چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
شکست بر فعالیتهای باراک اوباما سایه انداخت
ایالات متحده هجدهماه گذشته را در بیماری سیاسی عجیبی سر کرده است. ناهنجاری سیاسی به نام <جنون اوباما.> همین شیفتگی جوانان آمریکایی به کاندیدایی جوان و سیاهچرده بود که منجر به ظهور سناتوری از ایالت ایلینویز و درج نام او در میان کاندیداهای نهایی حزب دموکرات شد. پس از آن هم سخنان گیرا و جذاب سناتور باراک حسین اوباما رقیب کهنهکار سیاسیاش هیلاری کلینتون را از گردونه قدرت خارج کرد. رقابتهای انتخاباتی در ایالات متحده پیچیده و طولانیتر از هر کشور دیگری است. روند انتخاب یک رئیسجمهور از یک سال پیش از پایان دوره رئیسجمهور پیشین آغاز میشود و در بسیاری از موارد کاندیداها چند ماه پایانی این ماراتن را به بیان حرفهای تکراری میگذرانند.
اکنون اما تنها یک پرسش بر ذهن تحلیلگران آمریکایی سایه انداخته است: آیا جنون اوباما در چند ماه باقیمانده به زمان برگزاری انتخابات منجر به خستگی آمریکاییها از شخصیت او نمیشود؟
اوباما همه آنچه را که یک رئیسجمهور برای ورود به کاخ سفید نیاز دارد در چنته دارد. ۸۰ درصد آمریکاییها بر این باورند که کشور در مسیر نادرستی قرار گرفته است. مردم از رئیسجمهور جمهوریخواهی به نام جورج بوش خسته شدهاند. نابسامانی اقتصادی را هم باید به این خستگی اضافه کرد. ستاد انتخاباتی اوباما در مقایسه با طیف رقیب هم حرفهایتر برخورد میکند و هم آرامتر.
این در حالی است که ستاد انتخاباتی جان مککین نهتنها به دست آماتورها اداره میشود که بیش از اندازه برای قرار دادن زمین در توپ سناتور جمهوریخواه عجله به خرج میدهد.
تمامی این مسائل اما ظاهر ماجراست. نتیجه نظرسنجیهای چندین موسسه معتبر آمریکایی آنچنان هم که شاید و باید نشانگر پیروزی اوباما در این رقابت نیست. مککین در آخرین نظرسنجیها برگ برنده را با در اختیار داشتن ۴۹ درصد آرا در مقابل ۴۵ درصدی که به اوباما رسیده است در دست دارد. ستاد انتخاباتی ثروتمند اوباما مبالغ بسیاری را خرج تبلیغات برای سناتور دموکرات در ایالتهای جنجالی کرده است. اما حقیقت این است که ساکنان همین ایالتهای حساس هم به سختی رای مچاله شده در مشتهای خود را عیان میکنند.
آمریکاییها آنچنان از سیاستهای یک رئیسجمهور جمهوریخواه به ستوه آمدهاند که بیشک دموکراتها بیش از جمهوریخواهان در دل و جان آنها جا باز کردهاند.
البته زمانی که نام سناتور اوباما به عنوان نامزد دموکراتها به میان میآید باز هم توجه نسبی به سمت جان مککین معطوف میشود.
افول میزان مقبولیت باراک اوباما ظرف یک ماه اخیر بیانگر این حقیقت است که ستاد انتخاباتی کاندیدای دموکراتها با وجود تمام زیرکی و عملکرد حرفهای که در طول این هجدهماه از خود نشان داده باز هم دچار اشتباهی فاحش شده است. دموکراتها به جای آنکه برای پیروزی، انتخابات را تبدیل به ابزاری برای به چالش کشیدن دوران ریاستجمهوری یک جمهوریخواه کنند آن را تبدیل به رفراندومی برای پذیرش کاندیدای خود کردهاند. در این انتخابات ریاستجمهوری شاید اگر به جای باراک اوباما مردی سفیدپوست نامزدی دموکراتها را بر عهده میگرفت مسیر این طیف از سیاستمداران برای راهیابی به کاخ سفید هموارتر بود. دموکراتها در انتخاب کاندیداهای خود سنتشکنی را تمام کردند. در یک سو هیلاری کلینتون ایستاده بود که بیشک انتخاب آمریکاییهایی بود که میتوانستند امور مملکتی را برای نخستین بار به یک زن بسپارند و در سوی دیگر سناتوری سیاهپوست که باید با بقایای تبعیضهای نژادی در کشورش هم مبارزه کند. در این میان باراک اوباما اما استاد جلب توجه افکار عمومی نام گرفته است.
سناتور اوباما سیاستمداری است بیش از اندازه خودشیفته و وسواسی. او در دهه چهارم زندگیش به سر میبرد اما به سبک و سیاق پیرمردها تاکنون دو زندگینامه از همین چهار دهه منتشر کرده است. تمامی تصاویر گرفته شده از او در طول هجدهماه گذشته نشان دهنده ذوق زایدالوصف او هنگام سخنرانی برای طرفدارانش است. اوباما هر بار که با تشویق طرفدارانش روبهرو میشود به شدت هیجان زده شده و با این وجود با سخنان جذاب خود باز هم سکوت را بر جمعیتی که او را در جامه رئیسجمهور خود میبینند، حکمفرما میکند.
هجدهماه است که سناتور اوباما بیوقفه موفقیتهای بسیاری را نهتنها در داخل که در خارج از کشور هم در پرونده خود ثبت میکند. اکنون اما پس از چندین ماه فراز، زمان فرود هم فرا رسیده است. کارشناسان تیم انتخاباتی اوباما هم لحظه به لحظه با این حقیقت تلخ روبه رو میشوند که اوباما در حال سقوط است. بسیاری از رایدهندگان آمریکایی بر این باورند که نام اوباما را بسیار بیشتر از مککین شنیدهاند و شاید به همین دلیل محبوبیت او تا این لحظه حفظ شده است. بیست و دو درصد از شرکتکنندگان در آخرین نظرسنجی ادعا کردند که ظرف یک ماه گذشته امیدهای خود به اوباما را از دست دادهاند.
یک حقیقت را هرگز نمیتوان کتمان کرد: اوباما سخنرانی مستعد و بینهایت باهوش است، اما نزول کیفیت در برنامههای ستاد انتخاباتی که هجده ماه گذشته را سنگ تمام گذاشته است، فرآیند غیرطبیعی نیست تا چند ماه دیگر آمریکاییها باید این جمله را از هر گوشه و کنار بشنوند که: <بله. ما میتوانیم.> بسیاری از آمریکاییها این جمله را صدها بار تکرار کردهاند اما خود نمیدانند که آیا واقعا تمایلی به این تغییر دارند؟
این روزها حجم برنامههای تبلیغاتی اوباما در رسانههای ایالات متحده کاهش چشمگیری یافته است. از سوی دیگر بسیاری از طرفداران حرفهای و مشهور باراک اوباما آنچنان شخصیتی از او ساختهاند که شکست ناپذیری ظاهری آن میتواند به راحتی زیر پای اوباما را خالی کند. بسیاری از طرفداران دو آتشه اوباما او را به جامه یک خواننده مردمی درآوردهاند و نه سیاستمداری که خود را برای ورود به کاخ سفید مهیا میکند.
ستاد انتخاباتی جان مککین اما در این میانه از افول محبوبیت سناتور اوباما نهتنها بهرهبرداری نمیکند که همچنان بر پرونده اشتباهات فاحش خود میافزاید. ظرف ۱۰ روز گذشته و پس از بازگشت باراک اوباما از سفر اروپا و خاورمیانه، ستاد انتخاباتی مککین در قالب برنامههای تبلیغاتی هر آنچه برای ریختن آبروی یک نامزد انتخابات ریاستجمهوری لازم بود به کار برد تا اوباما را شرمنده سازد. البته هیچکدام از این ترفندها موثر واقع نشد، چرا که به قول غولهای تبلیغاتی هیچکس را یارای مقابله با انرژیای که در ستاد انتخاباتی اوباما وجود دارد، نیست.
مککین همچنان در خصوص بحث عراق ادعا میکند اوباما میخواهد نتیجه ۵ سال تلاش ارتش آمریکا در این کشور را به قیمت پیروزی سیاسی و راهیابی به کاخ سفید قربانی کند. در حقیقت مککین سعی دارد از ویژگیهای جذاب باراک اوباما مانند جوانی و سخنوری برای زیرسوال بردن تجربه او استفاده کند.
مککین در تمامی برنامههای انتخاباتی به صراحت اعلام میکند که جان مککین آمریکا و منافع این کشور را درصدر اولویتهای خود قرار داده، اما باراک اوباما خود را در راس و آمریکا را در مرحله دوم قرار داده است. از سوی دیگر جان مککین اما ابای چندانی از اعتراف به نزدیکی مواضعش با رئیسجمهوری فعلی ایالات متحده جورج بوش ندارد. او از همان چهرههایی برای جمعآوری آرای هموطنانش استفاده میکند که جورج بوش در طول سالها حضور در کاخ سفید دست به دامان آنها شده است، اما مککین برای حضور در کاخ سفید در دهه هفتم زندگیخود مبارزه رودررو با اوباما را آغاز کرده است. او به صراحت از عدم وقت گذاشتن سناتور دموکرات برای بازدید از سربازان زخمی انتقاد میکند.
مککین برای راهیابی به کاخ سفید باید آرای آن دسته از رایدهندگان آمریکایی را که هنوز کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب نکردهاند و البته به دنبال رای دادن بیقیدوشرط به کاندیدای حزب مورد علاقه خود هم نیستند، در سبد انتخاباتی خود قرار دهد. او هم باید مانند باراک اوباما از شعار تبلیغاتی <عزم خود را برای تغییرات جزم کنیم> استفاده کند. هر چه جان مککین بیشتر پا جای پای بوش میگذارد بر دامنه انتقادها از او افزوده میشود.
سناتور باراک حسین اوباما اما برای پیروزی باید دست از گردش در ایالتهای متفاوت و سخنرانیهای خشکوخالی بردارد. در شرایطی که هم سناتور باراک اوباما و هم جان مککین در مسیر سراشیبی سقوط گام بردارند این بار هم آمریکاییها باید منتظر معجزهای برای راهیابی یکی از طرفین به کاخ سفید باشند
ترجمه: سارا سعیدی
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست