چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
خشم بیمارتان میکند
ناراحتی و استرس بخشی از زندگی روزمره ما را تشكیل می دهد و در بسیاری از موارد موجب خشم و عصبانیت می شود اما اینكه ما با احساس خشم چه رفتاری از خود نشان دهیم بسیار مهم است و مقوله ای را به نام كنترل یا مدیریت خشم را تشكیل می دهد.
باید بتوانیم احساس خشم خود را داشته باشیم و آن را حس كنیم. اما در عین حال آن را سركوب نكرده و مراقب واكنش های عملی خود نیز باشیم، زیرا هرچه بیشتر خشمگین باشیم بدن خود را نیز ضعیف تر كرده و بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های گوناگون از جمله سرماخوردگی- مشكلات قلبی- سردرد و دردهای مفصلی قرار خواهیم گرفت. پس بیایید به خاطر سلامتی جسم و روح خود راه های عملی مبارزه با عصبانیت را بیاموزیم:
▪ نفس عمیق بكشید. تنفس عمیق اكسیژن بیشتری به خون رسانیده و به احساس آرامش كمك می كند.
این تنفس باید به گونه ای باشد كه بالا و پایین رفتن سینه در دم و بازدم به خوبی آشكار باشد. در دم هوا را به داخل كشیده و چند ثانیه نگاه دارید سپس آن را بیرون دهید. اینكار را چند بار انجام دهید.
▪ تصویرسازی آرامش بسیار مفید است. تحقیقاتی كه اخیراً انجام شده حاكی از آن است كه اینكار تاثیر بسیار مثبتی در كاهش حالت عصبانیت دارد:
تصور كنید كه زیر دوش آب گرم ایستاده اید و جریان آب خشم و عصبانیت شما را با خود شسته و به سمت پایین می آورد. ابتدا چشم ها را ببندید و با چند نفس عمیق خود را در حالت فوق مجسم كنید سپس با این فكر كه عصبانیت شسته شده و از بدن تان بیرون رفته خود را در جایی سرسبز مجسم كنید كه دوست دارید. توجه به جزئیات محل مانند رنگ گل های مختلف و یا بوی باران و احساس گرمی لذت بخش اشعه خورشید در آن زمان تأثیر عمیق تری خواهد داشت.
▪ كف دست ها را ماساژ دهید. ماساژ كف هر دست با استفاده از شست دست دیگر و به صورت حركات دورانی در ایجاد آرامش در عصبانیت موثر است.
▪ بگویید «پنیر». لبخند یك مكانیسم دوطرفه است. وقتی خوشحال هستید می خندید و وقتی لبخند می زنید هم موجب می شود فشار از سلول های عصبی به عضلات وابسته به لبخند انتقال یابد و مركز عصبی مغز كمی آزاد شود. اینكار را امتحان كنید. خواهید دید كه پس از چند بار لبخند كمی آرامتر می شوید.
▪ از ریاضی كمك بگیرید. وخامت اوضاع را در نظر گرفته و به آن نمره بدهید. این نمره ها بین ۱ تا ۱۰ باشند. كه ۱۰ شدیدترین و بدترین وضع ممكن را نشان دهد. وقتی درست فكر بكنید خواهید دید كه در اكثر مواردی كه منجر به عصبانیت ما می شود حداكثر می توان نمره ۲ تا ۵ داد. خود این مسئله باعث می شود شما فكر كنید كه ممكن بود شرایط خیلی بدتر از آن باشد و مقداری آرام شوید.
▪ دندان ها را روی هم قرار ندهید. استرس اصولا در نقطه ای خاص از بدن مستقر می شود كه دندان ها یكی از این نقاط است. وقتی عصبانی هستید سعی كنید دندان ها را روی هم نگذارید. حتی برای اطمینان از این مورد می توانید فك پایین را با دست نگاه داشته و چند نفس عمیق بكشید. اگر چند دقیقه دندان ها را روی هم نگذارید آرامتر خواهید شد.
▪ یك عبارت مثبت را تكرار كنید. یك جمله یا عبارت كوتاه. مشخص و مثبت را به ذهن بسپارید تا در مواقع خشم و عصبانیت از آن استفاده نمایید. این یك روش مناسب برای سكوت و قوت قلب دادن به خود است. برای مثال دفعه آینده كه داشتید عصبانی می شدید ۱۰ بار به خود بگویید «من آرام هستم و می توانم از پس این مشكل برآیم.»
▪ به جنگ مشكل بروید. بسیاری افراددر رویارویی با مشكلات به خود می گویند «من چه كرده ام كه مستحق این بدبختی شده ام.» این عبارت نخستین گام به سوی شكست است زیرا شما با این فكر خود را قربانی اتفاق یا برخورد ناراحت كننده كرده اید. به جای اینگونه فكر كردن و احساس عصبانیت بیشتر و یا ناامیدی به جنگ مشكلات بروید. وقتی اتفاقی می افتد فكر كنید كه چه راهی برای از بین بردن یا حداقل قابل تحمل كردن و تخقیف آن وجود دارد.
▪ همه موارد را نمی توان تغییر داد. یكی از استادان دانشگاه می گوید: «یك برگ كاغذ بردارید و آن را به ۲ قسمت تقسیم كنید. در طرف چپ موارد مشكل سازی كه قابل تغییر هستند را فهرست وار بنویسید و در طرف راست مواردی كه نمی توانید تغییر دهید و با آنهایی كه نمی توانید كاری نداشته باشید به جز پذیرش آنها پس دیگر جایی برای عصبانیت نمی ماند.»
▪ به مشكلات زمان بدهید. گاهی اوقات برخی مسائل نیاز به واكنش آنی دارند. اما به برخی دیگر می توان زمان داد. تمرین كنید تا فقط در زمان مناسبی كه خود در نظر گرفته اید به چاره اندیشی به مشكلات بپردازید نه اینكه تمام وقت خود را به مرور اتفاق ناراحت كننده بگذرانید. چون در این صورت شما در كنترل مشكل هستید و مغزتان نیز برای راه حل یابی خسته می شود.
▪ خوراكی بخورید. مشخص شده كه غذاهای سرشار از هیدرات كربن موجب افزایش ترشح سروتونین شده و احساس خوبی ایجاد می كنند. می توانید در چنین مواردی از خوراكی هایی مانند بیسكویت یا چوب شور استفاده نمایید. اما مراقب باشید كه در این امر افراط نكنید تا چاقی نیز به مشكلاتتان افزوده نشود.
▪ فكر خود را از موضوع منحرف كنید. فكر انسان در آن واحد روی یك موضوع متمركز می شود پس سعی كنید به هر چیزی غیر از موضوع ناراحت كننده ای كه پیش آمده توجه كنید. برای مثال اگر در آن زمان یك مداد در دست دارید به اندازه رنگ- وزن- شكل و حتی نوك آن دقت كنید تا فكرتان برای چند لحظه آزاد شود و زمانی كه دوباره به مشكل فكر كنید دیگر به اندازه دفعه اول عصبانی نخواهید شد.
▪ به موسیقی گوش كنید. موسیقی با تأثیر بر سرعت ضربان قلب بر وضع روحی افراد نیز تأثیر بسیاری دارد. پس گوش كردن به یك موسیقی آرام می تواند روح شما را نیز آرام كند.
▪ دعا كنید . از آنجایی كه قدرت پروردگار می تواند هرچیزی را تغییر دهد در هنگام عصبانیت با ذكر خدا خود را تسلیم امر او كرده و از او مدد بخواهید. افرادی كه همواره به یاد خدا هستند آرامتر و سالمتر می باشند.
منبع : روزنامه کیهان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست