چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
وبلاگنویسی، بزرگترین دستاورد دنیای روزنامهنگاری از قرن ۱۸ تاکنون
![وبلاگنویسی، بزرگترین دستاورد دنیای روزنامهنگاری از قرن ۱۸ تاکنون](/mag/i/2/w1lmw.jpg)
امروزه روز اخبار سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به صورت آنلاین و با اندک فاصله زمانی از زمان وقوع منتشر میشوند و این امر باعث شده رسانه مدرن، یک یا چند گام جلوتر از رسانههای سنتی حرکت کند. از سوی دیگر اینترنت به دو دلیل عمده آزاد بودن فضای سایبر و غیر قابل کنترل بودن آن، در نقطه مقابل رسانههای سنتی که که برنامههای آن معمولا گلچین شده و تحت نظارت بودهاند، قرار میگیرد. اما آریانا هافینگتون، مطرحترین وبلاگنویس دنیا در کتاب جدید خود تشریح میکند که این دو نوع رسانه برای تکمیل یکدیگر، باید هرچه سریعتر با هم پیوند خورده و شکاف میان آنها پر شود. هافینگتون در مصاحبهای در مورد کتاب جدیدش با عنوان «راهنمای کامل هافینگتون پست برای وبلاگنویسی» (The Huffington Post Complete Guideto Blogging) اعلام کرده است: همان طور که روزنامهنگاران قدیمی و خبره به وبلاگنویسی روی آوردهاند؛ وبلاگنویسان تازهکار نیز برای کسب شهرت و اعتبار باید به رسانههای سنتی و قدیمی توجه کنند. در نتیجه این دو رسانه لازم و ملزوم هم بوده و باید در کنار هم قرار بگیرند، نه در مقابل هم. این کتاب که یک راهنمای تقریبا کامل درخصوص وبلاگنویسی است، توسط انتشارات Simon & Schuster به چاپ رسیده و علاوه بر پرداختن به ترفندها و نکات کلیدی در زمینه شروع وبلاگنویسی، برخی دیدگاهها و نگرشهای هافینگتون را که وبسایتاش یکی از موثرترین و برجستهترین وبسایتها در زمان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ بوده، توضیح داده است. هافینگتون میگوید: در زمان انتخابات ریاست جمهوری امسال، بهترین، جدیدترین و دقیقترین اخبار به نشریه تایمز (رسانه سنتی) و com . ۵۳۸- که تا پیش از انتخابات وجود خارجی نداشت - مربوط میشد که این نشانگر همگرایی این دو رسانه است com . ۵۳۸ وبسایت مخصوص جمعآوری و تحلیل نتایج رایگیری و اخبار سیاسی است. وی میافزاید: آنچه که ما در زمان انتخابات شاهد آن بودیم، شروع همگرایی رسانههای سنتی و اینترنت بوده و من مطمئنم که همگرایی محض این دو رسانه ظرف دو تا چهار سال آینده تحقق مییابد.
● هزاران آماتور
Huffington Post، وبسایت هافینگتون که به HuffPo مشهور شده، بخشی تحت عنوان «Off The Bus» دارد که مربوط به روزنامهنگاری شهروندی است و هزاران تازه کار و آماتور در عرصه روزنامهنگاری در زمان انتخابات ریاست جمهوری، شرح وقایع را از زبان خود در آن به تحریر در میآورند.
هافینگتون در مقدمه کتاب خود مینویسد: وبلاگنویسی بزرگترین دستاورد دنیای روزنامه نگاری برای مردم، از زمان تامپین تاکنون بوده است.
تام (توماس) پین که در سالهای ۱۷۳۷ تا ۱۸۰۹ میلادی میزیسته، یک رسالهنویس انقلابی و رادیکال انگلیسی بود و با تالیف جزوهای با عنوان عقل سلیم «Common Sense» در سال ۱۷۷۶، تاثیر شگرفی در استقلال آمریکا از بریتانیای کبیر گذاشت. در بخش «چرا وبلاگ مینویسید؟» این کتاب به برخی سوالات مطرح شده در ذهن وبلاگنویسان پاسخ داده و به آنها گوشزد میکند که از تبدیل وبلاگشان به یک فضای دیوانهکننده و یا ایجاد فضایی برای روان درمانی پرهیز کنند. هافینگتون در این کتاب حسننیت خود را به رسانههای سنتی نشان داده و این مساله را از زوایای دیگر نیز مورد بررسی قرار میدهد. وی در مقدمه کتابش مینویسد: روزنامهنگاران و خبرنگاران رسانههای سنتی توسط مدیران و یا سردبیران هدایت شده و به مسایل مختلف و ریز آنها میپردازند، در صورتی که این امر در مورد وبلاگنویسان صدق نمیکند و اکثر وبلاگها از آن حس تاثیرگذاری و حدت و شدتی که در رسانههای سنتی وجود دارد برخوردار نیستند.
● ضرورت و صراحت
هافینگتون در کتاب خود به ضرورت و صراحت وبلاگنویسی در مقابل رسانههای سنتی پرداخته و به برخی مشکلات و نقایص وبلاگنویسی به خاطر مقایسه با استانداردها و ضعف منابع خبری اشاره میکند.
وی معتقد است رسانه مدرن نه میتواند کاملا جایگزین رسانه سنتی شود و نه میتواند به این زودیها به جایگاه آن برسد. نورا افرون، یکی از نویسندگان وبسایت HuffPo در این کتاب در مورد اینکه چگونه تفاوت میان وبلاگنویسی و نوشتن اخبار در نشریات و یا کتابهای چاپی را آموخته، توضیحات مفیدی داده است.
افرون نوشته: یکی از دلایل من برای وبلاگنویسی این بود که شروع به تعامل کرده و جامعهای را ایجاد کنم که هر کسی بتواند در مورد مسایل مختلف و مورد نظر خود وارد بحث شود. وی معتقد است که بلاگ، بسیار شبیه یک حباب صابونی است به این معنا که تنها برای یک لحظه وجود دارد و به زودی از بین میرود. هافینگتون میگوید: در فضای وبلاگ، یافتن جایی که افکار و محتواهای بدون برنامهریزی شده، محترم و با ارزش شمرده میشوند، کار بسیار ساده و آزادانهای است. اما مساله مهم اینجاست که وبلاگنویسی به افراد امکان میدهد بدون دسترسی به منابع خبری بزرگی نظیر رویترز و یا نشریه تایم، اخبار و مطالب خود را به گوش افراد دیگر دنیا برسانند و این امر بزرگترین ویژگی بارز رسانه مدرن محسوب میشود.
ترجمه: نسترن صائبی
منبع : روزنامه فناوران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست