دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
فضایی برای همکاری
حرفهایهای صنعت ارتباطات آفریقا، در حالی برای شرکت در اجلاس سالانه AfricaCom راهی "کیپ تاون" آفریقای جنوبی میشوند که بازار ارتباطات قاره سیاه رشدی روزبهروز امیدوارکنندهتر نشان میدهد.
۱۰ کسب و کار برتر موبایل در آفریقا که رشد سریعتری نسبت به سایرین دارند، امسال با دست پر به کیپتاون میروند تا در جریان اجلاس AfricaCom که روزهای ۲۱ و ۲۲ نوامبر (۳۰ آبان اول آذر ماه سال جاری) برگزار میشود، درباره دستاورد سال گذشته خود گزارش دهند.
این کشورها که در صدرشان اپراتورهای نیجریه، مصر و آفریقای جنوبی قرار دارند، هماکنون به رکورد جذب بیش از ۳۵ میلیون مشترک در یک سال دست یافتهاند.
اپراتور Globacom نیجریه، در صدر جدول خوش میدرخشد. این اپراتور به تنهایی در سال گذشته ۶ میلیون مشترک جدید جذب کرده است. این موفقیت، وقتی اهمیت بیشتری مییابد که رقبای سرسخت Globacom را بشناسیم.
برای ما ایرانیها، معروفترین اپراتور آفریقا MTN است که با جذب ۴/۴میلیون مشترک تازه، رده سوم جدول را به خود اختصاص داده است. فاصله بین Globacom و MTN را یک اپراتور مصری اشغال کرده است.
این شرکت که Mobinil نام دارد، رقابت سرسختی به ویژه با "وودافون" در جهان عرب دارد، توانسته با ۶۷/۴میلیون مشترک تازه، رده دوم را از آن خود کند و وودافون هم با ۹/۳ میلیون مشترک تازهاش، جایی بهتر از چهارم پیدا نکرده است، جایگاهی که نسبت به سال ماقبل تغییری نشان نمیدهد.
در انتهای لیست "دهتاییهای" آفریقا هم Celtel با ۲ میلیون مشترک جدید ایستاده است.
در میان این کشورها، بازار مصر از همه رقابتیتر است و آمارهای سال گذشته این بازار به ویژه پس از ورود اپراتور "اتصالات" امارات متحده عربی به این کشور در بهار گذشته، به خوبی این وضعیت رقابتی بین غولها را نمایان میکند.
از سوی دیگر، آفریقای جنوبی که به طور سنتی، پیشتاز بازار است، اپراتور Vodacom را در مقام پنجم جدول قاره با ۵/۳میلیون مشترک جدید میبیند. البته MTN در رده دوم، از آنجا که چند ملیتی است، اپراتور اهل آفریقای جنوبی محسوب نمیشود و شاخه آفریقای جنوبی این اپراتور، یعنی MTN SA به عنوان نزدیکترین رقیب "وداکام" با ۸۵/۲میلیون مشترک جدید در جایگاه هفتم به روزهای بهتر میاندیشد.
اما چهارمین بازار بزرگ موبایل در آفریقا، کنیاست.
Safaricom، اپراتور برتر کنیا که توانسته در سال گذشته میلادی بیش از ۳ میلیون مشترک تازه را به مشترکانش بیفزاید، در رده ششم قرار گرفته است.
در این فهرست دهتایی، ردههای هشتم و نهم به ترتیب در اختیار Maroc Telecom مراکش و اوراسکام (Orascom) الجزایر است که سیمکارتشان در سال گذشته ۷۹/۲ و کمی بیش از ۲ میلیون مشترک تازه، زنگ خورده است.
جالب اینکه دو بازار مراکش و الجزایر از شمال آفریقا، جزو بازارهای توسعه یافتهتر و بالغتر قاره سیاه محسوب میشوند.
اما بازار داغ خبری دیگر در این قاره، شرکتهای ارایهدهنده راهکارهای موبایل هستند که فقط در ۶ ماهه اول ۲۰۰۷، ۲۸ قرارداد بستهاند. این قرارداهای "چرب" برای همکاری در آفریقا و خاورمیانه است. درصدر فهرست ۶تایی ارایهدهندگان راهکار، اریکسون ایستاده که به تنهایی ۸قرارداد تازه را از آن خود کرده است. هواوی چین هم که در نیمه دوم سال ۲۰۰۶ صدر جدول را به طور مشترک با اریکسون در اختیار داشت، در این فصل با ۵ قرارداد تا جایگاه دوم موفقیت عقب نشسته است. هواوی ۵ قراردادش را در ۵ کشور جمهوری آفریقای مرکزی، مصر، مراکش، روآندا و اوگاندا بسته است. اما رده دوم را هواوی با آلکاتل – لوسنت مشترکا در اختیار گرفته تا این رقیب را حداقل ۶ ماه بغل گوشش احساس کند. آلکاتل لوسنت هم ۵ قرارداد در سه کشور بوتسوانا، کنیا و نیجریه بسته است.
راه چهارم متعلق به Life tree Convergence است. این شرکت که کمتر در ایران شناخته شده است توانسته در ۴ کشور فعالیت کند و مدال برنز بگیرد.
از سوی دیگر «لایف تری» با MTN قرارداد بسته تا سیستم بیلینگ این اپراتور را در کشورهای کامرون، روآندا، سوازیلند و اوگاندا راه بیندازد که البته به نظر نمیرسد قیمت راهاندازی این سیستم بیلینگ به گرد مشابه ایرانیاش هم برسد!
موتورولا و ZTE هم، هر کدام با ۳ قرارداد، مشترکا روی سکوی چهارم ایستادهاند.
آمارها خیره کننده است، نه؟ این آمارها که برای آفریقاییها شادی بخش، برای اپراتورها راضی کننده و برای ما عجیب و غریب است، نشان دهنده تقاضای بسیار برای خدمات ارتباطی است و از سوی دیگر فضای سالم رقابت را در بازار آفریقا نشان میدهد که به تسهیل در پیاده سازی خدمات ارتباطی انجامیده است.
جالب است بدانید بازارهایی که نامشان در این دو فهرست بیشتر به چشم میخورد توسط نهادی غیر وابسته رگولاتوری (بخوانید تنظیم مقررات) میشوند که اهدافش، ایجاد شرایط مناسب برای یک بازار کارآمد است.
با همه اینها، بازار آفریقا هنوز تشنه ارایه خدمات تلفنی و دسترسی پهن باند است و پیشبینیها حاکی از رشد انفجاری این بازار است. به همین دلیل هم نیاز به یک همکاری بینالمللی در تسهیل این رشد احساس میشود. نیاز به این همکاری به ویژه در برقراری ارتباطات بینالملل و به اشتراکگذاری تجارت برتر در پیادهسازی شبکهها و خدمات جدید، روز افزون است.
داستان Africa com هم درست از همین جا آغاز میشود. این اجلاس به عنوان زیر مجموعه اجلاس های سریالی GSM>۳G ۲۱ و ۲۲ نوامبر در کیپ تاون آفریقای جنوبی با حضور همه گردن کلفتهای صنعت برپا میشود تا دهمین سالگرد برگزاری موفقیتآمیز خود، با رویکردی جدید، تمامی حلقههای زنجیره ارزش صنعت ارتباطات، از موبایل و اپراتورهای تلفن ثابت گرفته تا ارایه دهندگان خدمات اینترنت، اپراتورهای ماهواره، رگولاتورها، سرمایهگذاران و ارایه دهندگان راهکارهای مرتبط را در دور یک میز بزرگ بنشاند.
در این کنفرانس ۷۰ سخنران برجسته هم حضور دارند که ۲۳ نفر آنان از اعضای هیات مدیره اپراتورها و قانونگذاران قاره سیاه هستند.
پیشبینی میشود این اجلاس نیز با ۳ هزار شرکتکنندهاش فرصتهای همکاری مهمی ایجاد کند که نتیجه آن توسعه سریعتر صنعت ارتباطات در آفریقا خواهد بود. همچنین ۱۸۰ شرکت نیز در نمایشگاه جنبی این اجلاس آخرین راهکارها را به اپراتورها ارایه خواهند داد تا همه اینها همکاری جهانی را در ارتباطات قاره شکل بدهد.
گزارش : آرین درخشان
منبع : روزنامه فناوران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست