سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
اعتیاد شیرین!
امروزه روند پیشرفتهای روزافزون تكنولوژی و صنعت در جوامع بشری باعث تغییراتی در زندگی طبیعی انسانها شده است. باید گفت در كنار آسایش فراهم شده توسط این نوآوریها، لطمههایی بعضا شدید به دیگر ابعاد زندگی انسانها وارد شده است. یكی از قابل توجهترین این معضلات، تغییرات در نوع تغذیه مردم به خصوص شهرنشینان است كه عوارض خطرناكی چون افسردگی، چاقی، دیابت و... ناشی از آن هستند.
دكتر (كاتلین دزمیسونس) رویكردی تازه را در مباحث مربوط به تغذیه ارائه نموده است. او به تاثیر برخی مواد غذایی خاص بر مغز انسان و به تبع آن به كل جسم او پرداخته و با شرح این تاثیرات و راههای كنترل آن باب جدیدی در مبحث ریسك سلامتی و تندرستی گشوده است.او كه متخصص ترك اعتیادهای تغذیهای است نتایج تحقیقات خود در زمینه مصرف مواد قندی و تاثیر آن در رفتار اعتیاد مانند را در اختیار دیگران قرار داده است. او مصرف داروهای گوناگون را جهت كنترل عوارض ناشی از تغذیه ناصحیح به شدت رد میكند و از طریق ارائه راهحلهای كاربردی و علمی، تغذیه مناسب را جایگزین این داروها معرفی كرده و رابطه بین نوع تغذیه و بیوشیمی بدن و تاثیر آن در اختلالات عاطفی، اخلاقی و رفتارهای عصبی را به زبانی ساده تشریح مینماید.
او سعی داشته است با دلایل علمی معتبر انسانها را به سمت زندگی طبیعی خود بازگرداند تا از طریق مصرف غذاهای مناسب از بروز خطر جلوگیری به عمل آید و شعار او این است كه: (نگذارید دارو غذایتان باشد، بگذارید غذا دارویتان باشد.)
آیا امكان دارد كسی به شیرینی معتاد شود؟ تا به حال پاسخی برای این پرسش داشتهاید؟ بله ممكن است شما به مواد شیرین معتاد شده باشید؛ به مواد غذایی شیرین و به موادی كه با آرد سفید درست شدهاند، زیرا بدن شما در مقابل آرد سفید هم مانند شیرینی عكسالعمل نشان میدهد. این اعتیاد، فیزیولوژیكی (جسمی) است و تاثیر آن روی سیستم بیوشیمی بدن شما كاملا مانند تاثیر موادمخدری مانند مورفین و هروئین است. در واقع امكان دارد شما با خوردن شیرینی خلق و خوی خوبی پیدا كنید. خوردن شیرینی ممكن است بلافاصله در شما احساس سرخوشی و شادی ایجاد كند و اگر مقدار معینی شیرینی را كه بدنتان به آن معتاد شده است، نخورید آثار خماری در شما پدید آید. بله امكان دارد به طور فیزیولوژیكی وابسته به تاثیر شیرینی در جسمتان شده باشید.
حساس بودن به مواد قندی نشاندهنده این است كه شما از بیوشیمی به خصوصی برخوردارید و وابستگی شما به شیرینی كاملا با افراد عادی متفاوت است. قلب شما با مشاهده یك جعبه شكلات شروع به خواندن سرود شادمانی میكند. ملكولهای بدن شما با به دست گرفتن یك تكه شكلات خبردار میایستند و این امر نشاندهنده شكمو بودن شما نیست. این حالات نشاندهنده عكسالعمل طبیعی شخصی است كه دارای حساسیت قندی میباشد و مغز او نوعی مواد شیمیایی قوی به نام <بتااندورفین> را با استشمام بوهایی به خصوص آزاد میسازد.وقتی شما شكلات میخورید، آیا در وجودتان حس قدرشناسی از خودتان نمیجوشد؟ شاید این عقیده كه شكلات باعث میشود شما عزت نفس بیشتری داشته باشید، افراطی به نظر برسد، ولی شكلات باعث آزاد شدن بتااندروفین در شما میشود كه این خود باعث افزایش عزت نفس در شما میشود.
وابستگی شما به چیزهای شیرین در سطح سلولهای شما فعال میشود. این امر بسیار قویتر از آن چیزی است كه شما تا به حال در وجودتان احساس كردهاید.در گذشته من هیچگاه نمیفهمیدم چرا پس از خوردن چیزهای شیرین احساس خوبی به من دست میداد. من فهمیده بودم كه از نظر احساسی این امر برایم آرامشبخش است، ولی درك نمیكردم چطور امكان دارد با انجام دادن كاری به این بدی كه باعث چاق شدنم میشد، این قدر احساس خوبی دارم. بعضی اوقات پس از خوردن شیرینی به قدری احساس شادی و سرور به من دست میداد كه شروع به برنامهریزیهای مثبتی برای زندگیام میكردم و احساس میكردم تمام جهان به نفع من كار میكند. ولی پس از چند ساعت به قدری حالم بد میشد كه احساس میكردم دیگر هیچ چیز خوبی در زندگی من رخ نخواهد داد و تغییری در زندگیام به وجود نخواهد آمد و سرانجام به زنی مستمند و بدبخت تبدیل خواهم شد.
دیوانه میشدم. چطور ممكن بود چنین احساسات متغیری در زندگی داشته باشم و هر دقیقه احساساتی متضاد را تجربه كنم؟ باز هم برای شما از این (اعتیاد شیرین) خواهم نوشت...
منبع : مجله خانواده سبز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست