شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا
شلغم میوه بهشته
گیاه شلغم از خانواده کلم است. برحسب سن، ریشه این گیاه میتواند کاملا گرد یا کمی کشیده و رنگ آن نیز از سفید تا سبز، زرد یا ارغوانی متفاوت باشد. طعم انواع سفید و زرد آن شیرین و کمی تیز است.شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد میکند، مصرف این سبزی برای درمان بیماریها در فصل سرما زیاد است.
● مقوی
هر صد گرم شلغم دارای ۳۵ کیلوکالری انرژی، یک گرم پروتئین، ۷ گرم قند، ۲/۰ گرم چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلیگرم گوگرد، ۲۸۰ میلیگرم پتاسیم، ۶۰ میلیگرم کلسیم، ۳۶ میلیگرم ویتامینC است. علاوه بر آن، شلغم حاوی آهن، ید، گوگرد، مس، فسفر و ویتامینهایA ، B است. شلغم یکی از معدود سبزیهایی است که دارای ارسنیک و روبیدیم است.
● پرخاصیت
یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در شلغم فیبر آن است. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحتتر و سریعتر آن شده، بنابراین خطر تماس مواد سرطانزا با سلولهای روده را کمتر میکند. علاوه بر اثرات فوق، فیبر سبب افزایش رشد و تکثیر باکتریهای مفید و مانع رشد باکتریهای مضر در روده میشود و در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در روده، اسید بوتیریک تولید میشود که منشاء انرژی برای سلولهای روده است و به حفظ سلامت سلولهای روده کمک میکند.شلغم حاوی مقدار زیادی آهن و مس نیز هست که موجب خونسازی میشود. برگ شلغم ید دارد و به عملکرد تیروئید کمک زیادی میکند و باعث درمان گواتر میشود. به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیرهتر باشد، ید بیشتری در آن هست. وجود ویتامینهای آ، ب، ث، در این گیاه موجب میشود تا سیستم دفاعی بدن تقویت شود و مقاومت آن در مقابل عفونتها بالا رود.
شلغم اثر مفید و موثری در درمان بیماریهای تنفسی دارد. برای این منظور از سوپ یا آش آن استفاده میشود.شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است. بهعلاوه این سبزی سرفه را نیز تسکین میدهد. به همین علت است که توصیه میشود در فصل سرما برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی لااقل چند بار در هفته شلغم بخورید.
فسفر موجود در شلغم موجب تقویت یاختههای عصبی میشود.شلغم خاصیت ضدسرطانی نیز دارد. مقادیر قابل توجه ویتامینهای ث و کاروتنوییدهای موجود در این گیاه که اثر آنتیاکسیدانی قوی دارند، در پیشگیری از بروز سرطان و حفظ سلامت بدن بخصوص دستگاه گوارش تاثیر بسزایی دارند.توجه داشته باشید کسانی که از نظر هضم غذا یا معده دچار اشکال هستند یا رودههای ضعیف دارند، باید از مصرف شلغم به صورت خام خودداری کنند؛ زیرا این گیاه دارای مقداری سلولز است و کمی سنگین است، به همین علت دیر هضم میشود و ممکن است باعث نفخ شود؛ اما مصرف شلغم پخته مشکلی ایجاد نمیکند.
منبع : روزنامه هموطن سلام
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست