چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تظاهرات کلینیکی و پاراکلینیکی کودکان مبتلا به سل در بیمارستان کودکان امیرکلا از مهر ۱۳۷۳ لغایت اسفند۱۳۷۷


تظاهرات کلینیکی و پاراکلینیکی کودکان مبتلا به سل در بیمارستان کودکان امیرکلا از مهر ۱۳۷۳ لغایت اسفند۱۳۷۷
● سابقه و هدف:
امروزه سل در حال گسترش بوده و یک عامل مهم مرگ ومیر در سراسر جهان می باشد. سالیانه ۰۰۰/۳۰۰/۱ مورد بیماری و ۰۰۰/۴۵۰ مورد مرگ در اثر سل درکودکان رخ می دهد. این تحقیق به منظور بررسی کلینیکی و پاراکلینیکی کودکان مبتلا به سل در بیمارستان کودکان امیرکلا بین سال های ۷۳ تا ۷۷ صورت گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه، یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی می باشد و بر پایه اطلاعاتی است که از روی پرونده ۱۸ بیمار مبتلا به سل (دارای علایم بالینی- آزمایشگاهی و سابقه مثبت) بستری شده در بیمارستان کودکان امیرکلا (بابل) از مهرماه ۱۳۷۳ لغایت اسفندماه ۱۳۷۷ به دست آمده است.
● نتایج:
نسبت بیماران مذکر به مونث ۲۵/۱ بوده است. ۵/۴۴ درصد بیماران در گروه سنی کمتر از ۳ سال قرار داشته اند. بیماری سل در فصل خاصی بیشتر مشاهده نشد. ۳۹.۹ درصد بیماران روستایی و ۱/۶۰ درصد بیماران شهری بوده اند. شایع ترین علت مراجعه سرفه (۷/۷۷ درصد) بوده است. ۸/۷۷ درصد بیماران،ESR بالاتر از طبیعی داشته اند. CRPدر ۵/۹۴ درصد بیماران مثبت بوده است. نتیجه پرتوشناختی قفسه صدری در ۸۸ درصد موارد مثبت بوده است. در این مطالعه ۲/۷۲ درصد بیماران مبتلا به سل ریوی و ۸/۲۷ درصد مبتلا به سل خارج ریوی استئومیلیت- آرتریت بوده اند. صددرصد بیماران به رژیم چهار دارویی جواب مثبت داده اند.
● استنتاج:
بیشتر نتایج حاصل از این پژوهش، مشابه نتایج به دست آمده در سایر مطالعات است. آگاهی پزشک از انواع اشکال و علایم بالینی سل در کودکان به تشخیص زودرس بیماری کمک می کند. به طور کلی هر کودک به ویژه هنگامی که در گروه و یا منطقه پرخطر قرار داشته باشد در صورت مبتلا به سرفه بیش از سه هفته، تب طولانی، کاهش وزن، عرق شبانه و یا هر بیماری غیرقابل توجیه، باید از نظر بیماری سل مورد بررسی قرار گیرد.
رحیم براری سوادکوهی
ش. ارم
منبع : پایگاه اطلاعات علمی