جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
مروری بر Sony Ericsson C۹۰۲
● مزایای اصلی:
- دوربین ۵ مگاپیکسلی با قابلیت فوکوس اتوماتیک و فلاش LED
- حافظه داخلی ۱۶۰ مگابایتی
- درگاه کارت حافظه M۲
- بلوتوث نسخه ۲ با A۲DP
- صفحه نمایش TFT با قابلیت نمایش ۲۶۲۰۰۰ رنگ
- رادیو FM با قابلیت RDS
● معایب اصلی:
- ناخوانا بودن صفحه نمایش زیر تابش نور مستقیم خورشید
- کیفیت دوربین چندان جالب نیست
- عدم استفاده از سیستم GPS
- جذب گردوغبار در برخی محلهای گوشی
● محتویات بسته خریداری شده:
-گوشی C۹۰۲
- شارژر
- هدست استریو
- CD نرم افزارهای لازم
- راهنمای کاربری
بالاخره سونی اریکسون C۹۰۲ به به عنوان یک رقیب برای K۸۵۰ وارد بازارکرد که هردو دارای دوربین ۵ مگاپیکسلی بوده و مهمترین ویژگیهای این دو گوشی، کیفیت عکسهای گرفته شده توسط آنهاست. از لحاظ ظاهری نیز زیاد با هم متفاوت نیستند و البته با بکارگیری تکنولوژیهای جدید C۹۰۲ خوش ساخت تر بوده و باریکتر از K۸۵۰ است . سونی اریکسون تابحال محصولات مختلفی را در سری های مختلف ارائه داده است که ازجمله آنها سری CyberShot و Walkman هستند.
مطمئناً گوشیهای سری سایبرشات دارای دوربینهای فوق العاده قوی نیستند بلکه هدف از ارائه آنها فراهم کردن امکان عکس برداری و فیلم برداری به سادگی و با ابزارها و لنز مناسب است. همینطور گوشیهای واکمن نیز امکان گوش دادن به موسیقی را به سادگی و با تنظیمات خاص و جالب برای کاربران فراهم آورده اند اما نمی توان گفت که کیفیت پخش صوت در همگی آنها فوق العاده عالی است.
C۹۰۲ در سری گوشیهای همه کاره و متوسط سونی اریکسون نظیر T۶۱۰،T۶۳۰،K۷۵۰، K۸۰۰ و K۸۵۰ است. متاسفانه یکی از اشکالات کار سونی اریکسون متمرکزشدن روی یک ویژگی خاص و توجه نکردن به جنبه های مختلف یک گوشی است و همین امر باعث می شود تا گوشیها، طرفداران خاص و محدودی داشته باشند. مثلاً K۸۵۰ از جمله گوشیهایی است که تنها ویژگی برترش دوربین ۵مگاپیکسلی آن است در حالیکه همزمان با ورود آن به بازار N۸۲ نوکیا با همین دوربین و ویژگیهای فوق العاده دیگر نظیر Wi-Fi، GPS و مرورگر وب فوق العاده موردتوجه مخاطبان زیادی قرارگرفت. C۹۰۲ یک گوشی شبیه به K۸۵۰ است با این تفاوت که تمرکز سونی اریکسون بخصوص در زمینه های تبلیغاتی فقط روی جنبه دوربین و فیلمبرداری آن نیست و قابلیتهای دیگر گوشی از جمله ساختار ظاهری و طراحی شیک آن نیز در نظر گرفته شده است.
● طراحی و ساختار ظاهری
این گوشی در دو رنگ مشکی و قرمز عرضه شده که البته در هردو، پانل جلویی به رنگ مشکی براق بوده و اثر انگشت را به راحتی جذب می کند. ابعاد این گوشی ۵.۱۰×۴۹×۱۰۸ میلیمتر و وزن آن ۱۰۷ گرم است و بدنه آن از جنس پلاستیک متالیک است. در کیفیت و ماندگاری بدنه آن هیچ نکته منفی ای وجود ندارد. رنگ گوشی نیز دوام خوبی دارد و به راحتی از بین نمیرود. البته نمی توان از آلودگی صفحه کلید بخصوص اطراف دکمه OK اجتناب کرد و پس از مدتی در اطراف چراغ LED، لنز و دکمه حرکتی و اسلات کارت حافظه نیز حلقه های آلودگی و گردوغبار پدید می آید.
در کناره سمت چپ گوشی پورت اتصال شارژر، هندزفری، کابل و در کناره سمت راست دکمه مخصوص دوربین و دکمه تنظیم ولوم قرارگرفته است. دربالای صفحه نمایش سنسور نوری جهت تنظیم نور پس زمینه صفحه نمایش و صفحه کلید و دوربین دوم جهت مکالمات ویدئویی قراردارند. لنز دوربین گوشی در پشت آن قراردارد اما هیچ پوششی برروی لنز قرار ندارد و به جای آن لنز در زیر بدنه گوشی مخفی شده است بطوریکه بخش بالایی گوشی باید کنار کشیده شود تا بتوان عکس گرفت. تنها نکته منفی در این بخش اجتماع گردوغبار در اطراف این درب است.
● صفحه نمایش
C۹۰۲ دارای یک صفحه نمایش TFT با رزولوشن ۳۲۰×۲۴۰ پیکسل (۲اینچ) است که قابلیت پخش ۲۶۲هزار رنگ را داشته و تصاویر آن کیفیت خوبی از لحاظ رنگ بندی و وضوح دارند. این صفحه گنجایش ۴خط سرویس و ۹خط متن را دارد. با استفاده از سنسور حرکتی این گوشی در هنگام استفاده از مرورگر وب و یا گالری تصاویر صفحه نمایش بصورت افقی درمی آید.
● صفحه کلید
صفحه کلید C۹۰۲ مثل صفحه کلید بسیاری دیگر از محصولات سونی اریکسون مناسب بوده و با دکمه هایی با ابعاد مناسب و خوب کارایی لازم را دارد . دکمه جهتی نیز ساده بوده و شکل خاصی ندارد. نور پسزمینه صفحه کلید توسط سنسور نوری کنترل می شود و همه دکمه ها با نور متوسط سفید روشن می شوند.
● باتری
C۹۰۲ دارای باتری پلیمری با ظرفیت ۹۳۰mAh، مدل BST۳۸ است که به گفته کمپانی ۴۰۰ساعت در حالت استندبای و ۹ساعت مکالمه مداوم دوام می آورد. مدت زمان شارژ کامل گوشی ۲ ساعت می باشد.
● حافظه
C۹۰۲ دارای ۱۶۰ مگابایت حافظه داخلی جهت کار کاربراست که البته میتوان برای ارتقای آن از کارت حافظه استفاده کرد. این گوشی می تواند تا ۴گیگابایت کارت حافظه را پشتیبانی کند و امکان تعویض آن به راحتی فراهم است.
● دوربین
این گوشی دارای یک دوربین ۵مگاپیکسلی CMOS است که دقیقاً همان دوربین است که در U۹۰۰ سامسونگ بکار رفته است و تنها تفاوت آن دو، در الگوریتم پردازش تصویر آنهاست. همانطور که گفته شد تصاویر گرفته شده با این دوربین تفاوتهای زیادی با دوربین K۸۵۰ ندارد. در نورکم عکسهای گرفته شده با هردو کاملاً شبیه به هم است اما در نور مناسب روشنایی طبیعی روز تفاوت دارند و C۹۰۲ تصاویر تارتر و کیفیت رنگ بندی کمتری نسبت به K۸۵۰ دارد. البته هردو دوربین درجای خودشان بسیار عالی عمل می کنند و این تفاوتها در نظام مقایسه به چشم می آید.
پس از بازکردن درب دوربین نرم افزار اینترفیس دوربین فعال شده، صفحه نمایش بصورت افقی درآمده و دوطرف صفحه دکمه های کنترلی لمسی نمایان می شوند که با یک ضربه می توان وارد منوهای مربوطه شد . C۹۰۲ از رزولوشنهای زیر پشتیبانی می کند :
▪ ۵-۵M مگاپیکسل: ۱۹۴۴×۲۵۹۲ پیکسل
▪ ۳-۳M مگاپیکسل: ۱۵۳۶×۲۰۴۸ پیکسل
▪ ۱-۱M مگاپیکسل: ۹۶۰×۱۲۸۰ پیکسل
▪ وی جی ای : ۴۸۰×۶۴۰ پیکسل
۲نوع مختلف برای کیفیت تصاویر نیز وجود دارند که عبارتند از : Normalو Fine که تفاوت آنها در حجم عکس و وضوح آن است. همچنین ۴مد مختلف normal ، Best pic ، Panorama ( سه عکس پشت سرهم ) و Frames که هریک دارای تنظیمات خاص خود هستند وجود دارد. امکان زوم و فوکوس اتوماتیک ، Macro، Face detection(تشخیص چهره) وجود دارد .تنظیم خاصی برای فلاش LED دوربین وجود ندارد. علاوه بر این تایمر اتوماتیک، امکان تنظیم نور و روشنایی، تنظیم سفیدی عکس و افکتهای مختلف از دیگر امکانات این دوربین هستند. با یک ضربه به صفحه قابلیت geo-tagging فعال شده که می توان با استفاده از آن موقعیت و محل عکسبرداری را روی نقشه دید که البته این مکانیابی از طریق شبکه مخابراتی انجام می شود نه GPS. یک نکته مهم جلوگیری از لرزش دست در هنگام عکسبرداری است.
● ویدئو
فیلمها با رزولوشن ۳۲۰×۲۴۰ با سرعت ۳۰فریم در ثانیه(MPEG۴) ضبط می شوند و کیفیت متوسطی دارند. قابلیت فیلمبرداری از ۱۰ ثانیه تا مدت نامحدود وجود دارد.
● قابلیتهای ارتباطی
▪ USB: هنگام اتصال کابل USB باید یک نوع خاص ارتباطی مشخص شود که یا بصورت انتقال دیتا جهت دسترسی به کارت حافظه و یا حالت Print جهت گرفتن پرینت و یا MTP جهت انتقال فایلهای مولتی مدیا است. درحالت اول(انتقال دیتا) گوشی خاموش شده و به حافظه داخلی و کارت حافظه دسترسی می توان داشت. سرعت انتقال دیتا در این حالت ۵۰۰ کیلوبیت در ثانیه است.
▪ بلوتوث :C۹۰۲ دارای بلوتوث نسخه ۲.۰ مجهز به EDR است و از پروفایل A۲DP نیز پشتیبانی می کند.
دیگرپروفایلهایی که این گوشی پشتیبانی می کند عبارتند از :
- A۲DP
- Basic Imaging Profile
ـ Printing
- Dialup Networking
- File Transfer
- Generic Accent
- Generic Object Exchange
- Hands free
- Head set
- Object Push
- Personal Aria Network
- Synk ML OBEX
● نرم افزار
C۹۰۲ از ویژگیها و قابلیتهای استانداردی برخوردار است و با توجه به برخورداری از پلات فورم A۲۰۰ امکانات مناسبی را با کیفیت و کارایی خوب دارد.
گوشیهای پلات فورم A۲۰۰ از قابلیتهای انیمیشنی خوبی برخوردارند و گرافیک آنها توجه بسیاری از کاربران را جلب می کند . این گوشی دارای ۵ تم گرافیکی مختلف با آیکنهای انیمیشنی و فلش است.
همچنین در زمینه نصب و اجرای فایلهای Jar و جاوا هیچگونه محدودیتی وجود نداشته و ۲ بازی نیز بصورت پیش فرض روی آن نصب شده است. همچنین یک Media Player خاص گوشیهای A۲۰۰ و نیز رادیو FMروی گوشی قراردارند.
● در نهایت
C۹۰۲ از لحاظ بلندی صدای زنگ و نیز صدای مکالمه و کیفیت صدای مکالمه خوب عمل کرده است و نکته خاصی ندارد و هردو طرف خط، صدارا با کیفیت و بلندی خوبی دریافت می کنند. C۹۰۲ دارای بدنه و ساختار بسیارخوب و شیک است و همچنین صفحه نمایش آن یکی از بهترینهای سونی اریکسون است. مهمترین ویژگی این گوشی دارابودن دوربین ۵مگاپیکسلی است که در میان ۵مگاپیکسلی های مطرح بازار کیفیت متوسطی دارد.
منبع : سایت جی.اس.ام
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست