یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا
چرا بوی عرق میدهید؟
دلخور نشوید! ممکن است شما آدم بسیار تمیزی باشید و کاملا مراعات بهداشت را بکنید و هنوز بدنتان بوی عرق بدهد. علت این بو باکتریها هستند.
ماجرا از غدههای عرق آغاز میشود، که به صورت لولههای درهمپیچیدهای هستند که تنها در بدن پستانداران وجود دارند و از منشاء خونی که لایه میانی پوست مایعاتی را به بیرون آزاد میکنند.
نوع خاصی از غدههای عرق به نام غدههای "آپوکرین" که در محلهای معینی از بدن از جمله پوست سر، نوک پستانها، ناحیه تناسلی و زیربغل یافت میشوند که مواد چسبناکی را ترشح میکنند که رشد باکتریهای روی پوست را تحریک میکند.( عرق واقعی را غدههای "اکرین" تولید میکنند که در سراسر بدن پراکندهاند).باکتریها با تجزیه ترشحات غدد عرقی آپوکرین بوی عرق بدن را در شما بوجود میآورند.
اما این عرقکردن و ترشح مواد و ایجاد بوی خاص پیامی برای دیگران نیز به دنبال دارد.
وجود "فرمونهای" انسانی - پیامرسانهای شیمیایی که اطلاعات را بین افراد یک گونه جانوری منتقل میکنند - هنوز مورد اختلاف است.
اما یک بررسی در سال ۲۰۰۷ که نتایج آن در نشریه Neuroscience منتشر شده است نشان میدهد که هنگامی که یک زن، بوی عرق یک مرد را استشمام میکند، میزان هورمون کورتیزون (هورمونی که با میزان استرس ارتباط دارد) در بدنش افزایش مییابد.این پدیده ممکن است بیانگر وجود فرمونهایی در عرق انسان باشد.
LIveScience, ۲۵ Apr., ۲۰۰۷
منبع : روزنامه شرق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست