جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا
ساخت یک برنامه نصب توسط InstallShield
برنامه InstallShield یکی از قویترین نرمافزارهای ساخت برنامههای نصب برای ویندوز است. این برنامه بهمراه WISE تنها نرمافزارهای مورد تایید مایکروسافت برای ساخت برنامههای نصب تحت سیستم عاملهای این شرکت میباشند. InstallShield تاکنون در نگارشهای مختلفی عرضه شده است و ما در اینجا از نسخه InstallShield Developer ۷.۰ استفاده خواهیم کرد.
جهت شروع از Project Wizard که سادهترین راه برای ساخت یک برنامه نصب است استفاده میکنم. برای اینکار InstallShield را اجرا کرده و از منوی File گزینه Project Wizard را انتخاب کنید. حال مرحله به مرحله صفحات این Wizard را مورد بررسی قرار میدهیم:
▪ Welcome to the Project Wizard
این صفحه توضیحاتی درباره Project Wizard میدهد و امکانات آنرا معرفی میکند.
▪ Wizard Project
در این صفحه گزینه Create a New Project را انتخاب کنید و نامی برای پروژه خود انتخاب کنید.
▪ Project Type
حال باید مشخص کنید که قصد ساخت چه نوع پروژهای را دارید. در این نسخه امکان ساخت دو نوع پروژه Standard و Basic MSI وجود دارد. در نوع Basic MSI برنامه نصب شما تماما" توسط Microsoft Windows Installer اجرا و کنترل میشود اما در نوع Standard شما از InstallScript نیز میتوانید برای کنترل برنامه نصب خود استفاده کنید. اما در هر صورت برنامههای نصب شما به Windows Installer احتیاج خواهند داشت.
▪ Application Information
در این مرحله باید اطلاعاتی را درباره نرمافزاری که قصد ساخت برنامه نصب برای آن دارید را مشخص کنید. در قسمتهای Application Name و Application Version نام و شماره نگارش نرمافزار خود را وارد کنید و توجه داشته باشید که شماره نگارش حتما" به صورت AA.BB.CCCC نوشته شود. در قسمت Default Destination Folder نیز مسیر پیش فرضی را که مایل به نصب برنامه خود در آنجا هستید را مشخص کنید. این مسیر با توجه به توصیههای مایکروسافت باید به صورت [ProgramFilesFolder]Company NameProduct Name باشد.
عباراتی که داخل کروشه نوشته میشوند مشخص کننده یک متغیر Windows Installer هستند. در این مورد استفاده از [ProgramFilesFolder] باعث میشود که هنگام اجرای برنامه نصب بجای این عبارت از مسیر دایرکتوری Program Files کاربر استفاده شود.
▪ Company Information
در این مرحله نیز اطلاعات شرکت خود شامل نام، شماره تلفن پشتیبانی و آدرس سایت وب را وارد کنید.
▪ Setup Languages
زبانهایی که مایل به پشیبانی از آنها در برنامه نصب خود هستید را از لیست انتخاب کنید.
▪ Application Features
این مرحله یکی از مهمترین مراحل ساخت یک برنامه نصب است. در این مرحله میتوانید برنامه خود را به چند زیرمجموعه (Feature) تقسیم کنید بطوریکه کاربر بتواند به دلخواه مشخص کند که کدام Featureها نصب شوند. برای مثال میتوان یک برنامه را به زیرمجموعههای فایلهای اصلی (Program Files)، فایلهای راهنما (Help Files)، و فایلهای نمونه (Sample Files) تقسیم کرد تا کاربر تنها مواردی را که احتیاج دارد نصب کند. هر زیرمجموعه نیز میتواند خود شامل چندین زیرمجموعه دیگر باشد.
▪ Application Files
حال میرسیم به مهمترین مرحله که مشخص کردن فایلهایی است که باید نصب شوند. برای اینکار ابتدا از لیست بالای صفحه یک زیرمجموعه (Feature) را انتخاب کنید سپس با استفاده از دکمه Add Files فایلهایی را که به این زیرمجموعه مربوط میشوند اضافه کنید.
هنگام اضافه کردن فایلها پنجرهای با عنوان Path Variable Recommendation ظاهر میشود که درباره نحوه رفتار با مسیر فایل سوال میکند. قبل از توضیح این قسمت لازم است با مفهوم Path Variable آشنا شویم.
یک Path Variable متغیری است که به یک مسیر اشاره میکند. در نتیجه اگر برای مسیر C:My ProjectsMy Program یک Path Variable با نام MyPath تعریف کرده باشید برای مشخص کردن فایلی که در این دایرکتوری با نام MyFile.exe وجود دارد میتوان از MyFile.exe استفاده کرد. از جمله مزایای این روش سرعت و سهولت بیشتر هنگام کار با فایلها است. همچنین اگر شما مجبور به تغییر دادن دایرکتوری محل قرارگیری فایلهای خود شدید به جای تغییر دادن مسیر دهها فایل تنها کافیست مقدار Path Variable را تغییر دهید.
در این پنجره سه گزینه وجود دارد که گزینه اول امکان استفاده از یک Path Variable موجود را میدهد؛ گزینه دوم بر اساس مسیر فایل انتخاب شده یک Path Variable میسازد و از آن استفاده میکند و گزینه سوم نیز از مسیر کامل فایل به طور مستقیم استفاده میکند.
▪ Create Shortcuts
در این مرحله میتوانید میانبرهایی را برای برنامهتان در سیستم کاربر ایجاد کنید. برای این کار ابتدا محلی که مایل هستید میانبر در آنجا ساخته شود را انتخاب کنید و سپس بوسیله دکمه سمت راست موس روی آن کلیک کرده و از منوی باز شده New Shortcut را انتخاب کنید و نامی برای آن مشخص کنید. در قسمت Features زیرمجموعهای که میانبر به آن مربوط میشود را انتخاب کنید و در قسمتهای Icon و Icon Index به ترتیب فایل حاوی آیکون و در صورتی که این فایل شامل چندین آیکون است شماره آنرا وارد کنید.
در قسمت Target نیز باید نام فایلی که این میانبر آنرا اجرا خواهد کرد مشخص کنید. برای این مورد به یکی دیگر از متغیرهای Windows Installer نیاز داریم که نام آن [INSTALLDIR] است. محتوی این متغیر همان محلی است که کاربر هنگام نصب برنامه مشخص کرده است. بنابر این برای مشخص کردن فایل MyFile.exe کافیست [INSTALLDIR]MyFile.exe را وارد کنید.
▪ Registry Data
اگر برنامه شما نیاز به تنظیمات خاصی در رجیستری ویندوز دارد میتوانید در این مرحله یک فایل reg. را برای زیرمجموعه مربوط به آن مشخص کنید تا هنگام نصب به رجیستری اضافه شود.
▪ Dialogs
در آخرین مرحله نیز کافیست پنجرههایی را که مایل هستید در طول فرایند نصب نشان داده شوند مشخص کنید.
▪ Wizard Summary
اکنون میتوانید مروری بر تمام مواردی که مشخص کردهاید داشته باشید و اگر مشکلی وجود داشت با استفاده از دکمه Back به عقب باز گردید و آن را تصحیح کنید. اگر مایل هستید که بعد ساخته شدن پروژه، نسخه اجرایی آن هم ساخته شود مورد Build a Release را نیز انتخاب کنید.
به شما تبریک میگویم! شما موفق شدید اولین برنامه نصب خود را بسازید. تنها کار باقیمانده فشار دادن کلیدهای Ctrl+F۵ و مشاهده نتیجه است.
منبع : prdev
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست