یکشنبه, ۲۰ آبان, ۱۴۰۳ / 10 November, 2024
مجله ویستا

(باقلا) Fava bean , Faba


(باقلا) Fava bean , Faba
●نام علمی آن: Vicia faba L. می باشد.
● محل تولید: باقلا در اغلب مناطق ایران بخصوص در شمال كاشته می شود.
●خواص – كاربرد: دارای ویتامین های B۱,B۲,E,C است.
فیتین موجود در باقلا رفع خستگی های جسمی و فكری و ضعف اعصاب می كند.
باقلا ترش منی را زیاد و دم كرده باقلا اثر ضد تشنج دارد. برای دفع سنگ كلیه- رفع آب آوردن انساج – ورم پستان مفید و همچنین برای رفع التهاب ، درد نوك انگشتان ، ناخن و بیماری باد فتق مؤثر است.
مصرف باقلا به منظور رفع روماتیسم، نقرس و غیره معمول است. اشخاص لاغر را تقویت می كند. نیرو دهنده قوای جنسی – سینه و ریه را پاك می كند.
بانوانی كه صورتشان ریش درآورده است می توانند موها را كنده و در جای آنها چند روز متوالی خمیر آرد باقالی بگذارند تا آن موها دیگر نروید.
● موارد پرهیز: باقلا تولید نفخ و ذهن را كند می كند و برای احتراز از این عوارض باید آن را پوست كنده و بجوشانید و آب آنرا دور بریزند. خوردن آن بصورت زیاد در بهار بویژه خام در بعضی اشخاص مسمومیت فابیسم ایجاد می كند.
● از نظر پیشوایان مذهبی: باقلا ساق را محكم می كند و مولد خون در بدن است. قوه دماغی را نیز زیاد می كند. امام صادق (ع)
باقلا را با پوستش بخورید زیرا پوست باقلا معده را دباغی می كند. امام صادق (ع)
● از نظر طب سنتی: تازه آن سرد و تر و خشك آن سرد و خشك است.