارائه می دهند. کشور سازنده و یا مونتاژ کننده نیز عاملی موثر در کارایی و دوام دوربین است. همچنین منو و دفترچه راهنمای فارسی نیز می تواند برای خریداران خانگی مورد توجه واقع شود.
▪ اکنون بیشتر دوربین های عکاسی قابلیت فیلم برداری داشته ولی باید توجه داشت که توانایی اصلی آن ها عکاسی است و فیلم برداری قابلیت جانبی محسوس شده و در موارد ضروری کاربرد دارد.
چون فیلم برداری با آن احتیاج به حافظه با حجم بالا داشته و تصاویر ضبط شده و دیجیتال فضای زیادی را روی هارد کامیپوتر اشغال می کند و کیفیت تصاویر نیز با دوربین های اختصاصی فیلم برداری قابل مقایسه نمی باشد.
سید امیر طالبی دبیر بخش عکاسی کانون هنرمندان استان
منبع : روزنامه خراسان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست