یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
تا آخرین نفس ایستاده ایم
بزرگترین و اساسی ترین نیاز پس از پیروزی انقلابها و مهمترین رسالت و وظیفه هر انقلابی، بحث تداوم انقلاب است. هر چه فاصله زمانی از دوران پیروزی انقلاب بیشتر شود، ضرورت بحث از تداوم انقلاب برای فرزندان انقلاب بیشتر احساس می گردد، چون همه با آینده انقلاب سروكار دارند و بحث از تداوم انقلاب، توجه به آینده و سرنوشت انقلاب است. بنابراین باید عوامل تداوم انقلاب را شناخت و شناساند و موانع تداوم آن را بازیافت و با كشف قوانین تداوم انقلاب، پاسخ مناسب را برای این نیاز اساسی به دست آورد.
گرچه پراهمیت ترین نیاز انقلاب اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب، بحث از تداوم آن بوده و می باشد، اما در این موضوع، تحقیقات و مطالعات مناسب انجام نشده و در كتابهای پیرامون انقلاب اسلامی كمتر به آن توجه شده است. صرفاً در برخی كتابها آن هم در مباحث آفتهای انقلاب و دشمنان انقلاب به طور غیرمستقیم مطالبی درباره تداوم انقلاب وجود دارد.
«تداوم انقلاب» در تفسیر اسلامی آن، نه حركت در راه پیدایش انقلاب جدید است، آن گونه كه در تئوری ماركسیسم بیان شده و نه حركت به سوی مرگ و نابودی انقلاب است كه ساخته ذهن غربیهاست، بلكه تداوم در تفسیر درست به معنای حفاظت و پاسداری از انقلاب اسلامی و هدایت آن در مسیر درست وكوشش برای تكامل انقلاب با حفظ ماهیت اسلامی است. تداوم انقلاب اسلامی، كوشش در راستای اجرای احكام اسلامی است و این حركت هیچ گاه پایان نمی یابد.
اجرای همه احكام شرعی و پیشگیری از هر كاری برخلاف اسلام، همان تداوم انقلاب است. تداوم انقلاب به معنای عمل به وظیفه انسانی و تكلیف الهی و هوشیاری در قبال دشمنان، پیشگیری از اقدامهای آنان و خنثی كردن برنامه های آنان و خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی و تلاش در راه شناخت آفتها و پیشگیری از نفوذ آفات و آفت زدایی است. تداوم انقلاب به معنای روحیه اسلامی، شور و نشاط، شادابی و طراوت انقلابی، تحرك و پویایی انقلابی، كوشش برای انتقال فرهنگ انقلاب اسلامی به نسل جدید و نسلهای بعدی و فعال كردن آنان در راه انقلاب و پیشگیری از پیدایش «غفلت» و «تغافل» در میان طبقات مختلف به ویژه كارگزاران و مدیران كشور در زمینه اصول و آرمانهای انقلاب است.
نظریه تفسیر درست و معقول و پذیرفتنی تداوم انقلاب، «ضرورت و لزوم» تداوم انقلاب اسلامی، برای مردم مسلمان ایران، یك امر بدیهی است كه «تصور» درست آن موجب «تصدیق» می گردد. هر مسلمان و ایرانی كه معرفت اجمالی نسبت به ماهیت انقلاب ایران و مسایل وابسته به آن داشته باشد و به موضوع تداوم انقلاب برسد، بی درنگ ضرورت تداوم انقلاب را تصدیق خواهد كرد. اما در برخی موارد به خاطر فراموشی هدف و غفلت تبلیغات مسموم و گمراه كننده، گرفتاری در دام شیطان و هوای نفس و عوارض دیگر، امور بدیهی هم به برهان نیاز پیدا می كند.
در این مقاله، بخشی از دلایل مهم، ضرورت تداوم انقلاب اسلامی بیان می گردد.
● حفظ اسلام
سرنوشت اسلام ناب محمدی(ص) در جهان، با انقلاب اسلامی ایران ارتباط دارد. كوتاهی، سستی و سهل انگاری در حفظ و تداوم انقلاب و در نتیجه سقوط و نابودی و مرگ انقلاب، به اسلام راستین در ایران و جهان صدمه و ضربه خواهد زد. بنابراین بر مسلمانان سراسر جهان به ویژه مسلمانان معتقد در ایران، سعی و كوشش گسترده با همه استطاعت و توان خویش در راه تداوم انقلاب اسلامی ایران برای حفظ اسلام، ضروری و لازم است.
امام خمینی(ره) در این رابطه می فرماید:«امروز سرنوشت اسلام و سرنوشت مسلمین در ایران و سرنوشت كشور ما به دست ملت است و اگر مسامحه كنند در این امر، اهمال كنند... مسؤولیت متوجه خود آنهاست... اگر شما مسامحه كنید آنهایی كه می خواهند شما را به بند بكشند، آنهایی كه با اسلام مخالفند، آنهایی كه با جمهوری اسلامی از اول تا حالا، مخالفت كرده اند، آنها پیش خواهند برد و اگر چنانچه خدای نخواسته آنها پیش ببرند... تمام مسؤولیتش به عهده شماست...»
در جای دیگر در دیدار عمومی می فرمایند: «كمك كنید به هم، با هم باشید، اگر با هم نباشید شكست می خورید، اگر شكست بخورید اسلام شكست می خورد، اگرخدای نخواسته در این نهضتی كه شده است اسلام شكست بخورد دیگر سرش را تا سالهای طولانی بلند نمی تواند بكند، برای اینكه ابرقدرتها فهمیدند اسلام قدرت دارد، شما این قدرت اسلام را حفظ كنید، از خدای تبارك و تعالی عاجزانه تقاضا می كنم كه ما را بیدار كند، مسلمین را بیدار كند».
امام خمینی در پاسخ كسانی كه اعتقاد دارند با ابرقدرتها باید سازش كرد، می گویند: «باید بدانند كه سازش امروز، نابودی تا آخر است، دفن اسلام است تا آخر دنیا، مردم باید محكم بایستند و از اسلام و كشور دفاع كنند و از توطئه ها به خود هراس راه ندهند كه اگر كمی عقب بنشینند، باید دست از اسلام بكشیم و تكلیف ما برخلاف این است. مردم انقلاب كردند، باید پای زحماتش هم بنشینند. مردم، پیغمبران و پیغمبر(ص) را و ابراهیم(ع) را در نظر بگیرند، ببینند كه با آنها چه مخالفتها شده ولی دست از هدفشان نكشیدند. اگر ما مسلمانیم، باید دنباله روی آنها باشیم. دنبال روی از آنان كه فقط روزه و نماز و مسجد نیست. دنبال روی از آنان مبارزه برای حفظ اساس اسلام است. باید برای حفظ اساس اسلام تا آخر ایستاد و پیشروی كرد».
● حفظ نظام و حكومت اسلامی
در ۲۲بهمن ۱۳۵۷ «حكومت مسلمانان» در پرتو انقلاب اسلامی شروع شد و این نخستین گام اساسی و بزرگ در راه تأسیس نظامی بر اساس اسلام و تشكیل حكومت اسلامی در قرن بیستم میلادی در جهان بشری است، چیزی كه به ذهن غیرمسلمانان و حتی برخی مسلمانان ساده لوح هرگز خطور نمی كرد. حفظ حكومت مسلمانان و كوشش در راه استقرار كامل و تثبیت حكومت اسلامی جز با روحیه انقلابی و تداوم انقلاب اسلامی امكان پذیر نیست.
نظام جمهوری اسلامی، بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است، سعی و كوشش همه جانبه در راه حفظ نظام برای اجرای احكام اسلامی واجب است و ثبات و دوام نظام نیز به استمرار انقلاب اسلامی وابسته است. بنابراین تداوم انقلاب اسلامی ضروری و لازم است.
امام خمینی(ره) به دنبال رأی عموم مردم ایران به جمهوری اسلامی فرمود، آنچه گذشته است بحمدا... خوب گذشت، لكن آنچه مهم است این است كه تكلیف ما در حال چه است و در آینده؟ ما باز جمهوری اسلامی را آن طور كه می خواهیم تحقق پیدا نكرده، البته الان رژیم فعلی به حسب رفراندومی كه شد رژیم جمهوری اسلامی است، لكن ما مقصودمان نبود كه فقط رأی بدهیم به جمهوری اسلامی و برویم كنار، ما جمهوری اسلامی را می خواهیم كه احكام اسلام در آن جمهوری تحقق پیدا كند؛ احكام اسلام در سرتاسر كشور و ان شاءا... در سرتاسر بلاد مسلمین و امید است كه سرتاسر كشورهای همه جا باشد... جمهوری اسلامی همه چیزش باید اسلامی باشد.
در جای دیگر فرمود، مهم این است كه انقلاب اسلامی ما انقلابی است كه به دست مردم صورت گرفته، مردم انقلاب كرده اند و مردم باید آن را به آخر برسانند. مردم قیام كرده اند، شاه را بیرون كرده و رژیم او را سرنگون نموده و «نظام اسلامی» را كه به نفع مستضعفین است جایگزین آن كرده اند. پس، مردم باید پای كاری كه كرده اند بایستند. هرچه عمل بزرگ باشد، دشمنش بیشتر و بزرگتر است.
در دیدگاه امام خمینی(ره) حفظ نظام آنقدر اهمیت دارد كه ایشان در نامه ای تحمیل رأی به دیگران را تنها در زمینه در خطر قرار گرفتن حیثیت نظام، روا می داند و می گوید، «در جمهوری اسلامی جز در مواردی نادر كه اسلام و «حیثیت نظام» در خطر باشد آن هم با تشخیص موضوع از طرف كارشناسان دانا، هیچ كس نمی تواند رأی خود را بر دیگری تحمیل كند و خدا آن روز را هم نیاورد.»
در پایان همین نامه كه در سال ۱۳۶۷، ده سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی صادر شده یادآوری می كنند، ما اگر توانستیم نظامی بر پایه های نه شرقی، نه غربی واقعی و اسلام پاك منزه از ریا و خدعه و فریب را معرفی نماییم، انقلاب پیروی شده است.
سرانجام در وصیت نامه سیاسی الهی خویش می فرماید: «اسلام و حكومت اسلامی پدیده الهی است كه با به كار بستن آن، سعادت فرزندان خود را در دنیا و آخرت به بالاترین وجه تأمین می كند... اینك كه جمهوری اسلامی با دست توانای ملت متعهد پایه ریزی شده و آنچه در این «حكومت اسلامی» مطرح است، اسلام و احكام مترقی آن است، بر ملت عظیم الشأن ایران است كه در تحقق محتوای آن به جمیع ابعاد و «حفظ و حراست» آن بكوشند كه حفظ اسلام در رأس تمام واجبات است. كه انبیای عظام از آدم(ع) تا خاتم النبیین(ص) در راه آن كوشش و فداكاری جانفرسا نموده اند و هیچ مانعی آنان را از این فریضه بزرگ باز نداشته و همچنین پس از آنان اصحاب متعهد و ائمه(ع) با كوششهای توانفرسا تا حد نثار خون خود در حفظ آن كوشیده اند. امروز بر ملت ایران خصوصاً و بر جمیع مسلمانان عموماً واجب است این امانت الهی را كه در ایران به طور رسمی اعلام شده و در مدتی كوتاه نتایج عظیمی به بار آورده با تمام توان حفظ نموده و در راه ایجاد مقتضیات، بقای آن و رفع موانع و مشكلات آن كوشش نمایند»
در این بخش از وصیتنامه امام خمینی(ره) حفظ اسلام را در رأس تمام واجبات و فریضه بزرگ دانسته و حفظ و حراست از حكومت اسلامی را با تمام توان واجب معرفی نموده است.
● كوشش برای حفظ دستاوردها و استمرار آن
دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی، برای اسلام و مسلمانان در ایران و جهان بی نظیر بوده است. احیای اسلام و تجدید حیات آن در جهان، آوردن مذهب به متن زندگی مردم و بازگرداندن اسلام به صحنه جهان و برنامه ریزی در مسایل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، احساس عزت مسلمانان و پایبندی و تعهد بیشتر آنان در اجرای احكام شرعی، سرعت پیشرفت اسلام در جهان و پیدایش موج گسترده گرایش مردم در اروپا و آمریكا و مجموعه جهان غرب به سوی اسلام، از بین بردن رژیم ستمگر پهلوی و ایجاد حكومتی بر پایه اسلام، قرار گرفتن اسلام به عنوان ایدئولوژی مناسب برای مبارزه و به وجود آمدن نهضت جهانی اسلام، آشكار شدن ابعاد پنهان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حكومتی اسلام راستین و تواناییها و جامعیت مذهب شیعه، از بین بردن خودباختگی و ایجاد روحیه خودباوری در ملت ایران و... نمونه ها و بخشی از سرفصلها و عناوین مهم دستاوردهای انقلاب اسلامی است. تداوم انقلاب، كوشش در راه حفظ و حراست از این دستاوردها و استمرار آنها است.
تصور درست دستاوردهای انقلاب، تصدیق ضرورت تداوم انقلاب را در پی دارد. بررسی، شناخت و احساس دستاوردهای انقلاب، اقبال بیشتر به سوی انقلاب، عشق و علاقه، دلبستگی و وابستگی به انقلاب، انگیزه برای دفاع و پشتیبانی از انقلاب و تداوم آن را پدید می آورد.
درك دستاوردهای انقلاب، درك ارزش و اهمیت انقلاب، امیدواری به آینده روشن، آمادگی برای قدردانی و شكر نعمت الهی را با كوشش در راه آن به همراه دارد.
امام خمینی(ره) در پیامی با شمارش برخی دستاوردهای انقلاب اسلامی، در خاتمه به همه ملت بویژه دولتمردان توصیه مؤكد می نماید: «بر همه ما لازم است با تشكر از این نعمت بزرگ، در حفظ این عنایات كوشا باشیم.»
در جای دیگر وصیتنامه می گوید: «من اكنون به ملتهای شریف ستمدیده ملت عزیز ایران توصیه می كنم كه از این راه مستقیم الهی كه نه به شرق ملحد و نه به غرب ستمگر كافر وابسته است، بلكه به صراطی كه خداوند به آنها نصیب فرموده است محكم و استوار و متعهد و پایدار، پایبند بوده و لحظه ای از «شكر این نعمت» غفلت نكرده و دستهای ناپاك عمال ابرقدرتها، چه عمال خارجی و چه عمال داخلی بدتر از خارجی، تزلزلی در نیت پاك و اراده آهنین آنان رخنه نكند.»● توجه به فداكاریها
پیروزی انقلاب اسلامی و بقای آن، ثمره خون شهیدان است، شهیدان انقلاب و جنگ تحمیلی. رسالت بزرگ مردم در حفظ امانت خونهای پاك و مقدس شهیدان و نگهبانی از ارزش شهادت و ایثار است. مسؤولیت مهم عموم مردم، تداوم انقلاب است و این حق بزرگی است كه شهیدان بر گردن آنان دارند. حفظ بركات و ثمرات فداكاری شهیدان، با در صحنه بودن مردم و كوشش در راه بقا و دوام و استمرار انقلاب است.به این بیان شهید مطهری درباره حق شهید دقت كنید: «تمام كسانی كه به بشریت به نحوی خدمت كرده اند، حقی به بشریت دارند، از هر راه از راه علم، از راه فلسفه و اندیشه، از راه صنعت، از راه اختراع و اكتشاف، از راه اخلاق و حكمت عملی.
ولی هیچكس حقی به اندازه «حق شهدا» بر بشریت ندارد، و به همین جهت هم عكس العمل احساس آمیز انسانها و ابراز عواطف خالصانه آنها درباره شهدا بیش از سایر گروهها است. چرا و به چه دلیل «حق شهدا» از حق سایر خدمتگزاران بیشتر و عظیمتر است؟ البته دلیل دارد...
شهدا شمع محفل بشریت اند، سوختند و محفل بشریت را روشن كردند. اگر این محفل تاریك می ماند هیچ دستگاهی نمی توانست كار خود را آغاز كند یا ادامه دهد... «شهدا» پرتو افشان و شمع های فروزنده اجتماعند كه اگر پرتو افشانی آنها در ظلمات استبدادها و استعبادها نبود، بشر ره به جایی نمی برد».
توجه به زحمتهایی كه عالمان دینی، اندیشمندان متعهد، روشنفكران مؤمن و عموم مردم كشیده اند، رنجهایی كه برده شد، سختیهایی كه تحمل شد، تبعیدها، زندانها، اسارتها، اذیت و آزارها، محرومیت ها، شكنجه ها، معلول شدن ها، مرارت ها و تلخی ها و زخم زبانها و... كوشش در راه «تداوم انقلاب» را هموار و شیرین و گوارا می كند.
امام(ره) در بخشی از وصیتنامه خود نوشته است: اما به ملت عزیز ایران توصیه می كنم كه نعمتی كه با جهاد خودتان و خون جوانان برومندتان به دست آورید، همچون عزیزترین امور قدرش را بدانید و از آن حفاظت و پاسداری نمایید و در راه آن كه نعمتی عظیم الهی و امانت بزرگ خداوندی است كوشش كنید و از مشكلاتی كه در این صراط مستقیم پیش می آید نهراسید.
● رسیدن انقلاب به هدفها
تنها با تداوم انقلاب اسلامی می توان به همه هدفهای بلندمدت داخلی و خارجی رسید. انقلابهایی كه صرفاً هدفهای كوتاه مدت و موقت دارند، با رسیدن به آن، انقلاب پایان می یابد، مردم وقتی به هدفهای كه آنان را به انقلاب برمی انگیخت برسند، ارضا می شوند و ممكن است انگیزه برای حضور در صحنه انقلاب و دفاع حمایت از آن و روحیه انقلابی را از دست بدهند، چون می بینند به آنچه می خواسته اند رسیده اند، از كوشش برای حفظ و حراست از آنچه به دست آورده اند نیز غفلت می كنند.
انقلاب ایران در كنار هدفهای كوتاه مدت و مقطعی، هدفهای بلند مدت مهمتر و پایان ناپذیر دارد كه حركت به سوی اسلامی شدن واقعی جامعه و اجرای احكام شرعی پایان نمی یابد و در تفسیر اسلامی تداوم انقلاب به آن اشاره شد. در این انقلاب علاوه بر حفظ و پاسداری آنچه انقلاب به آن رسیده است، كوشش برای رسیدن به هدفهای بلند مدت انقلاب، اهمیت و ضرورت تداوم انقلاب را آشكار می كند.
امام خمینی(ره) در پیامی در سال۶۶ چنین هشدار می دهد: «درد آشنایان جوامع اسلامی همانان كه با محرومان و پابرهنگان میثاق خون بسته اند باید توجه كنند كه در آغاز راه مبارزه اند و برای شكستن سدهای استعمار و استثمار و رسیدن به اسلام ناب محمدی(ص) راه طولانی در پیش دارند.»
در پیامی دیگر می فرماید: «تحلیل این مطلب كه جمهوری اسلامی ایران چیزی به دست نیاورده و یا ناموفق بوده است، آیا جز به سستی نظام و سلب اعتماد مردم منجر نمی شود؟! تأخیر در رسیدن به همه هدفها دلیل نمی شود كه ما از اصول خود عدول كنیم. همه ما مأمور به ادای تكلیف و وظیفه ایم، نه مأمور به نتیجه. اگر همه انبیا و معصومین(ع) در زمان و مكان خود مكلف به نتیجه بودند، هرگز نمی بایست از فضای بیشتر از توانایی عمل خود فراتر بروند و سخن بگویند و از هدفهای كلی و بلند مدتی كه هرگز در حیات ظاهری آنان جامه عمل نپوشیده است ذكری به میان آورند.»
در رهنمودی دیگر فرمود: «مسؤولان ما باید بدانند كه انقلاب ما «محدود» به ایران نیست. انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت- ارواحناه فداه- است كه خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور فرجش را در عصر حاضر قرار دهد. مسایل اقتصادی و مادی اگر لحظه ای مسؤولین را از وظیفه ای كه برعهده دارند منصرف كند، خطری بزرگ و خیانتی سهمگین را به دنبال دارد. باید دولت جمهوری اسلامی تمامی سعی و توان خود را در اداره هر چه بهتر مردم بنمایند، ولی این بدان معنی نیست كه آنها را از هدفهای عظیم انقلاب كه ایجاد حكومت جهانی اسلام است منصرف كند.»
در جای دیگر می فرماید: «من بار دیگر از مسؤولین بالای نظام جمهوری اسلامی می خواهم كه از هیچ كس و از هیچ چیز جز خدای بزرگ نترسند و كمرها را ببندند و دست از مبارزه و جهاد علیه فساد و فحشا سرمایه داری غرب و پوچی و تجاوز كمونیزم نكشند كه ما هنوز در قدمهای اول مبارزه جهانی خود علیه غرب و شرقیم.»
● تلاش گسترده دشمن برای نابودی انقلاب
دشمنان با همه توان خود وارد جنگ با انقلاب اسلامی شده اند از همه ابزارها و وسایلی كه در اختیار دارند بهره می برند تا نظام اسلامی را سرنگون و انقلاب را نابود كنند. آنان برای رسیدن به هدفهای خویش از هیچ كاری فروگذار نمی كنند. حمله نظامی، جنگ داخلی، كودتا، ترور و آدم ربایی و كشتار بی گناهان و فرزندان راستین انقلاب، خرابكاری، ایجاد رعب و وحشت، احتكار، گرانفروشی، محاصره اقتصادی و تجاری، شایعه سازی، دروغ پردازی، اختلاف افكنی، ترویج فساد و فحشا و مشروبات الكلی و مواد مخدر، آلوده كردن نسل جوان و به بیراهه كشاندن و گمراه كردن آنان، تهاجم مستقیم و غیرمستقیم، علنی و پنهانی به ارزشها و آرمانهای انقلاب، سست كردن باورهای دینی و اعتقادات مردم، تضعیف روحانیون و بی اعتبار كردن آنان، شكستن حرمت و قداست ولایت فقیه و... بخشی از اقدامات دشمنان است.
توجه به برنامه ها و نقشه های متنوع، فراوان و پیچیده دشمنان، تلاش بسیار گسترده آنان برای نابودی یا مهار انقلاب، ضرورت كار برای تداوم انقلاب با هوشیاری در برابر دشمنان، شناخت نقشه های آنان و كشف راههای خنثی كردن نقشه های آنان را آشكار می سازد. مهیا بودن برای نبرد با دشمن حركت در راه تداوم انقلاب است.
امام خمینی(ره) در پیام تحویل سال۵۹ فرمود: «ملت ما می داند كه در عین حالی كه الان پیروزی را به دست آورده است لكن دشمن ها ننشسته اند، آنهایی كه از ایران و از منطقه استفاده ای كلان داشته اند، اینها ننشسته اند و در كمینند و عمال آنها، منحرفینی كه الهام از آنها می گیرند آنها هم در كمینند، غفلت از اینكه این اشخاص در كمین هستند و غفلت از اینكه دشمنهای ما باز بیدار هستند، ما را ممكن است خدای نخواسته دچار یك زحمتهایی بكند، نباید ملت ما غافل از این مسایل باشد.»
و در یك سخنرانی دیگر فرمود: «امروز كه تمام بوقهای تبلیغاتی بر ضد اسلام و ایران است، بدین خاطر است كه ایران را به سازش و تسلیم بكشند... باید مردم توجه كنند كه كاری بزرگ انجام داده اند و دشمن هم برای شكست آنها از هیچ كوششی دریغ نمی كند. مردم باید محكم و استوار برای آزادی و استقلال بایستند.»
در پیامی دیگر می فرماید: «هشیاری مردم در وضع فعلی یكی از عوامل پیروزی آنان بر باطل است و مردم تصور نكنند ایادی نفوذی استكبار و آمریكا دست از شیطنت برداشته اند، در هر جا و در هر مقوله ای احتمال حضور و كارشكنی آنان هست، باید به دقت مراقب بود.»
● صدور انقلاب در گرو تداوم انقلاب
اكنون جمهوری اسلامی ایران به تعبیر امام خمینی(ره)، بزرگترین و قدرتمندترین پایگاه جهان اسلام است. تنها با تداوم انقلاب اسلامی، مردم جهان بویژه مسلمانان می توانند از این پایگاه و الگوی بی نظیر استفاده كنند و تنها با حفظ این پایگاه قدرتمند، صدور انقلاب امكان پذیر است.
امام خمینی(ره) در پیام به حجاج در سال۱۳۶۳ نوشتند: «شما حامل پیام ملتی هستید كه با انقلاب خود كشوری را كه می رفت با شرق زدگی و از آن بیشتر غرب زدگی در الحاد و فساد و فحشا غرق شود نجات داده و حكومت اسلامی را به جای حكومت طاغوتی جایگزین نموده اند. همان مردمی كه تصمیم دارند با صدور پیام انقلاب اسلامی شان نه تنها به كشورهای اسلامی كه مستضعفان جهان را به اسلام عزیز و حكومت عدل اسلامی آشنا سازند.» ایشان در جمع وزیر و معاونان وزارت امور خارجه و سفرا و كارداران جمهوری اسلامی ایران فرمود: «ما از اول گفتیم می خواهیم انقلابمان را صادر كنیم، صدور انقلاب به لشكركشی نیست، بلكه می خواهیم حرفمان را به دنیا برسانیم.»
آنچه در این نوشتار آمد و هفت دلیلی كه ذكر شد، ضرورت و لزوم تداوم انقلاب اسلامی و اهمیت آن را بیان داشت كه حفظ انقلاب وظیفه شرعی هر مسلمان است. اما مسؤولیت و رسالت مراجع تقلید، مجتهدین، طلاب و روحانیون و همه روشنفكران، اندیشمندان، استادان و دانشجویان، در این امر حیاتی و سرنوشت ساز، بسیار بزرگتر و حساستر و مهمتر از دیگران است، زیرا كوشش در شناخت راهها، شرایط و عوامل تداوم انقلاب اسلامی و بررسی موانع آن و هدایت كارگزاران و دولتمردان در این مسیر، یكی از وظایف حوزه و دانشگاه است.
دكتر محمدرضا جواهری
منبع : روزنامه قدس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست