سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
مجله ویستا

آلبوم را خودمان توزیع کردیم


آلبوم را خودمان توزیع کردیم
موسیقی پاپ طی سال‌های اخیر شاهد ظهور گروه‌های مختلف موسیقی بوده، اما تنها برخی از آنها به شهرت و به دنبال آن موفقیت فروش دست پیدا کرده‌اند.
یکی از گروه‌هایی که با انگیزه و هدف بسیار جدی در این عرصه کار می‌کند، گروه ژوان است که بعد از گذشت حدود ۴ سال از تکمیل آلبوم خود موفق شد در بهار امسال مجوز آلبوم خود را از وزارت ارشاد دریافت کند. نکته جالب درباره این گروه، سبک کارهای متفاوت آنها با آهنگ‌سازی علیرضا قرائی‌منش و نوازندگی امیر سزاوارمنش و خوانندگی مهدی یغمایی است که باعث فروش بیش از ۴۰هزار نسخه در سری اول توزیع در بازار موسیقی پاپ شده است.
البته نکته جالب این است که این گروه برای فرار از وضعیت پخش بیمار و نامناسب آثار موسیقی خود و به طور دستی اقدام به پخش آلبوم خود کرده‌اند. به همین جهت گفت‌و‌گویی با اعضای این گروه انجام داده‌ایم.
▪ گروه ژوان چگونه شکل گرفت؟
ـ دوران دانشجویی برای هر شخصی پر از حوادث تلخ و شیرین است که ما سه نفر هم از این قاعده مستثنا نبودیم. ما در شاهرود در سال ۷۷ با مهدی یغمایی آشنا شدیم و با هم شروع به خواندن کردیم و از رنگ صدای مهدی هم خوشمان آمد و شروع به ارائه کارهای جدید کردیم.
اولین کنسرت گروهی خودمان را در سال ۷۸ در شاهرود برگزار کردیم. آن کار نخستین کنسرت پاپ بود که بعد از انقلاب در این شهر برگزار می‌شد. کلی پوستر در شهر زدیم. ما در آن زمان فقط آهنگ‌های دیگران را می‌خواندیم؛ البته در شب کنسرت یک آهنگ از آثار خودمان اجرا کردیم و بعد رفته‌رفته به‌طور جدی تصمیم به تولید آلبوم گرفتیم و اسم گروه را به ژوان تغییر دادیم.
▪ ژوان باید اسم کردی باشد؟
ـ بله. کاملا درست است. ژوان یک اسم کردی به معنی میعادگاه عاشقان است. یعنی زمانی که دو عاشق در محلی به هم می‌رسند. ما روزی را که به هم رسیدیم و عاشقانه تصمیم به انتشار آلبوم گرفتیم، بی‌معنی با انتخاب این اسم ندیدیم.
▪ چه مقدار از آلبوم تکثیر کردید و با کدام کمپانی قرارداد دارید؟
ـ با احترام به تمامی کمپانی‌ها و مراکز پخش که زحمت فراوانی می‌کشند، از آنجایی که قانون کپی‌رایت در ایران رعایت نمی‌شود و هیچ کمپانی و مرکز پخشی آمار دقیقی از فروش محصول طرف قرارداد خود ارائه نمی‌کند، ما تصمیم گرفتیم با یک کمپانی در دبی برای ضبط و تکثیر CD آلبوم قرارداد ببندیم و در ایران خودمان آلبوم را توزیع کردیم.
تعداد انتشار اولیه ما ۴۰هزار نسخه بود که در‌حال‌حاضر با استقبال خوبی که از آلبوم شد به تکثیر ۴۰هزار نسخه دوم رسیده است.
▪ چرا تصمیم به خواندن سه نفره گرفتید؟ مگر خواننده شما فقط آقای یغمایی نیست؟
ـ بله، ولی این امر خیلی اتفاقی صورت گرفت. این اتفاق در زمان ضبط آهنگ کج‌خیال روی داد. به دلیل فانتزی بودن این قطعه، دیدیم آهنگ با صدای آقای یغمایی خوب هماهنگ نمی‌شود. تصمیم گرفتیم برای متفاوت شدن باکارهای دیگر، آن را سه‌نفری اجرا کنیم که این کار خیلی خوب جواب داد و باعث شد چند کار دیگر هم به اتفاق بخوانیم.
▪ برای آخرین آلبوم چقدر هزینه کردید؟
ـ از سال ۷۸ تا ۸۷ که آلبوم ما بیرون آمد، زمان خیلی زیادی از دست دادیم. ولی ما با انگیزه بیشتر کارمان را دنبال کردیم و اگر شرایط مساعد شود و بتوانیم بدون هیچ دلهره و استرسی کار کنیم و اجازه کنسرت داشته باشیم، با خوشحالی می‌توانیم بگوییم آلبوم دوم را در ایران منتشر می‌کنیم. در این مدت ما این آلبوم را بیش از هفت دفعه تنظیم کردیم و هر بار یک عیب جدید در کار ما نمایان شد که این موانع، هزینه تولید آلبوم را به ۱۰میلیون تومان رساند، اگر شخص دیگری این آلبوم را منتشر می‌کرد که نه خود آهنگساز بود و نه ترانه‌سرا، مطمئنا کاری با این کیفیت حدود ۲۰میلیون برایش تمام می‌شد.
▪ با افرادی که برای خوانندگی به شما مراجعه می‌کنند چه برخوردی دارید؟
ـ متاسفانه شاید خیلی از دوستان و عزیزانی که تا به حال برای تولید آلبوم پیش من آمدند، دل خوشی از من نداشته باشند، چون من به توانایی افراد نگاه می‌کنم نه مقدار پولی که می‌خواهند خرج کنند.
متاسفانه برخی از دوستان ما به قدری تشویق و دل‌گرمی‌های کاذب به مراجعین می‌دهند که شخصی که هیچ استعدادی ندارد می‌آید و آلبوم جمع می‌کند و این از انصاف به دور است که در وهله اول به خاطر پول هنر را بفروشید و در وهله دوم زمان، هزینه ودل کسی را به بازی بگیریم.


سیدمهدی میرفخرایی
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد