یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
این ده نفر
۱) حسن روحانی
سرانجام حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با سخنرانی های تند و صریحی که طی هفته گذشته داشت، به جمع منتقدان درجه یک دولت پیوست. روحانی معتقد است؛ «متاسفانه ما هنوز در مورد بسیاری از مسائلی که در دنیا جزء بدیهیات و مورد اتفاق نظر است، بحث می کنیم. بحث می شود که آیا نقدینگی بر تورم اثرگذار است یا نه؟ هنوز روی مسلمات علم اقتصاد بحث است.»به اعتقاد روحانی دولت نهم طی سه سال گذشته سه فرصت طلایی اقتصادی را از دست داده است که به طور قطع بدیهی ترین فرصت از دید او و بسیاری دیگر افزایش قیمت نفت است؛ «دولت، برنامه بودجه را روی بشکه یی ۲۰ دلار بسته بود و نفت تا بشکه یی ۱۲۰ دلار رسید، آیا این فرصت، فرصتی طلایی نبود؟»فرصت دومی هم که طلایی از آن صحبت به میان آورده، جالب است؛ «اگر سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به درستی اجرا می شد، نوعی انقلاب اقتصادی صورت می گرفت، اما این سیاست ها به گونه یی اجرا شد که اقتصاد دولتی تبدیل به اقتصاد شبه دولتی شد.» سومین فرصت طلایی هم درگیری دشمن طی این سه سال بوده است؛«از ابتدای انقلاب تا به حال هیچ گاه، امریکا تا این حد گرفتار نبوده است.ما می توانستیم از این فرصت استفاده کنیم، اما در نهایت امر به جای تثبیت منافع ملی و تحکیم امنیت ملی به جلسه یی رفتیم با تابلوی «خلیج دول عربیه» و مثل همیشه قطعنامه علیه جزایر سه گانه ایرانی دریافت کردیم.»
۲) عماد الدین باقی
سرانجام روز سه شنبه هفته یی که گذشت خبر اعطای مرخصی درمانی به عمادالدین باقی روزنامه نگار، فعال حقوق بشر و رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان منتشر شد.مرخصی استعلامی ۱۰ روزه برای باقی که طی چند هفته گذشته به یکی از چهره های خبرساز در حوزه حقوق بشر و حقوق شهروندی تبدیل شده بود از آن جهت حائز اهمیت است که در همین هفته هم شاهد واکنش اعتراض آمیز اتحادیه اروپا نسبت به بی توجهی به وضعیت سلامتی و نگرانی از نحوه برخورد با او بودیم.باقی که از مهر ماه در زندان اوین نگهداری می شد دو ماه و نیم پیش و براساس دستور دادسرای تهران به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. اگرچه مدت اقامت اخیر باقی در بند ۲۰۹ مدت زیادی طول نکشید و پس از بالا گرفتن سطح اعتراضات وی، خانواده اش و پیگیری مسوولان او مجدداً به بند عمومی زندان اوین بازگردانده شد اما انتقال او باعث شد برگ دیگری از این پرونده رقم بخورد.عمادالدین باقی در وهله نخست به انتقال به این بند و نگهداری او در سلول انفرادی اعتراض کرد اگرچه در آغاز اعتراض وی مخفی ماند و او حتی خانواده اش را هم در جریان قرار نداد.باقی نسبت به استفاده از چشم بند در زمان انتقال به دستشویی و بالعکس اعتراض کرده و از زندانبان خواست تا با او مطابق قوانین برخورد کنند.او برای جلوگیری از نصب چشم بند روی چشمانش غذا نخورد و کمتر نوشید تا نیازمند استفاده از دستشویی نشود. باقی همچنین درباره علل انتقال به بند ۲۰۹ و بازجویی در دوران محکومیت اعتراض داشت. نخستین جلسه ملاقات باقی پس از انتقال به بند ۲۰۹ با خانواده اش باعث شد تا همسر باقی در جریان وضعیت نگران کننده او قرار بگیرد زیرا آنها یک تجربه تلخ از ناراحتی قلبی او در بهار سال گذشته که منجر به بی هوشی وی و انتقال به بیمارستان شده بود را به خاطر داشتند.باقی همچنان به آینده امیدوار است زیرا در روزهای سخت حضور در سلول ۲۰۹ زندان اوین هنگام ملاقات با همسرش گفت اگر حتی یک نفر هم از من حمایت نکند باید به این راه ادامه دهیم،
۳) علی کردان
علی کردان بسان رئیس اش احمدی نژاد هیچ علاقه یی ندارد از کانون رسانه ها دور شود. یک روز با مدرک دکترای افتخاری دانشگاه آکسفورد، روز دیگر با قرارداد کرسنت. هنوز اعتراض های الیاس نادران و احمد توکلی به مدرک دکترای افتخاری کردان تمام نشده بود که حسین شریعتمداری نه در ستون سرمقاله کیهان که در یادداشت ویژه خود از جلسه کردان (وزیر کشور) با مدیرعامل کرسنت برای فروش گاز ایران به این شرکت اماراتی خبر داد. براساس آنچه شریعتمداری نوشته بود، در جلسه ساعت ۱۲ در برج بلند فاطمی قرار بوده قرارداد کرسنت نهایی و امضا شود. هرچند کردان به این یادداشت واکنش نشان داد و ماجرای آن را تکذیب کرد اما شریعتمداری در توضیح پاسخ کردان بر آنچه در یادداشت خود آورده بود، تصریح کرد اما در یادداشت دیگری با توصیف کردان و رحیمی به عنوان نیروهای متعهد و... سعی کرد جبران مافات کند. نکته یادداشت شریعتمداری همکاری کردان و رحیمی در این قرارداد بود. هرچند این قرارداد آن گونه که باز هم کیهان نوشته امضا نشد اما نشان داد رحیمی و کردان با هم ماجراها دارند.
۴) اسفندیار رحیم مشایی
اسفندیار رحیم مشایی در مجلس آنقدر مخالف جدی و منتقد دارد که وقتی دیدند زورشان به او در جایگاه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی نمی رسد، کمر به همت حذف سازمان میراث فرهنگی و قطع مشایی از ریشه سازمان اش بستند، بلکه از این طریق دق دلی خودشان را سر معاون جنجالی محمود احمدی نژاد خالی کنند. پس از آنکه اظهارات جنجالی مشایی درباره دوستی با مردم اسرائیل، انتقادهای گسترده یی را در میان طیف اصولگرایان - حتی تندروترین آنها - برانگیخت، فشارها به احمدی نژاد برای کنار گذاشتن مشایی روز به روز زیادتر شد، اما محمود احمدی نژاد هرگز زیر بار کنار گذاشتن مشایی از مقام معاونت رئیس جمهوری و ریاست سازمان میراث فرهنگی نرفت. اما خب مجلسی ها هم حاضر به کوتاه آمدن نبودند، از این رو این هفته فوریت طرح الحاق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از ریاست جمهوری به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به تصویب رساندند تا در صورت تصویب نهایی این طرح سازمان میراث زیر نظر وزارت ارشاد اداره شود، بلکه در صورت بروز موارد مشابه نظیر اظهارنظرهای جنجالی رئیس فعلی آن - رحیم مشایی - نمایندگان بتوانند واکنش موثر از خود نشان دهند. سازمان میراث فرهنگی پنج سال پیش با تصویب مجلس ششم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جدا شد و به صورت سازمان مستقلی تحت نظر رئیس جمهوری و با ریاست معاون رئیس جمهوری درآمد. حال اسفندیار رحیم مشایی با اظهارات جنجالی اش مقدمات بازگشت به پنج سال گذشته را فراهم کرده است، تا این روزها فعالان حوزه میراث فرهنگی و تاریخ سرزمین ایران درباره سرنوشت میراث فرهنگی کشور بیش از پیش احساس نگرانی کنند.
۵) رابرت موگابه
رابرت موگابه رئیس جمهور ۸۴ ساله زیمبابوه وقتی دوشنبه در هتل رنگین کمان هراره پشت تریبون رفت خطاب به مخالفانش سخنانی گفت که هیچ کس تصور نمی کرد روزی این سخنان را از دهان او بشنوند. موگابه که از زمان استقلال زیمبابوه از بریتانیا در سال ۱۹۸۰ تاکنون با مشتی آهنین به این کشور حکومت کرده است. با فشارهای بین المللی و میانجیگری آفریقای جنوبی، مجمع توسعه جنوب آفریقا و اتحادیه آفریقا در نهایت ناچار شد موافقتنامه یی را با مخالفان خود امضا کرده و آنها را در قدرت با خود شریک کند. براساس این موافقتنامه که دوشنبه با حضور برخی رهبران آفریقایی و رقبای موگابه در هراره امضا شد قانون اساسی زیمبابوه باید اصلاح شود تا جایی برای یک نخست وزیر در کنار موگابه در راس هرم قدرت باز کند. مورگان تسوانگیرای رهبر اپوزیسیون این نخست وزیر جدید خواهد بود. همچنین کابینه آشتی ملی زیمبابوه با ترکیبی تشکیل خواهد شد که در سه دهه حکومت خودکامه موگابه بی سابقه بوده است؛ ۱۵ کرسی کابینه برای حزب موگابه و مجموعاً ۱۶ کرسی برای وزرای دو حزب اپوزیسیون. براساس این موافقتنامه نیروهای پلیس و وزارت کشور در اختیار مخالفان موگابه قرار می گیرند. در حالی که همین نیروهای پلیس در خشونت های سازماندهی شده دولتی علیه مخالفان موگابه پیش از انتخابات ژوئن نقشی کلیدی داشتند. این خشونت ها جان بیش از ۱۰۰ تن از هواداران تسوانگیرای را گرفت، تسوانگیرای را وادار به کناره گیری از رقابت های ریاست جمهوری کرد و موگابه را در میان اعتراض های بین المللی و منطقه یی برای دوره یی دیگر روی کرسی ریاست جمهوری نشاند. رئیس جمهور کشوری که موفق شده به نرخ تورم ۱۱ میلیون درصدی دست پیدا کند اکنون با گذشت سه ماه از آن حوادث، دوشنبه در هتل رنگین کمان به مخالفان خود گفت؛ «بگذارید با هم متحد باشیم.»
۶) بهمن فرمان آرا
اگر دوشنبه شب بهمن فرمان آرا به عنوان بهترین کارگردان جشن دوازدهم سینمای ایران روی سن رفت و تندیس خود را از سیروس الوند دریافت کرد، تنها نتیجه پافشاری مسوولان خانه سینما روی موضع خود در قبال برخی از فیلم ها بود.با اینکه «خاک آشنا» برای حضور در بخش مسابقه جشنواره فجر سال گذشته انتخاب شده بود و فیلم فرمان آرا تمام مراحل فنی را برای آماده نمایش شدن طی کرده بود، اما او حاضر به سانسور بیش از حد فیلمش نشد و زیر بار اصلاحیه های جدید اداره نظارت برای شرکت در جشنواره نرفت.مسوولان خانه سینما سعی بسیاری کردند تا فیلم های بیشتری امسال برای داوران جشن دوازدهم به نمایش درآید. نتیجه این تلاش ها نمایش و داوری چند فیلم مانند صد سال به این سال ها (سامان مقدم)، کتاب قانون (مازیار میری) و خاک آشنا (بهمن فرمان آرا) بود.سرانجام «خاک آشنا» در ۱۲ رشته نامزد شد و با پافشاری قاطع مسوولان جشن در قبال انتخابات داوران درباره چند فیلم ذکر شده توانست چهار تندیس از جمله تندیس بهترین کارگردانی را برای فرمان آرا به ارمغان بیاورد.«خاک آشنا» که به گفته مسوولان ارشاد در آستانه اخذ پروانه نمایش است، به زودی و پس از دریافت مجوز اکران، روانه سینماها خواهد شد و علاقه مندان سینمای فرمان آرا این فرصت را پیدا خواهند کرد تا به تماشای اثر جدید کارگردان نسل اولی سینمای ایران بنشینند.
۷) محمد باشه آهنگر
محمدعلی باشه آهنگر خیلی دیر مطرح شد. خودش در مراسم جشن خانه سینما که دو شب پیش برگزار شد، به شکلی تلخ به این موضوع اشاره کرد؛ اینکه نگارش فیلمنامه «فرزند خاک» را او تقریباً یک دهه پیش به پایان برد و حالا بعد از گذشت زمانی ۱۰ ساله، فیلمش اکران شده. فیلم «نیمه گمشده» او هم همین وضعیت را داشت. اگر «فرزند خاک» را دیده باشید، شاید اولین سوالی که برایتان مطرح شود این باشد که فیلمسازی چون آهنگر تا حالا کجا بوده و چرا فیلم های قبلی او اکران و نمایش مناسبی نداشته اند.کارگردانی فیلم «فرزند خاک»، کار علیرضا زرین دست به عنوان مدیر فیلمبرداری و بازی بازیگران فیلم به خصوص خانم نصیرپور که درخشش قابل توجهی داشته قدرت و تمرکز بالای آهنگر را نشان می دهد. اینکه این ترکیب نتیجه درخشانی داشته، بی شک به آهنگر و توانایی هایش برمی گردد. هرچند زمانه شاید میزبان مناسبی برای فیلم او نباشد البته هم زمانه حق دارد و هم آهنگر. این فیلم متعلق به یک دهه قبل است.
۸) مسعود مرادی
هر کسی یادش می آید که بازی فینال پرسپولیس- سپاهان در جام حذفی سه سال پیش با اشتباهات عجیب مسعود مرادی به ضرر پرسپولیس تمام شد. کسی یادش نمی رود که تنها چند ثانیه مانده به پایان بازی، خطای آشکار هادی عقیلی روی احسان خرسندی با اشتباه مسعود مرادی پنالتی گرفته نشد تا جام از مصطفی دنیزلی به لوکا بوناچیچ برسد. با این پیش زمینه منطقی بود که تماشاگران پرسپولیس پس از ضربه محمد منصوری در بازی پرسپولیس - مس که به دستان علی حمودی برخورد کرد، شعاردادن علیه داور را آغاز کنند. البته مرادی پس از آن هم شبیه سازی مجتبی شیری در محوطه جریمه را پنالتی تشخیص نداد اما با اینکه به درستی پنالتی نگرفت باعث خشم تماشاگران پرسپولیس شد. با این اتفاقات، جنجال داوری در لیگ برتر به پا شد. در بازی صبا - استقلال هند حمید فرزانه پنالتی گرفته نشد تا دیگر حتی شایعه برکناری مسعود عنایت از ریاست کمیته داوران به گوش برسد. به هر حال آخرین خبری که با محور جنجال داوری در روزهای گذشته شنیده شده، کناره گیری خود خواسته مرادی از قضاوت مسابقات لیگ برتر است. نباید فراموش کنیم که او شانس اصلی داوری ایران برای قضاوت در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی است.
۹) کاظم رجبی
اگر تا هفته گذشته کسی نام «کاظم رجبی» را می شنید قطعاً او را نمی شناخت اما پس از اتفاقاتی که در روز پایانی مسابقات پارالمپیک پکن افتاد دیگر حتی در کشورهای دیگر هم او را به نام می شناسند. کافی است بدانید او دیگر قوی ترین مرد دنیاست تا بفهمید کاظم رجبی، کار کوچکی نکرده. او در مسابقات وزنه برداری ۱۰۰« کیلوگرم پارالمپیک پکن با مهار وزنه ۲۶۵ کیلوگرمی نه تنها مدال طلا را به گردن انداخت و رکورد جهان و رکورد المپیک را شکست که حتی قوی ترین مرد دنیا لقب گرفت. پیش از او حسین رضازاده با مهار وزنه ۵/۲۶۳ کیلوگرمی در حرکت دو ضرب مسابقات جهانی سنگین وزنه را بالای سر برده بود اما کاظم رجبی با وجود معلولیت توانست ۵/۱ کیلوگرم رکورد رضازاده را هم بشکند.او در پارالمپیک ۲۰۰۴ آتن با مهار وزنه ۵/۲۴۲ کیلوگرمی باز هم طلا گرفته بود. برای اینکه بفهمید رکورد ۲۶۵ کیلوگرمی برای وزنه برداری با وضعیت او چه رکورد سنگینی است، کافی است بشنوید مدال نقره پارالمپیک پکن به یک وزنه بردار استرالیایی رسید که تنها ۲۳۰ کیلوگرم وزنه را بلند کرده بود. این یعنی ۳۵ کیلوگرم اختلاف بین کاظم رجبی و او.
۱۰) محمد مایلی کهن
الف) وقتی فردی را که نه شناسنامه دارد، نه گذرنامه، نه کارت پایان خدمت به ایران می آوریم و به او بیشترین مبلغ قرارداد را هم می دهیم، باید در انتظار این هم بمانیم که بشنویم ایشان همسر و دو دخترش را در امریکا ترک کرده و بعدها هم برخلاف قانون بدون اینکه مهر خروجی روی پاسپورتش بخورد، از کشور خارج می شود. با وجود این گویا حتی به ایشان کارت پایان خدمت هم دادند.
ب) فردی که خودش رئیس فدراسیون بوده و در دوران ریاستش «الف. ژ.»، «ش.ر.» و «م.ن.» همه داورانی بودند که با هماهنگی ایشان نتایج لیگ برتر را عوض می کردند، حالا پس از اینکه در یک مسابقه داوری به ضرر تیمش سوت می زند، همه را متهم می کند.۳- وقتی می بینیم فردی ملتمسانه و عاشقانه به دنبال گرفتن سیتی زن شیپ امریکاست و به خاطر سفر او به امریکا مسابقه رسمی تیم ملی کشور لغو می شود تا ایشان بتواند آخرین مصاحبه برای گرفتن امتیاز شهروندی را انجام دهد، چرا باید قبول کنیم که ایشان سرمربی تیم ملی کشورمان باشد.توضیح؛ احتمالاً با ادبیات خاص این جملات فهمیدید که گوینده کسی نیست جز محمد مایلی کهن. البته هما ن طور که خودش نامی از متهمان نیاورده ما هم نامی نمی آوریم ولی به راحتی می توانید بفهمید طرف حسابش چه کسانی بودند.
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست